13.10.2013

Uporaba spletnega mreženja hitro narašča in odpira številne priložnosti tako v zasebnem kot v poslovnem svetu. Vendar je treba spoznati tudi tveganja in nevarnosti, ki jih družbena omrežja prinašajo.

  1. Pozorno izbirajte podatke, slike in video posnetke, ki jih boste objavili. Ne pozabite, da so družabna omrežja javen prostor, zato je treba pazljivo izbirati informacije, ki jih boste delili z ostalimi. Z objavo na internetu je tako kot z zobno pasto – ko jo enkrat iztisnete iz tube, jo boste le stežka spravili nazaj.
  2. Ne objavljajte svojih osebnih podatkov, kot so datum rojstva, naslov ali finančni podatki.
  3. Pazljivo sklepajte nova prijateljstva – ne sprejemajte vabil za prijateljstvo od oseb, ki jih ne poznate.
  4. Za registracijo na družabnem omrežju uporabite zasebni elektronski naslov in nikoli službenega. Prav tako bodite pozorni pri objavljanju kakršnihkoli informacij o organizaciji, kjer ste zaposleni.
  5. Spoštujte zasebnost drugih in ne objavljajte informacij ali slik svojih prijateljev brez njihovega privoljenja.
  6. Preberite pogoje uporabe in politiko zasebnosti na izbranem družabnem omrežju, da boste seznanjeni, na kakšen način bodo vaši podatki hranjeni in posredovani.
Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

10 minut za zaščiten Facebook profil

Na temo, kako lahko zaščitite svoj Facebook profil in posledično tudi svojo spletno identiteto, je bilo že veliko napisanega. Kljub temu smo v zadnjem času zabeležili povečano število spletnih uporabnikov, ki so izkusili vdor v svoj Facebook račun. Zato smo zbrali 5 ključnih nasvetov, ki pripomorejo k večji zaščiti vašega…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *