Skoči na vsebino

Evropski mesec kibervarnosti 2020

Kaj vse se nam lahko pripeti na spletu? Nam je daljni sorodnik res zapustil bajne vsote denarja ali gre za naključje? Morda celo spletno prevaro? Vse odgovore boste izvedeli v …

Kako se zaščititi

Program Varni na internetu nagrajen s Slovensko veliko nagrado varnosti

Program Varni na internetu je prejel Slovensko veliko nagrado varnosti, ki je največja nagrada s področja varnosti v Sloveniji.

Kako se zaščititi

Nagradna igra “Sledi nam na Instagramu”

POGOJI UPORABE IN PRAVILA NAGRADNE IGRE »SLEDI NAM NA INSTAGRAMU«

Kako se zaščititi

Vse o ponaredkih – originalen.si

Danes, 10. junija, obeležujemo svetovni dan boja proti ponaredkom. Ob tej priložnosti je pod okriljem Urada RS za intelektualno lastnino začelo delovati novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si.

Kako se zaščititi

Tretje pravilo kibernetske higiene – za lepo sliko je lahko goljuf!

SI-CERT opozarja na spletne prevare, ki temeljijo na čustveni manipulaciji. Žrtve so poleg visokega finančnega oškodovanja še pod hudim psihičnim pritiskom izsiljevalcev.

Kako se zaščititi

Drugo pravilo kibernetske higiene – ne verjemi obljubam!

V državah članicah EU bo ves oktober potekala kampanja Evropski mesec kibervarnosti 2019, ki postavlja v ospredje osnove kibernetske higiene.

Kako se zaščititi

Prvo pravilo kibernetske higiene – naredi backup!

Evropski mesec kibervarnosti 2019 - poznamo osnovna pravila kibernetske higiene?

Kako se zaščititi

Poznamo osnove kibernetske higiene?

Letošnji Evropski mesec kibernetske varnosti v ospredje postavlja potrebo po spremembi vedenja ter načine, kako lahko uporabniki prepoznajo tveganja, ki jih prinašajo nove tehnologije. Preverite, katere so osnove kibernetske higiene!

Kako se zaščititi

Izjava o zasebnosti – osnove spletne higiene

V sklopu nacionalnega programa ozaveščanja Varni na internetu vsako leto oktobra sodelujemo v vseevropski iniciativi Evropski mesec kibernetske varnosti. Za namen izobraževanja o osnovnih načelih spletne higiene in ukrepih za …

Kako se zaščititi