Skoči na vsebino

Brezplačni spletni tečaj za zaposlene

Zasnovali smo brezplačni spletni tečaj o informacijski varnosti za zaposlene Varni v pisarni!

Zaradi pomanjkljive informacijske varnosti so mala podjetja priljubljena tarča kibernetskih napadov

Z razmahom digitalizacije se je povečalo tudi število kibernetskih napadov. Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT v zadnjih letih opažamo izrazit trend naraščanja kibernetskih napadov, pri čemer so priljubljena tarča mala podjetja. Pomanjkljiva informacijska varnost pa lahko v primeru kibernetskega napada za podjetje pomeni visoko finančno izgubo. Na SI-CERT ugotavljamo, da bi večino vdorov lahko s pravim znanjem uspešno preprečili, zato smo zasnovali brezplačni spletni tečaj o informacijski varnosti za zaposlene.

Brezplačni spletni tečaj je primarno namenjen zaposlenim v manjših podjetjih.
Naslovna stran portala Varni v pisarni

95 % KIBERNETSKIH VDOROV POSLEDICA ČLOVEŠKE NAPAKE

Tehnologija je že dolgo sestavni del našega življenja. Praktično vsak zaposleni pri svojem delu uporablja pametne naprave in internet, ob tem pa se mnogi ne zavedajo tveganj, ki jih te tehnologije prinašajo. Ozaveščenost o pomenu informacijske varnosti je v podjetjih pogosto slaba, kar se odraža v pomanjkanju znanja in veščin, s katerimi bi se zaposleni lažje zaščitili pred vdori. V nasprotju s prepričanjem mnogih, nameščen antivirus in vklopljen požarni zid še zdaleč ne rešita vseh težav. Večina napadov namreč temelji na družbenem inženiringu, ki ga lahko najbolj učinkovito prepoznamo uporabniki sami. Vse, kar potrebujemo, je znanje.

BREZPLAČNI SPLETNI TEČAJ VARNI V PISARNI

Že dolgo poudarjamo, da je najboljša obramba pred kibernetskimi napadi znanje. Uporabnike izobražujemo o spletnih prevarah skozi program ozaveščanja Varni na internetu, tokrat pa smo šli še korak dlje. Da bi bilo izobraževanje o informacijski varnosti dostopno prav vsem uporabnikom, smo zasnovali brezplačni spletni tečaj Varni v pisarni. Tečaj je primarno namenjen zaposlenim v manjših in srednje velikih podjetjih, vsebine pa so uporabne tudi za večja podjetja ter samostojne uporabnike. V obliki video vsebin so predstavljene najpogostejše nevarnosti, ki prežijo na zaposlene, skupaj s konkretnimi nasveti za zaščito. Tečaj je razdeljen na 4 module in prosto dostopen na www.varnivpisarni.si, osnovno usposabljanje pa vam bo vzelo zgolj 30 minut.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.