Skoči na vsebino

Bajni zaslužki s kriptovalutami – kaj je res?

Čeprav je glavni kripto boom mimo in so novice v zvezi s kriptovalutami malce potihnile, prevaram v svetu kriptovalut ni videti konca. Žrtve so običajno začetniki v svetu kriptovalut in investicijskega poslovanja.

Čeprav je glavni kripto boom mimo in so novice v zvezi s kriptovalutami malce potihnile, prevaram v svetu kriptovalut ni videti konca. Žrtve so običajno začetniki v svetu kriptovalut in investicijskega poslovanja.

Bodite previdni pri investiranju v kriptovalute

Lažni oglasi in novice

Prevare se začnejo z lažnimi oglasi o bajnih zaslužkih s kriptovalutami, v katerih goljufi zlorabijo podobe znanih oseb, ki jim podtaknejo neresnične izjave. Taki oglasi so zelo pogosti na družbenih omrežjih, včasih pa se pojavijo tudi na novičarskih portalih, kar jim daje lažen videz legitimnosti.

Goljufi posameznikom, ki jih premamijo obljube o bajnih zaslužkih in so pripravljeni investirati, namenijo veliko svojega časa. Po telefonu ali klepetu jim obrazložijo natančen potek trgovanja s kriptovalutami na njihovi platformi in tako pridobijo njihovo zaupanje.

Lažna novica s podobo Melanije Trump
Lažna novica s podobo Melanije Trump

Namesto zaslužka ostanete brez vsega

V dokaz, da ne gre za prevaro, lahko ob prvem vplačilu omogočijo prenakazilo zaslužka na tekoči račun, ter žrtev s tem poskušajo prepričati v nakazila večjih vrednosti. Na trgovalni platformi prikazujejo strmo rast vašega premoženja, vendar pa gre tu za nič drugega kot za ponarejene podatke.

Ko na njihovo platformo prenesete večji znesek denarja, vam vsa nadaljnja izplačila onemogočijo ter od vas zahtevajo nova in nova nakazila za kritje različnih fiktivnih stroškov. Ko ugotovijo, da niste več pripravljeni plačevati, se na vaše klice in sporočila več ne odzivajo.

Ker se zneski ogoljufanih žrtev gibajo tudi do več deset tisoč evrov, vas še enkrat opozarjamo na pomen dodatne previdnosti, ko se podajate v svet kriptovalut in investicijskega poslovanja!

Previdnost ni odveč

V kolikor razmišljate o investicijah v različne trgovalne platforme, še pred prvim nakazilom nujno poiščite mnenja strokovnjakov. Če boste sami iskali informacije na spletu, bodite previdni, saj goljufi na različnih spletnih straneh in forumih objavljajo lažne ocene svoje trgovalne platforme!

Kot vedno pa tudi tu velja univerzalno pravilo: Ne nasedajte pravljicam. Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni!

Ukrepi

 1. Poiščite mnenja strokovnjakov, ki resnično poznajo svet kriptovalut. Če boste sami iskali informacije na spletu, se zavedajte, da goljufi na različnih spletnih straneh in forumih objavljajo lažne ocene svoje trgovalne platforme.

   

 2. Obvezno branje za vse, ki stopate v svet kriptovalut, je naš članek s temeljnimi varnostnimi napotki.

 3. Preberite članek, kako goljufi nastavljajo oglase in lažne spletne strani ter zlorabljajo zvezdnike in znana imena, da vas prepričajo v naložbo.

Komentarji / 4

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Varna raba interneta – OSRJ /

  […] Ne nasedajte obljubam o bajnih zaslužkih! […]

 2. IVAN /

  Opozarjam vse potencialne vlagatelje v kripto valute, da ne nasedajo platformi Grandefex. Vložil sem 7000€. Prikazali so odlično stanje. Na računu je v nekaj mesecih bilo ca 11000€. Ko sem hotel dvigniti vsaj del zaslužke je v nekaj dneh moj račun iz 11000€ padel na -27€. Ne nasedajte.

 3. Borut /

  Pozdravljeni.
  bil sem deležen ptevare z bitcoini v zvezi s kripto valutami.
  S pomočjo spamerke sem naložil v http://www.aicoinss.com ki seveda ne dela več. Izgubil sem 19.000€.
  imam le telefonsko številko in nekaj forografij spamerke.
  ali je možno kaj rešiti?
  hvala

  1. Varni na internetu /

   Glede na to, da je prišlo do finančnega oškodovanja, se je potrebno obrniti na Policijo. Le-ta je edina pristojna za pregon tovrstnih kaznivih dejanj. Žal je pa tako, da je zaradi tehnične narave kriptovalut, izsledljivost in uspeh pregona (kripto)prevarantov, žal velikokrat neuspešen.