Skoči na vsebino

Investicijske prevare s kriptovalutami

Če vam pri investiranju obljubljajo velike zajamčene zaslužke brez tveganja, ne nasedajte. Naj vas ne premamijo lepe besede, zeleni grafi in neverjetne zgodbe novonastalih bogatašev. Mnogi so v investicijskih prevarah izgubili čisto vse.

Rasti kriptovalut sledi tudi zanimanje za investicije. Zaradi svoje potencialne donosnosti, podpore finančnih institucij in optimističnih napovedi, si kriptovalute ogleduje vse več malih vlagateljev, med katerimi se mnogi prvič srečujejo z investicijskim poslovanjem. Prav začetniki v svetu kriptovalut in investicijskega poslovanja pa so glavna tarča spletnih goljufov.

Slika prikazuje Bitcoin.

Lažni oglasi in novice

Investicijske prevare se začnejo z lažnimi oglasi o bajnih zaslužkih, v katerih goljufi zlorabijo podobe znanih oseb, ki jim podtaknejo neresnične izjave. Vizualno lahko taki članki izgledajo kot objave na znanih spletnih portalih, vendar pa gre tu zgolj za kopijo portalov.

Lažna novica s podobo Melanije Trump na lažni strani MMC
Posnetek zaslona lažne spletne strani MMC z lažno novico o Melanii Trump z naslovom: "POP TV Novice Darja Zgonc: 'Noro: nov finančni intervju Melanije Trump bi lahko Slovence naredil bogate'"

Taki oglasi so zelo pogosti na družbenih omrežjih, včasih pa se pojavijo tudi na novičarskih portalih, kar jim daje lažen videz legitimnosti.

Primeri lažnih oglasov iz spletnih medijev
Primeri lažnih oglasov iz spletnih medijev

Če so vas premamili z obljubami o bajnih zaslužkih in ste pripravljeni investirati, vam namenijo veliko svojega časa. Po telefonu ali klepetu vam obrazložijo natančen potek trgovanja na njihovi platformi in tako pridobijo vaše zaupanje.

Primer lažne sponzorirane objave na omrežju Facebook
Posnetek zaslona lažnega oglasa na Facebooku, v katerem zlorabljajo podobo Luke Dončića.

Začetna investicija in dostop do portala

Prepričati vas želijo z enostavnim postopkom investiranja, saj naj bi celotno trgovanje temeljilo na avtomatiziranih programih z zajamčenim donosom. Po začetnem plačilu, ki običajno znaša 250 EUR, vam dodelijo dostop do spletnega portala, ki vam kaže izmišljene podatke o neverjetni rasti investiranih sredstev.

Primer zavajajočega oglaševanja na enem od kanalov omrežja Telegam. Taki kanali imajo lahko več 100.000 sledilcev oz. potencialnih žrtev.
Primer zavajajočega oglaševanja na enem od kanalov omrežja Telegam.

Zaplete se pri izplačilu

V dokaz, da ne gre za prevaro, vam lahko na začetku omogočijo prenakazilo manjšega dela prikazanega zaslužka na vaš bančni račun, s čemer vas poskušajo prepričati v nakazila večjih vrednosti. Na lažni trgovalni platformi prikazujejo strmo rast premoženja, da bi vi v želji po še višjem dobičku vložili še več denarja. Vendar pa so grafi in ostali podatki, ki jih vidite na trgovalni platformi, ponarejeni, saj goljufi grafe rišejo kar sami. K dodatnim nakazilom vas želijo prepričati tudi preko izredno pogostih in agresivnih telefonskih klicev.

Ko želite zasluženi denar končno prenakazati na svoj bančni račun, goljufi vsa nadaljnja izplačila onemogočijo. Izplačila pogojujejo z novimi investicijami ter od vas zahtevajo vedno nova in nova sredstva za kritje različnih fiktivnih stroškov – davkov, provizij, zavarovanja … Takoj, ko ugotovijo, da niste več pripravljeni plačevati, se prenehajo odzivati na vse klice in sporočila, vi pa ostanete brez vsega.

Ker se zneski ogoljufanih žrtev gibajo tudi do več deset tisoč evrov, vas še enkrat opozarjamo na pomen dodatne previdnosti, ko se podajate v svet kriptovalut in investicijskega poslovanja!

Dodatno oškodovanje

Ko žrtve ugotovijo, da so bile prevarane, pokušajo na spletu najti informacije, kako bi lahko prišli nazaj do ukradenega denarja. Pri tem zelo hitro naletijo na spletne strani, ki se predstavljajo kot ponudniki pomoči v tovrstnih goljufijah. Gre za storitve, ki se agresivno oglašujejo preko različnih ponudnikov, in naj bi žrtvam prevar pomagale priti do izgubljenih sredstev. Pri tem žrtvam kot dokaz njihove uspešnosti prikažejo tudi zasebne podatke iz trgovalne platforme, kar lahko kaže na to, da te storitve in investicijske prevare vodijo ista kriminalna združenja. Seveda je cilj žrtvi tudi preko teh “storitev pomoči” ukrasti še dodatna sredstva.

Primer izmišljenih ocen žrtev prevar
Lažna spletna stran ponudnikov pomoči v tovrstnih goljufijah. Vsebuje tudi lažne ocene prevaranih uporabnikov.

Goljufi so celo tako predrzni, da v člankih, ki opozarjajo na to vrsto prevare, objavljajo komentarje, kako so jim posamezniki ali podjetja pomagali pri povrnitvi denarja. Vendar gre tudi tu zgolj za zavajanje.

Primer lažnega komentarja, ki so ga goljufi poskusili oddati na tej spletni strani

Če ste bili žrtev prevare

 • Če še niste nakazali denarja, enostavno prekinite vso komunikacijo z goljufi. Ne odzivajte se na njihove klice, tudi če vam grozijo.
 • Če je prišlo do oškodovanja, goljufijo nemudoma prijavite na policiji. Prijavo lahko podate osebno na lokalni policijski postaji, preko klica na 113, pisno, po el. pošti ali preko e-uprave (več na https://www.gov.si/teme/pravice-zrtev-kaznivih-dejanj/)
 • Na SI-CERT nam lahko pošljete prijavo in opis prevare, vendar pa vam mi ne moremo pomagati pri povračilu izgubljenih sredstev. Prijavo lahko pošljete po elektronski pošti na naslov cert@cert.si.

Previdnost nikoli ni odveč

V kolikor razmišljate o kakršnihkoli investicijah, sploh v kriptovalute, še pred prvim nakazilom nujno poiščite mnenja strokovnjakov. Če boste sami iskali informacije na spletu, bodite previdni, saj goljufi na različnih spletnih straneh in forumih objavljajo lažne ocene svojih lažnih platform!

Kot vedno pa tudi tu velja univerzalno pravilo: Ne nasedajte pravljicam. Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni!

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

Dodatne povezave

Kako vem, da gre za investicijsko prevaro?

Če vam pri investiranju obljubljajo velike zajamčene zaslužke brez tveganja, ne nasedajte. Naj vas ne premamijo lepe besede, zeleni grafi in neverjetne zgodbe novonastalih bogatašev.

Kako pride do investicijske prevare?

Investicijske prevare se začnejo z lažnimi oglasi o bajnih zaslužkih, v katerih goljufi zlorabijo podobe znanih oseb, ki jim podtaknejo neresnične izjave.

Kako poteka investicijska prevara?

Prepričajo vas z enostavnim postopkom investiranja in z zajamčenim donosom. Po začetnem plačilu, ki običajno znaša 250 EUR, vam dodelijo dostop do spletnega portala, ki vam kaže izmišljene podatke o neverjetni rasti investiranih sredstev. Od vas zahtevajo vse več denarja, ki pa vam ga nikoli ne izplačajo.

Kaj se zgodi, ko prenehamo s plačevanjem?

Izplačila pogojujejo z novimi investicijami ter od vas zahtevajo vedno nova sredstva za kritje različnih fiktivnih stroškov. Takoj, ko ugotovijo, da niste več pripravljeni plačevati, se prenehajo odzivati na vse klice in sporočila, vi pa ostanete brez vsega.

Kako pride do dodatnega oškodovanja?

Goljufi postavljajo lažne spletne strani, ki se predstavljajo kot ponudniki pomoči v tovrstnih goljufijah. Gre za storitve, ki se agresivno oglašujejo in naj bi žrtvam prevar pomagale priti do izgubljenih sredstev. Cilj je žrtvi preko teh “storitev pomoči” ukrasti še dodatna sredstva.

Ukrepi

 1. Poiščite mnenja strokovnjakov, ki resnično poznajo svet kriptovalut. Če boste sami iskali informacije na spletu, se zavedajte, da goljufi na različnih spletnih straneh in forumih objavljajo lažne ocene svoje trgovalne platforme.

 2. Obvezno branje za vse, ki stopate v svet kriptovalut, je naš članek s temeljnimi varnostnimi napotki.

 3. Preberite članek, kako goljufi nastavljajo oglase in lažne spletne strani ter zlorabljajo zvezdnike in znana imena, da vas prepričajo v naložbo.

Komentarji / 50

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Varna raba interneta – OSRJ /

  […] Ne nasedajte obljubam o bajnih zaslužkih! […]

 2. IVAN /

  Opozarjam vse potencialne vlagatelje v kripto valute, da ne nasedajo platformi Grandefex. Vložil sem 7000€. Prikazali so odlično stanje. Na računu je v nekaj mesecih bilo ca 11000€. Ko sem hotel dvigniti vsaj del zaslužke je v nekaj dneh moj račun iz 11000€ padel na -27€. Ne nasedajte.

 3. Borut /

  Pozdravljeni.
  bil sem deležen ptevare z bitcoini v zvezi s kripto valutami.
  S pomočjo spamerke sem naložil v http://www.aicoinss.com ki seveda ne dela več. Izgubil sem 19.000€.
  imam le telefonsko številko in nekaj forografij spamerke.
  ali je možno kaj rešiti?
  hvala

  1. Varni na internetu /

   Glede na to, da je prišlo do finančnega oškodovanja, se je potrebno obrniti na Policijo. Le-ta je edina pristojna za pregon tovrstnih kaznivih dejanj. Žal je pa tako, da je zaradi tehnične narave kriptovalut, izsledljivost in uspeh pregona (kripto)prevarantov, žal velikokrat neuspešen.

 4. Marjan /

  Vložil sem v platformo Grandefex in izgubil 7500 eu.Od začetka so prikazovali odlično stanje,ko pa sem hotel denar dvigniti so se začeli problemi.Naenkrat je bilo stanje na računu nula.Če ima kdo podobne izkušnje naj se mi javi na mail +++++++@gmail.com

 5. Peter /

  Klicala me je gospa v angleščini, slabo se je slišalo, številka je bila slovenska. Da imam na računu COINSTAMP 25.350 $ in da mi jih hočejo izplačati. Na email mi je poslal podatke kako se logiram in naj verificiram račun. V računu so bili moji ime in priimer in star email naslov, v WALLET pa napis da imam na računu 25.350 $. Ne morem preveriti in ne vem kam naj to prijavim….. želela je da ji pošljem dodatne podatke o sebi ter ID ali bančno kartico.
  https://coinstamp.io/my-account/customer-logout/

  1. Varni na internetu /

   Če ne strani ne poznate, prvič slišite zanjo oz. sploh niste vedeli, da imate tam “denar”, potem gre zagotovo za prevaro. Podatke so lahko pridobili v kakšni izmed predhodno zlorabljenih baz (preverite svoj el. naslov na https://haveibeenpwned.com/). Pošiljanje osebnih dokumentov pa vsekakor močno odsvetujemo. Priporočamo, da morebitno komunikacijo s prevaranti preprosto prekinete.

 6. Pepa /

  Tudi sama semnasedla pravljici. Sicer ne kar tako, saj sem po naravi precej nezaupljiv človek. Zelo dobra prijateljica je vložila nekaj denarja na trg kriptovalut in mi po nekaj mesecih poslala posnetek zaslona, kako obro je investirala. Pošiljala mi je razne članke in izobraževalne videe o tem, da je kriptovaluta naša prihodnost. Zaradi pomanjkanja časa njenih člankov nisem brala, videov pa ne pogledala. Morda bi me to rešilo, a tega ne bom nikoli vedela.
  Enostavno sem se prepustila toku in vložila nekaj denarja na enako platformo kot ona. Pomoč “traderja” je bila izjemna, komunikacija z njim prav tako (doma iz Londona). Obe sva se čudili, kako iz nič delava denar.
  Sicer ravnodušna nisem ostala in me je vsak dan vseeno najedal dvom in sem vsak dan malo raziskovala, kolikor mi je čas dopuščal. Tudi s prijateljico sem delila svoje dvome in ugotovitve in raziskovati je začela z menoj.
  Potem pa se je odločila, da naredi korak, da preveri, kako je v resnici s platformo. Nič negativnega se ni dalo najti, oz. zelo, zelo malo, zato je “traderja” vprašala, kako lahko dobi nekaj denarja, ker ga potrebuje za stanovanje. Rekel ji je, da mora plačati pristojbino in potem lahko vzame z računa kolikor potrebuje. Pošteno sta se sprla zaradi tega, saj tega nikoli prej ni omenil in na koncu je odnehala. Čez čas sem poskusila še jaz in rečeno mi je bilo enako. Vse odtlej, ko sem vztrajala, da ne bom več nakazovala, sem pri “traderju” blokirana, trend nenehne rasti mojega “zaslužka” pa se je čudežno ustavil.
  Prijateljica je besna in je kontaktirala center za pomoč – kako pridobiti nazaj izgubljeni denar. Težko je verjeti, to podjetje je našla na internetu preko člankov, to podjetje je povezano s tistim, ki nama je pobralo denar. Ti za vračilo izgubljenega zahtevajo enako: vnaprejšnje nakazilo nekega zeska, nato pa bodo morda lahko kaj popravili. Telefonska številka je ameriška, pravi, da je trenutno v Londonu, česarkoli o sebi pa noče povedati. In tokrat se ne bom opekla!
  Da pa pomagam še komu:
  – goljufiva platforma/podjetje je midasmarkets.com
  – goljufivi recovery center pa privycript.com

  Sledi prijava slovenski policiji, a vem, da iz tega ne bo nič. Pravzaprav niti ne vlagajo nekih naporov, časa in volje v to, da bi se začeli ukarjati tudi s tem, pa vendar, prav je, da to storim.
  Imate vi morda kako informacijo, kje bi se dalo najti nekoga, ki bi vedel, kako povrniti izgubljeni denar?

 7. Daša /

  Ali poznate platformo za trgovanje ChainBit?
  Kakšne so vaše izkušnje, ste lahko dobili oziroma dvignili svoj zaslužek?
  Hvala za odgovor!

 8. Aleš /

  Preko platforme Thebestvoucher smo vplačali paket izobraževanja na kriptotrgu in s tem pridobili tudi nekaj kriptovalut. Sedaj želimo “vnovčiti” dobiček. Potrebno si je ustvariti denarnico na cryptoeddo. Vse skupaj mi je sumljivo. Ali ima kdo kakšne izkušnje oz priporočila.

  Hvala lp

 9. Matej /

  Pozdravljeni.
  Sem tržnik pri podjetju v Sloveniji, ki se legalno in dejansko ukvarja z investicijami v kripro trg. Zanima me kam naj prijavimo vsakodnevno videne oglase v medijih o hitrih zaslužkih upokojenk, samohranilk itd. in kako je mogoče da se tega ne ukine če je pa že na tisoče Slovencev nasedlo?
  Zadnja videna danes na žurnalu: https://economistguide.com/386_stzdue1/?MPC_1=MID_386_stzdue1_MB_99&MPC_2=zurnal24.si&utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=SI-STZDUE-MB&utm_content=Mati+samohranilka+iz+Novega+me
  In pa še to thebestvouchers je prevara. Smo preverili. Še nihče si nikoli ni uspel izplačati sredstev. Zapakirajo pa tako da žrtev niti več ne ve da je prevarana ampak dobi občutek da tehnično ne zmore urediti izplačila.

 10. Igor /

  Pozdravljeni,

  ima kdo izkušnje s platformo Traderfex.com??

  1. Varni na internetu /

   Glede na dostopne podatke na spletu (izkušnje drugih uporabnikov), gre za prevaro.

 11. Martin /

  Pozdravljeni.
  A je imel kdo kakšne izkušnje z investcore?

 12. Fin nve /

  Pozna kdo smartboostinc.com

 13. Marjan /

  Platforma ftsefx.net, vplacal, trgoval z zlatom kot cfd, ko zelis izplacilo dobicka, le tega pogojujejo z placilom davka vnaprej. Sumljivo. Oglasi se “customer center”, ki trdi, da za drzavljane Italije, Francije in UK, placilo davka vnaprej ni potreben. Zame pa je bil pristojen center za pomoc iz Kanade.

 14. prevaran /

  Pozdrav, evo še ena stran za prevare z investicije, ko sem hotel denar nazaj milijon izgovorov zakaj ne i kako ne, ne nasedajde

  https://solidstocks.cc

 15. Iztok /

  Pozdravljeni.
  Zanima me, če ima kdo izkušnje z TRADING SELLFKINGS.COM ( bivši selfkings.com se prej pa cryptansa )
  Internet je poln slabih komentarjev…. samo slabe komentarje vidim tudi za BINANCE, pa vem, da je zaupanja vreden.
  Zgodba je povsem klasićna….zaćneš z 250 dolarji kasneje ti pa seveda predlagajo, da vložiš već.
  Većji vložki, večji dobički (bitcoin v vzvodi). Dvakrat so mi nakazali denar najveć 500 e kolikor sem pac zahteval.
  Od zaćetka, jim ne zaupam, čeprav bi jim rad 🙂

 16. Aleš /

  Opozorilo.
  Ne nasedajte (webtrader.tradevtech.io)
  Scam same obljube kak bote zasluzili obljubljajo bonuse za vsak vaš polog ko začnete sluzit postane problem ne morete do svojega denarja ko jim omenis da bi dvignil izgovor zaradi bonusov onih tistih kar nekaj nemores dvignit niti centa.sam sem vlozil 9000eur ki jih morem pozabit ni zive duse da reši ta denar.Nakazal sem preko Binance tako da jih nemorejo izsledit.

 17. Tomaž /

  Pozdravljeni,

  opozarjam na spletno platformo Global base crypto company. Investiraš v cripto rudarjenje in ko želiš dvigniti dobiček oziroma prihodek se začne komplicirati. Najdejo te (vsaj mene so) na LinkedIn. Začne se z majhnimi vložki, potem pa se ves čas nekaj dogaja in se izstavljajo novi računi. Jaz sem izgubil preko 30.000 EUR. Na koncu so mi tudi grozili in me izseljevali. Komunikacija večino časa poteka preko WatsUp. So zelo uporni. Bodite pozorni na komunikacijo preko maila. Pošiljajo maile preko gmaila in hot maila. Poizkušajo zlorabiti legalne inštitucije in podjetja, kot so Blockchain in sodišča, ter uradne finančne ustanove. Ne vem koliko jih sodeluje, ni jih veliko po mojem mnenju so trije maksimalno 5. Skratka nič jim ni sveto in so brezkompromisni. Za kakršno koli dodatno informacijo sem na voljo, da se še komu ne naredi to kar se je meni..

 18. Luka /

  Kot omenjeno pri večini sem tudi jaz izgubil cca. 3000€ ker sem vložil denar v lažno platformo, ko sem želel pred kratkim prenesti denar nazaj na drugo platformo, kjer bi denar vnovčil, pa mi niso pustili, češ da moram plačati davek od tega, sicer me bodo tožili… Zaenkrat je zadeva še zelo sveža, ampak upam da se zadeva še bolj ne poslabša, kot je že slabo.

  Spletna stran je “app.popcoins.net”. Do tega je prišlo pri nategu pri spletnih zmenkih, in sicer preko aplikacije Facebook Dating. Bodite pozorni na Azijce. Ko enkrat začnejo govoriti o kriptovalutah, je 99% verjetno da gre za prevaro!

 19. Bula /

  Pozdravljeni. Zanima me če kdo pozna platformo Uni-co?

 20. Mazi /

  Ima gdo izkušnje z platformo Iqfintrade….mislim da gre za prevaro…nekaj sem vložil….pa je vse bolj sumljivo…

 21. Mazi /

  Ne nasedajte Iqfintrade…prevara

 22. Marija N /

  Kdo pozna IM Academy?
  Prijatelja sta “čist not padla” in sta gluha za vsa opozorila.
  Glede na moje raziskave po netu je vse skupaj en nateg, ki deluje kot piramidna shema, katera temelji na rekrutiranju novih članov (vpis v ta kult stane ca 250 USD). Kot krinko uporabljajo “prodajanje” znanja- trading s kripto valutami in umetnost trgovanja proti bankam (!?), ki najbrž ni vreden počenega groša, grafi pa rastejo kot v vašem simpatičnem videu.
  Skratka, preprostemu človeku dajo občutek večvrednosti; skrbi me, ker prijatelja sanjata ob belem dnevu.
  Ker mi res ni vseeno za njiju, me zanima, če kdo kaj več ve o tej IM Academy.

 23. Tina /

  Pazite se INVESTIREX investicijske agencije – nakup bitcoina. Popolnoma ista zgodba s klici agenta, precej intenzivnimi prepričevanji in dokazovanji na spletni strani. Izgubila ves denar in sicer naj bi mi izplačal na denarnico ampak se je očitno IZGUBIL celoten znesek – 19.000 eurov.
  Prijavila sem na policijo.

 24. Miha /

  Po instagramu kroži prevara uporabnika KRIPTOTREJD in ga razne “influenserke” zelo promovirajo ter obljubljajo visoke zaslužke. Pazte nase.

 25. M.K. /

  Pozdravljeni. Pri podjetju OnyxProfit sem vlozila najprej 250 evrov pozneje se 200. Na zalost smo trgovali preko AnyDeska. Tako da so imeli popolen vpogled v moj bancni racun. Ampak bila sem zacetnica in naivna. Premamila me je ponudba o zasluzku. Trgovanje se odvijalo kaksen mesec. Zasluzila naj bi 26.280 dolarjev. Poslali so mi tudi posnetek racuna. Do zapletov je prislo ko naj bi bil denar izplacan. Zahtevali so 10 % provizijo…..oderusko. Sumit sem zacela da nekaj ni v redu. Ko nisem hotela vec vlagati so racun zaprli. Na njemu naj bi bil se vedno denar?? Mislim da je vse ena velika prevara zagotovo. Zal mi je da sem izgubila privarcevani denar. Ki ga nikoli vec ne bom videla…..zdaj vem da ne smem vec nasedat laznim obljubam o zasluzku na trgu kripto valut. Slaba izkusnja in boleca….vendar sem se iz nje vendarle nekaj naucila. Vsem vlagateljem polagam na srce….bodite previdni in ne nasedajte lepim obljubam. Lep pozdrav.

 26. KRISTIJAN /

  Pozdravljeni,mene je na začetku leta prek Instagrama kontaktirala ženska oseba z Manhattna v New Yorku.Po kratkem pogovoru me je prosila naj najin klepet nadaljujeva na platformi Whatsapp.Pogovarjala sva se kar nekaj dni o čisto navadnih vsakdanjih temah.Čez čas mi je omenila,da je ona dip.ekonomistka in da skupaj s svojo sestro je lastnica modne znamke Gemma Hoi v New Yorku.Preveril sem na Googlu in ta informacija drži.Drugač je poreklom iz Vietnama,Ho Chi Min City-a bivši Saigon.Ker naj bi se ona s kriptovalutama okvarjala že več kot 2 leti in po njenem pričanju zelo uspešno,mi je predlagala da tudi sam začnem s tem.Aktiviral sem aplikacijo Binance(po njej najboljša aplikacija za kriptovalute),ter digitalno denarnico True Wallet.Predložila mi je da za začetek vložim 1200€.Na kar sem ji jaz nasprotoval trdeč da je znesek mal previsok.Pristala je na 100€.Zaenkrat nisem še vložil niti evra,ker se mi je zataknilo pri geslu.Pošiljala mi je svoje slike na Whatsapp,tudi vidla sva se kakšnih 10 sekund v živo prek kamere.Žal zveza je skoz prekinjala tako da je to bilo zaenkrat vse.Njeno ime je HÕNG NHUNG ker živi v New Yorku jo kličejo Cherry.Ima svoj profil na Instagramu.Telefonska z Whatsappa je resnična,z Manhattna, preveril sem na Googlu.Prosim če kdorkoli kaj ve o tej osebi ali pa ima kakšne izkušnje z njo naj se mi oglasi.Ne vem ali naj ji verjamem ali je pa navadna goljufinja.Hvala!

 27. Zoran Lukic /

  Pozdravljeni klicala me je gospa z ruskim naglasom z slovenske številke in mi povedala, da imam na nekem računu sredstva, ki bi jih moral dvigniti sicer bodo izbrisana. Jaz sem sicer odprl ta račun a ga nisem uporabljal. Gospa je povedala da sem na ta račun dobil 80 dolarjev bonusa…to je bilo 2018…račun ni bil aktiven a zaradi tega bonusa naj bi se nabralo okoli 10.000 $ denarja in če tega denarja ne dvignem do konca aprila bo vsota stornirana ali je ne bom mogel po tem datumu več dvignit. Vse skupaj se mi zdi malo čudno zato vam pišem ………

 28. LUKA /

  Opozarjam vse potencialne vlagatelje v kripto, da ne nasedajte telefonskim klicem ljudi, ki vas želijo prepričati, da imate v “verigi” na vaše ime neka neprevzeta sredstva. Predstavijo se kot podjetje CHARGEBACKS911, v mojem primeru je bil to Jeremy Flores. Žal mi je, da sem tako naiven in verjel takim pravljicam. Ko sem se (po 100+ klicov) le pustil prepričati se je vse skupaj začelo. Najprej so me klicali iz druge cifre, druga oseba, čes da je ona iz finančnega oddleka in da me bo vodila čez postopek in kako bom jaz dobil 4500 EUR, če le prvo nakažem 100 EUR da ponovno aktiviram uporabniški račun.
  Nakazal sem 100EUR, takoj za tem so želeli daljinski dostop do mojega računalnika, potem da odprem račun na METAMASK, potem na WISE, potem naj se logiram na spletno banko – vse med tem ko so oni bili povezani preko anydesk-a …
  Hvala bogu, da imam večino aplikacij precej varno zaklenjenih in da imam povsod kjer se da omogočeno dodatno avtentikacijo preko SMS-a ali el. pošte…

  No potem pa ista zgodba kot pri drugih – nekaj ti naštimajo, nekaj ti kao nakažejo in tako naprej.
  Še 1x bodite pozorni na CHARGEBACK911, Jeremy Flores, Dorota Ewelina Davis, ipd…

 29. Metka /

  Čao!

  Ima kdo izkušnje s platformo Blockchain? Je res, da se po daljši uporabi ne moreš več vpisat, če zamenjaš mail? Čeprav jim pošlješ podatke z osebne in št. denarnice? Imajo res slo. sodelavce, ki kličejo na dom in ponujajo ponovno uporabo prek varnega chata? Hvala, lep pozdrav, Metka.

 30. MATJAŽ /

  https://miningexchange48.live/
  sem dobil ponudbo da preko te spletne strani zaslužim 5000€ na teden pri vložku 200€.
  Piše da je vse varna naložba in se ni kaj bati za svoj denar.
  Poslali so mi fotografijo kakšnega mercedesa si lahko v kratkem privoščim tukaj slike ne morem objaviti.
  Na avtu je registrska tablica LJ 59 JVU
  MORDA KDO PREPOZNA KDO JE LASTNIK?

 31. Boštjan /

  Pozdravljeni
  Evo tudi mene je doletela prevara z vlaganjem kripto valute.Pa tudi sprašujem če ste imeli opravka z Blockhain, kiso mi ponudili veliko vsoto,samo prej bi moral nakazati cca. 5000€. Pa gospo Metko bi vprašal če je imela isto iskušnjo.

 32. Alenka /

  Pozdravljeni tudi jaz sem bila prevarana pri kripto valuti in to pri Telegramu ki je reklama na fb vsako plačilo je bilo zadnje pa nikoli nisem dobila nič in sedaj bi morala še nekaj plačati in bi dobila denar ampak ker nisem sem ostala brez vsega razen v minusu na banki

 33. dulen /

  Sam sem doživel da so me ti kripto borzniki olupili na banki.za cca 20000.In to javno povem IVANA RISTIĆ in njen el naslov ivana.ristic@ip-gate.pro in še tel 071533306 in pa oni iz “Londona” verjetno iz ljubljane pa +44 7845587970

 34. old shark /

  Izogibajte se platformi TRADINGPROS.NET.

  Zelo nenavadno, da vsa svetovna policija ne more zaustaviti teh kljukcev! Platforme tečejo na Internetu in se jih da izslediti pri viru. In izvreči. To nima nič s tem, da se ne da slediti kriptovalutam v denarnice. To je le slab izgovor. Saj ni treba slediti kriptovalutam. Potrebno je poloviti goljufe in onemogočiti njihovo brezobraznost!

 35. NATALIJA /

  Opozorila bi, da ne nasedajte Boštjanu Tomšiču, ki iz “Dubaja” vabi preko Telegrama k nakupu kriptovalut..vse je en velik nateg, ko je treba nakazati denar…

 36. Miha /

  Pozdravljeni,
  V zadnjih dveh letih sem trgoval z crypto valutami vložil cca 13000€ , večinoma na portfoliju binance in bybit, res oa je da sem vložil nekaj denarja tudi pri treh brokerjih, pri katerih oa nisem dobil nobenega izplačila v dveh letih. Skozi prvo leto sem ustvaril približno 4000€ profita, v letu 2023 pa sem oraktično zgubil ves profit in tudi svoj denar, uspel sem rešiti samo dobrih tisoč eurov izgubil pa približno 15000€ . Tudi na binancah in drugih menjalnicah goljufajo predvsem iz naslova funding rate in če uporabljate “greed strategy bot” je prakticno narejen tako da ni sledi oz zapisov koliko denarja ste prejeli na future greed strategy in cloni so narejeni tako da ustvarjajo in generirajo ogromne izgube uporabnikom, potem pa je tu še ena zadeva, če trgujete sploh na čolnih future trgovanju si vedno ko odprete poziciji naredite posnetek zaslona kot dokaz na kateri ceni ste vstopili v trgovanje na posamičnem digitalnem kovancu, saj na binancah in tudi drugih menjalnicah sčasoma goljufajo z vstopnimi točkami in jih prestavljajo v smeri da ti povzročijo likvidacijo. Crypto market in digitalne valute v nekaterih državah niso priznane, crypto velja za pol legalen posel, po mojih izkušnjah in kontaktih z ljudmi iz vseh koncev sveta , mi pa da vedeti to da več kot 90% ljudi zgubi svoj denar. Z cryptom je povezanega ogromno cyber kriminala, ki ni nikoli raziskan. Večina crypto menjalinc se nahaja ali oa skriva v davčnih oazah da ni treba plačevati davkov določeni skupnosti in glede na to da vse svoje kliente po veliki večini olupijo za ves denar na bodo nikoli priznali kot nek regularen posel, vsak ki v to vstopi postane še bolj reven kot se je vključil in to gre večinoma za ljudi revnega in srednjega sloja, ki svoji državi itak plačajo davek id svojega dohodka, na crypto borzi plačaš taxo za vsak korak ki ga narediš zato da na koncu izgubiš zaradi posledic hudih nihanj na borzi ali pa goljufanja v spremembi vstopnih točk ali spreminjanja kvot v kvotnem trgovanju ali oa spremenijo pogodbeni “funding rate” ki ti lahko v pari dnevih pošteno izprazni denarnico.. Nikoli ne uporabljajte linkov da se registrirate na stran, uporabljajte samo aplikacije v google play store pa zavedajte se da tudi te niso zanesljive.

 37. Adviser /

  Vsak bi se lahko izognil spletni prevari, če bi se pred vključitvijo vanjo podučil o enostavnih resnicah in posledicah slavnega življenjskega vodila treh P-jev (PPP ™ = Požrešnost, Pogoltnost, Pohlepnost )

 38. Dean /

  preko telefona mi je prijazna gospa svetovala kako naj vložim denar za boljši profit preko FINTOKEN
  vse super profit raste nato ponudijo air drop – še večji vložek cca 10000 za še vecji dobiček cca 40000
  sedaj ko hočem pobrat denar zahtevajo dodatno plačilo 25% za verifikacijo za davek, torej še dodatnih 11039 USDT
  tu sem se ustavil zadevo bom prijavil policij upam da lahko dobim vsaj neka denarja nazaj.

 39. Veronika83 /

  Pozdravljeni,

  ima kdo izkušnje s platformo x-24F ali pa z Epicinvest24?

  Hvala

 40. dulen /

  Sam sem doživel da so me ti kripto borzniki olupili na banki.za cca 20000.In to javno povem IVANA RISTIĆ in njen el naslov ivana.ristic@ip-gate.pro in še tel 071533306 in pa oni iz “Londona” verjetno iz ljubljane pa +44 7845587970
  Te barabe ti ne dajo več mira ne mores se jih znebiti kar naprej kličejo.Isto velja z x-fortunes in njenim kvazi brokerjem Vladimirjem Kovačem.Laće in pokrade use kar imaš.

 41. Dominik /

  Pozdravljeni. Zanima me če ima kdo izkušnje z webinar universe?

 42. Lidija /

  Oh ja, kaj bi svet brez kripto valut? Hudič je v tem, da želijo ljudje po liniji najmanjšega odpora do ogromne količine denarja v zelo kratkem času, brez več kot potrebnega znanja. Temu se reče pohlep! Je voda na mlin nepridipravom, ki znajo zaigrat na prave strune akord, ki idiotom razveže mošnjiček. In potem so namesto bitcoinov in denarja na računu pred ogledalom bit-kojni (konji), bit-osli, bit-voli in ostala vprežna živina. Zapomnite si: “lako je jeb*ti, težko je biti jeb*n”! Naivneži in pohlepneži so gonilna sila prevar.

 43. Minka /

  A ima kdo izkušnje z webinar universe? A so to tudi prevarantje?

 44. Danijel /

  Je imel kdo izkušnje z chronovalor

 45. memo /

  Webinar universe klasična prevara ,lično sam prevaren za velike novce djeluju i na prostoru Bosne i Hercegovine sve je uredu dok kupujete nove pakete u šta Vas ubjeđuje vaš lični finansijski konsultanat kojeg ste naravno morali platiti a kad zatražite povrat uloženih sredstava prvo vas ubjeđuju da nije najbolji trenutak te da se očekuje enorman rast određene kriptovalute te da bi bilo dobro uložit još dodatnih sredstava itd.međutim zbog samih činjenica da su mi uzeli cijelu ušteđevinu i kada sam im saopštio da nemam više sredstava za ulaganja te da zahtjevam povrat uloženih sredstava ,tada nastaje problem niko Vam se više ne javlja

 46. Damjan /

  Danijel
  Je imel kdo izkušnje z chronovalor?

  kakšna je tvoja izkušnja?