Skoči na vsebino

Zaščitite svoje podjetje.

Kiberkriminalci so že marsikateremu podjetju nakopali težave s poskusi kraje denarja. Zbrali smo najpogostejše goljufije in napade, ki ciljajo na podjetja ter napotke, kako se zaščititi.

Bodite pozorni na aktualne primere prevar

Vsi primeri prevar
Primer prevare

Nov val “European business number” pisem

Slovenske podjetnike zopet opozarjamo na zavajajočo pošto iz tujine, ki vabi k vpisu podjetij v poslovne imenike z zvenečimi imeni, npr. European business number, World business list ipd.

Kako prevara poteka
Primer prevare

Tuje podjetje želi registrirati vašo domeno

Bodite pozorni na nepošteno poslovno prakso, v kateri vas želijo tuja podjetja prisiliti, da svojo domeno registrirate pri nekem drugem registrarju.

Kako prevara poteka
Primer prevare

Spletne prevare, ki ciljajo na podjetja

Goljufi vas bodo poskušali prepričati v različne poslovne priložnosti.

Kako prevara poteka
Primer prevare

Vdori v sisteme e-bančništva slovenskih podjetij

Na današnji tiskovni konferenci je Uprava kriminalistične policije podala več informacij o obsežni preiskavi kriminalne združbe, osumljene storitve več kaznivih dejanj napadov na informacijski sistem, velikih tatvin in pranja denarja.

Kako prevara poteka
Primer prevare

Podjetniki pozor, ste tarča virusa!

Poslovni uporabniki elektronskega bančništva prejemajo lažna sporočila o leasingu, ki vsebujejo virus. Le-ta pa lahko omogoči dostop do bančnega računa.

Kako prevara poteka
Primer prevare

Težki časi in mamljive poslovne ponudbe

Vsi smo že kdaj slišali floskulo, kako je čas gospodarske krize lahko tudi priložnost. Za spletne goljufe pa dejansko tudi je.

Kako prevara poteka

Varni nasveti za podjetnike

Vsi nasveti
Nasvet

5 napotkov za zaposlene

Najboljša zaščita pred spletnimi goljufi je ozaveščanje. Z vami delimo 5 napotkov za zaposlene, ki bodo pomagali vašemu podjetju ostati varni pred spletnimi prevarami.

Kako se zaščititi
Nasvet

Oddaljen dostop – lahka vrata za vdor v informacijski sistem podjetja

Veliko vdorov v informacijske sisteme podjetij in organizacij se zgodi preko storitve za oddaljen dostop npr.: Windows Remote Desktop (RDP), Team Viewer ali VNC. Kako se lahko zaščitite?

Kako se zaščititi
Nasvet

Varstvo osebnih podatkov za mala podjetja

Če v okviru svoje dejavnosti zbirate podatke fizičnih oseb ali pa vaša storitev oz. produkt celo temelji na uporabi osebnih podatkov, vam Zakon o varstvu osebni podatkov in GDPR nalagata določene obveznosti.

Kako se zaščititi