Zdravnik v Siriji, marinec na mirovni misiji v Iraku, ovdovel delavec na naftni ploščadi. Vsi šarmantni gospodje z zlomljenim srcem, ki na spletu iščejo damo, ki jih bo razumela. To bi lahko bil začetek velike ljubezenske zgodbe, a je vse prej kot to. Osamljene ženske, ki so se na spletu zapletle s šarmantnimi tujci, so po letu dni ‘razmerja’ na daljavo ostale brez nekaj deset tisoč, nekatere celo brez več kot sto tisoč evrov.

‘Tako sva se pogovarjala cel mesec in kovala načrte kako bo pobegnil iz Iraka.Vse je bilo tako realistično: pogovori, dogodki, izpadi interneta so sovpadali z bombardiranjem v Iraku, časovni zamik, telefonske številke so bile iraške. Na vse so mislili.’ [izpoved žrtve]

Običajno se začne na Facebooku

Kriminalci svoje žrtve iščejo na družbenih omrežjih in jim pošiljajo prošnje za prijateljstvo, največkrat preko Facebooka ali Instagrama.

Predstavijo se kot vojak iz ZDA na mirovni misiji nekje v Afriki ali Iraku, delavec na naftni ploščadi, zdravnik v Siriji, v vsakem primeru pa ločen ali ovdovel, z majhnim otrokom in osamljen. Razkrijejo svojo (ponavadi tragično) življenjsko zgodbo, delijo fotografije, vse z namenom vzpostaviti čim bolj intimen odnos z žrtvijo. Ko se ta zveza vzpostavi (včasih to traja tudi več mesecev), pa se na žrtev obrnejo s prošnjo, da jim nakaže denar. Izgovori so različni: potrebujejo denar za zdravljenje otroka, za potovanje domov ali da bi prišli na obisk. Zopet drugič imajo dostop do večje količine denarja, vendar najprej potrebujejo nekaj denarja od žrtve, da uredijo vso birokracijo, ipd.

Če žrtve ugodijo in denar pošljejo, se zgodba tu ne konča, saj pričakujejo vedno več denarja, hkrati pa z žrtvijo vzpostavljajo še močnejšo čustveno vez, zaradi katere se jim le-te zelo težko zoperstavijo.

Nakazan denar je za vedno izgubljen

Goljufi od žrtev najraje zahtevajo plačevanje prek plačilnih sistemov Western Union ali MoneyGram, ki sta namenjena hitremu prenosu denarja. Včasih gre tudi za nakazila na bančne račune v tujini, ki pa praviloma pripadajo t.i. denarnim mulam. Te denar takoj po prejemu dvignejo in po drugi poti pošljejo naprej. Sled za denarjem se v vsakem primeru zelo hitro izgubi.

Prevarante je nemogoče izslediti

Fotografije s katerimi se predstavljajo na Facebooku, so ukradli nekje na spletu, ali pa na zavrženih diskih, tudi ime in priimek sta izmišljena. Resničnih podatkov o uporabnikih Facebook ne izdaja oziroma jih posreduje samo v izjemnih primerih (otroška pornografije, iskanje pogrešanih oseb, preprodaja drog, orožja …) izključno organom pregona. Obenem se je v teh primerih izkazalo, da tovrstni goljufi prihajajo iz podsaharskih držav Zahodne Afrike (Nigerija, Gana …), kjer naša policija nima nobenega vpliva, njihovi organi pregona pa tako početje potihem tolerirajo.

Za boljše razumevanje ljubezenskih prevar priporočamo ogled katerega od dokumentarnih filmov, ki poskušajo tematiko osvetliti še iz “druge strani”, s strani goljufov iz držav podsaharske Afrike, npr. Sakawa ali Internet Scamming in Ghana.

Zgodi se lahko vsakemu

Zmotno je prepričanje, da takšnim goljufijam nasedejo samo starejši in neizobraženi uporabniki. Med žrtvami, ki so prijavile goljufijo, sicer prevladujejo ženske, gre za uporabnice najrazličnejših profilov izobrazbe in starosti, ki so zaupale goljufu na drugi strani samo na podlagi lepe fotografije. Čeprav so žrtve romantičnih goljufij v tem primeru ženske, tudi moški niso nič bolj imuni. Nekaj let nazaj so tako Slovenci na različnih portalih spoznavali mlade Rusinje, na koncu pa ostali brez njihove ljubezni in brez denarja.

Goljufov na drugi strani ne gre podcenjevati: so dobri poznavalci človeške psihe in izjemni manipulatorji, ki točno vedo, na kateri gumb pritisniti ob določenem trenutku, da iz žrtve izvabijo še več denarja.

untitled-4

Žrtvam svetujemo

Če ste se prepoznali v zgornjem opisu, vam svetujemo, da nemudoma in v celoti blokirate vso komunikacijo z goljufi. Blokirajte jih na Facebooku, Skypu, ne odgovarjajte na njihove klice in elektronska sporočila. Skratka z njihovega stališča naj izgleda, kot da ne obstajate več. Če ste že nakazali denar, zadevo čimprej prijavite na lokalni policijski postaji.

Zavedati se morate, da je edini cilj kriminalcev, da od vas dobijo še več denarja, zato prekinitev komunikacije ne bo lahka, sploh če ste se čustveno že vpletli. Poskušali vas bodo kontaktirati na najrazličnejše načine, vam pihati na dušo in vas prepričevali, da so se vaši sorodniki in znanci zarotili proti vam. Pri tem bodo proti vam uporabili vse podatke, ki jih imajo o vas, ter vsa druga možna sredstva. Lahko vam celo zagrozijo, da vas bodo ubili, »saj imajo znance v vojski povsod po svetu«. Vse z namenom zastraševanja in psihološkega pritiska na žrtev, da bi ta na koncu »za ljubi mir« popustila in poslala denar. V nobenem primeru pa ne nasedajte njihovim zgodbam; tudi če bi poslali denar, se izsiljevanje ne bi končalo, samo še bolj bi pritiskali na vas. Zato je res zelo pomembno, da prekinete povsem vso komunikacijo z njimi. Če boste po nekaj dneh popustili pritisku in jim odgovorili, jim boste na ta način samo dali vedeti, da vas imajo še vedno v primežu.

Več o goljufijah te vrste si lahko ogledate v posnetku okrogle mize z naslovom “Ljubezenske prevare na spletu”. Na okrogli mizi so bila predstavljena tudi konkretna navodila, kako lahko do žrtev pristopijo njihovi sorodniki in znanci:

3 znaki, ki bodo izdali goljufe

 1. Če pri pogovoru prek Skypa zvok ne deluje in se s sogovornikom ne morete pogovarjati, na vsak način poizkusite dobiti potrdilo, da je oseba na drugi strani resnična. Predlagajte, da na list napiše vaše ime in ga pokaže v kamero. Če gre za goljufe, bodo zelo hitro posnetek prekinili z izgovorom, da imajo težave s povezavo, vi boste pa vsaj vedeli pri čem ste.
 2. Fotografijo sogovornika poiščite na spletu. Najprej shranite kopijo njihovih fotografij in jih nato poiščite v Googlu. Preverite rezultate iskanja: se iste fotografije že pojavljajo v ostalih goljufijah ali pa je na fotografiji druga oseba, ki niti slučajno ni vaš sogovornik?
 3. Pomislite: imate kdaj občutek, da se pogovarjate z več različnimi osebami? So njihove zgodbe polne lukenj in neujemanj? Takšne goljufije v mnogih državah v razvoju predstavljajo pomemben del zaslužka in lahko potekajo v obliki organiziranega kriminala. Žrtev tako ne govori ves čas z isto osebo in bolj kot se romanca zapleta, težje vzdržujejo nivo doslednosti.

Če boste v kakršnihkoli dvomih ali če potrebujete pomoč pri preverbi podatkov, se obrnite na naš elektronski naslov cert@cert.si.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
3

Zlomljeno srce in luknja v denarnici

Današnji blog zapis malo kvari to romantično vzdušje, saj ravno na valentinovo opozarjamo na spletne goljufe, ki ciljajo na osamljene duše. Pa vendar moramo opozoriti na določeno mero previdnosti, saj smo že obravnavali primere, ko so se na nas obrnili uporabniki, ki so postali žrtev t.i. ljubezenske prevare.   [caption…

Komentarji (63)
 • pozdravljeni!
  sama sem letos maja imela to neprijetno izkšnjo.Pisal mi je kao general iz Afganistana,na sliki zelo prijeten človek,55 let.Torej pisal mi je v prevajalnem jezik-ang-slo in seveda tako prepričljivo,da sem bila resnično zatrapana-dokler ni prišlo do prošnje,naj mu pomagam pri prenosu njegovega premoženja-denar nakit,ki ga mora transportirati na moj domači naslov,ker
  da bojo njegovo oporišče zbombardirali .Najprej sem še verjela,ker mi je poslal odpremnico za paket (še jo hranim ,ker sem jo preslikala)poslano iz letališča v Kabulu.Paket naj bi mi dostavil neki agent Morgan,ki pa me je 20.5 letos,klical z letališča v Indoneziji, naj pošljem 3.ooo e,ker da je vojska zasegla pošiljko(notri naj bi bilo 2.8ooo.000 dolarjev in še nekaj vrednosti-teža 18 kg. Ta AGENT MORGAN,je zelo slabo govoril angleško,pol ga nisem razumela -nato mi je poslal e-pošto,v kateri je pisalo , naj pošljem denar na neki zasebni naslov v Indoneziji.Hitro sem spoznala,dA GRE ZA GOLJUFIJO,in prekinila stike z grožnjo da bom prijavila policiji,Kasneje me je še večkrat kdo prosil za prijateljstvo in vedno ista zgodba-vdovec z hčerko, in problemi-sem vsakemu dala vedet,da že vem za kaj se gre in blokirala .To je moja zgodba,hvala ker ste prebrali in lep pozdrav

  • Meni se isto dogaja kot gospe Marjani. na facebook se je javil kot kapitan v afganistanu vdovec revež brez staršev . Prosil je za prijateljstvo Tako mi je pihal na dušo da me je zmešal totalno.Prinesel me je okoli za kar nekaj denarja. Sedaj pa neki Edvard Leslie naj bi bil diplomat od percel hero zahteva od Naju 30000tisoč evrov ker mi mora dostaviti neki paket z ogromno denarja Če ne plačam bo prišla pome policija in bom odgovarjala za pranje denarja Nikomur doma se ne upam nič povedat Sedaj moram samo varcevat da dobim nazaj denar ki sem mu ga poslala na filipine prosim spodbudo hvala

 • Jaz sem pa pred leti imel primer, da sem ostal brez službe. Zato sem na ircu (internet relay chat) napisal za hec, če mi kdo posodi 100€… in se je javila punca, ki me je poznala samo prek interneta. In kaj je sledilo? Dejansko mi je posodila 100€ in jaz sem ji dejansko vrnil 100€. Od tedaj sma tudi v zasebnem življenju najboljša prijatelja!

  • to nima nobene veze z vsebino-varni na internetu-100 evrov je drobiž,ki ti ga je posodila int.znanka in si vrnil.Konec zgodbe.

 • Saj ni treba it v tujino ali na raznorazna družbena omrežja, tako slabo izkušnjo imam od tu! Izmozga te do konca, ko pa ti rabiš pomoč, zmigne z rameni in reče : žal, ti ne morem pomagat. Žal tako je! Pa ko nimaš nič več, te ne da na čevelj ampak upa da boš še kar “pomagal”. A vam to zveni znano? Pa razumi to če moreš. Lp.

 • MARJANA to oseba tudi mene probala isto načim kot tebe sama est potem plokirala res da tuke velik to iz AGISTANA in res je da si dovec ali ločana si imao herka ali sina i si želio da prosi za pomoč da sem bi nesli toliko velik sota dolara sim prosim da nesedite temu da okvarate njim blokirate takoj jest sigorna sem plokirala 10 taka oseba nardite tudi vi isto,
  lp
  helena

 • Pred cca letomdni sem imela podobno izkušnjo, piše mi vdovec cca 45 let, z dvema odraslima otrokoma in enem dojenčku, “žena mu je umrla na porodu”,…slabo govoril angleško, nek avionski inženir,..išče mamo za svojo malo hčerko,.Norvežan, ki živi nekje v Ameriki,….lastna hiša, bazen, ma ni da ni,…no meni se ni igralo mame, pa tudi moj tip ni bil ravno, tako da do “zaprosila” denarja ni prišlo,…sem ga preje totalno blokirala in prijavila, ker mi je bilo čudno da išče ženske samo v mojem okolišu, in to Nizozemec v Ameriki,…

  • Ali še imate kakšno njegovo sliko? Tudi mene kontaktira preko Instagrama ločen Norvežan v Ameriki, pilot, trenutno v Afganistanu s hčerko v internatu… dokaj podobno mar ne?

  • V večini primerov teh goljufij so zgodbe zelo podobne, razlikujejo se v parih podrobnostih. Fotografije, ki jih pošiljajo naokoli, pa so vedno ukradene.

 • Tudi prijateljico je kmalu za mano nekdo kontaktiral, nek” hud in bogat poslovnež”, slike vsak dan z drugod z najbolj hay hotelov, tako nekaj dni, govoril da ima še pot v Turčijo, ker pa je že tako blizu bi prišel v njen kraj na piknik na rd, ….Potem pa se je “revežu” naenkrat vse zapletlo,….menda je imel ful denarja, pa so račun iz enega čudnega vzroka zablokirali in nima niti za preživetje, rabi vsaj 1000€, v nekaj dneh bo vse rešeno,…seveda ni nasedla,…pišem primere, da še kdo ne nasede,…tudi ona je vse blokirala in ga prijavila,…

 • Spoznala nekoga iz londona samski z otrokom odpotoval v Johanesburg Afrika in tam so ga oropali zdaj hoče da mu pošljem 700 evrov za plačilo hotela.Če mu ne bom mi govori da bom ubila njega in sina da me ljubi in ne vem kaj še vse mislim da je prevara klical me je z 20 različnih cifer vsaka druga država na facebooku nima prijateljev le slike.Našel me je na spletnem portalu twoo.

  • Pozdravljeni!

   Ne nasedajte na tragične zgodbe in čustveno izsiljevanje, vse je le del dobro utečene spletne goljufije! Obravnavali smo že veliko takšnih primerov in goljufi vedno postrežejo z zelo dramatičnimi zgodbami, vendar je vse izmišljeno. Glavni in edini cilj je finančna korist, na vse možne načine vas bodo prepričevali, da jim nakažete denar. Ko enkrat vzpostavijo komunikacijo z vami in jim celo pošljete denar, bodo še stopnjevali pritisk in zahtevali vedno višje vsote, vedno več bo izgovorov, elektronskih sporočil in telefonskih klicev. Svetujemo vam, da nemudoma prekinete VSO komunikacijo in ne nakazujete denarja! Če boste popolnoma prekinili vse stike in nehali odpisovati na elektronska sporočila (ali SMS sporočila, Facebook Messenger itd.), bodo še nekaj časa vztrajali, potem pa prešli na drugo žrtev, saj bodo ugotovili, da izgubljajo čas (in potencialne zaslužek pri drugi žrtvi).

 • Sama sem bila žrtev lani goljufa ki je delal na naftni ploščadi imel sina in ženo v Turčiji v šoli …mi pisal da bomo družinski prijatelji ….da v Portorožu grafi hotel da bo obiskal mojo družino …Nazadnje se mu zapletlo na naftni ploščadi mu crknil vrtalni stroj….s sabo imel50.000eprijatelj mu posodil deset tisoč evrov….več denarja ne more prenesti iz USA brez njegovega podpisa …stroj stane 64.500jaz pa bi naj posodila 4500e s tem da mi vrne 7500e….za hvaležnost in da bomo družinski prijatelji Brez vednosti domačih sem nakazala denar na turško banko na račun….po enem tednu je bila druga zgodba da je carina obdavcila stroj za 25.000e postalo mi je vse jasno …z goljufom se še danes pogovarjam po enem letu naj mi vrne denar a on stalno prosjačil za 25000

  • Pozdravljena anonimna tudi jaz sem imel isto izkušnjo le da je bila na ladji tretji časnik za kapetanom potrebovala je denar,ker se je ladja pokvarila in je poslala vse premoženje na moj naslov.Potem so se vrstili stroški carina kazen,ker so našli valuto ležarino paketa grozili so mi da oni niso za šalo in da imajo veze po vsem svetu.Prijavil sem policiji pravijo da to niso grožnje dokler ne grozijo s življenjem.Lep pozdrav.

 • zdravo tudi jaz imam neprijetno izkušnjo mi je pisalo dekle mlado iz rusije,diana se je predstavila.pod pretvezo da bi me rada spoznala da bi prišla v slovenijo v maribor.da ji pošljem 600eur za potovanje v slovenijo.sem ji pisal kartico v rusijo,pa je izjavla da je ni prejela?da deluje njihova pošta slabo.seveda ji nisem nasedel za denar.sedaj mi nonstop piše kaj je sedaj z denarjem,in ostale finte?mogoče ima tudi drugi takšen primer.ne vem kaj naj storim.prosim za odgovor.lp danilo-poljčane

  • Najbolje v tem primeru bi bilo, da komunikacijo s to osebo prekinete, ter na njena sporočila več ne odgovarjate in jo enostavno blokirate. Zelo verjetno bi se zahteve za denar nadaljevale še naprej, saj je v takšnih primerih, po naših izkušnjah, namen le finančno izčrpavanje žrtve.

 • pozdravljeni tudi jaz sem imel težavo.na moj email se mi je obesla ena diana akhmedova,da živi v rusiji,in da bi me rada spoznala?navedla je da ji pošljem 600eur da bo imela za vizo+za potovanje z avionom,do mene v slovenijo mb.gnjavla me je nonstop.kdaj lahko pošljem denar.seveda nisem nasedel.ne pišem več.kot da me nipošiljala je slike da dela na šoli in da ima plačo 170eur?jaz sem jinapisal da si naj sposodi denar od staršev da bo imela za potovanje.seveda od tega ni bilo odgovora češ da starši nimajo denarja’upam da še je kateri takšen da ni nasedel gos.diani.pod lažnimgmailom diana.princesdi@gmail.com.lp danilo-

 • Tudi jaz sem žrtev spletne prevare. Bilo je tako, kot so opisale že prevarane ženske.Najprej prošnja za prijateljstvo, nato besede, ki so omrežile moje srce. Sledile so prošnje za nakazila denarja npr. za potni list, za razna dovoljenja, za avio karto, za zdravljenje v bolnici. Bila sem kot v transu in mu pošiljala denar. Obljubil je, da mi bo povrnil, ko bo aktiviral svoj račun. Slepo sem verjela, saj je nameraval najprej priti k meni v Slovenijo. Dan, ko naj bi priletel je mimo in jaz sem šele sedaj spoznala, da sem žrtev prevaranta, saj sem ga na fb opazila ima isto sliko toda drugo ime. Mene je na messegerju blokiral.

 • Zdravo,

  podoben primer je pri moji sestri, ki je noro zaljubljena in v zvezi s prevarantom. Spoznala ga je prek FB, dela v tujini, bolna mama… Dobila sta se samo privatno v oddaljenem kraju. Denar mu je že posodila. Vsem je zelo jasno kaj se dogaja, le njej ne!

  Kako pristopiti zadevi? Ker jaz ne znam. Kaj bi vam pomagalo, da sprejmete, da je na drugi strani prevarant. Nikakor meni, ne komu drugemu ji ne uspe, odpreti oči.

  • Žrtve takih goljufij se včasih zelo težko sprijaznijo z realnostjo, sploh če so že zelo dolgo v tem. Včasih zna biti to še največja težava. Zavedati pa se morate, da vaša sestra še zdaleč ni edina žrtev. S takimi primeri se srečujemo večkrat tedensko.
   Žrtvam takih prevar svetujemo, da takoj in v celoti prekinejo in nepovratno odrežejo vso komunikacijo z goljufi – ne odgovarjajte več na njihova sporočila, blokirajte jih na Facebooku, Messengerju in drugih omrežjih. Ne odgovarjajte več na njihove klice, naredite vse, da vas ne bodo mogli kontaktirati, kot da bi se za njih vdrli v zemljo. Sploh pa ne razpravljajte z njimi o tem, ali so resnični ali ne, ker bodo poskusili izkoristili vse svoje manipulativno znanje, da vas obdržijo pod svojim vplivom. Verjetno vas bodo poskušali kontaktirati na mnoge načine, saj si ne želijo, da bi šlo njihovo dosedanje “delo” v nič. Vendar pa ko enkrat vidijo, da žrtev resnično ne bo več komunicirala z njimi, tudi sami odnehajo, in se posvetijo kakšni drugi žrtvi.

   Če ste bili finančno oškodovani, potem prijavite goljufijo na policijo. Kakšnih velikih pričakovanj, da boste kdaj denar dobili nazaj, raje ne imejte, ker gre za storilce iz držav, kamor naša zakonodaja ne seže. Kakšnih drugim možnosti za povrnitev ukradenih sredstev pa žal ni.

   Toliko zaenkrat, upam da vam bo odgovor v pomoč. Če imate glede tega še kakršnokoli vprašanje ali če potrebujete dodatna pojasnila, smo na voljo na naslovu cert@cert.si.

 • Tudi jaz doživljam sedaj prav tako zgodbo kot moje predhodnice, smo meni sedaj grozijo , z FBI jem ker se ne pogovarjam več z njimi. Zanima me ali je imela že katera takšno izkušnjo, kot jo imam jaz,hvala za odgovor.

 • Tudi jaz sem imela dva iz fb.
  Eden je bil Anglež, nekaj časa sva se zagovarjala, čez nekaj časa pa je začel, da ima 12 let starega otroka, seveda je šel vmes se na Tajsko in od tam je pisal, da rabi denar za otroka za šolo, samo sem ga takoj skensljala.
  Potem se je pojavil se eden Američan iz neke ladje, čez nekaj časa je imel iste gore kot Anglež, da ima 12.let starega otroka in rabi denar za njega, jaz sem mu rekla, da naj nakaže denar sam, saj dovolj zasluži in kako to, da ga ni sram prositi Slovenko za denar, tudi njega sem skensel.
  Sedaj imam pa še eden primer, samo ni iz fb. Iz tinderja sem nekoga spoznala in se že dva meseca pogovarjam v angleščini.
  Ta tip naj bi mi poslal paket s svojimi stvarmi, ker je zdaj na ladji, konec marca pa naj bi prišel v Slovenijo.
  Poslal mi je skenirano oddajni o paketa, svojo letalsko karto in povezavo za pot paketa.
  Paket se je “ustavil” v Španiji.
  Klicali so me za plačilo carine in sicer 2200€.Jaz sem to tudi res plačala.
  Potem me kliče naslednji dan in pravi, da so v paketu odkrili milijon € in, da je treba doplačati se 8.000€.Jaz seveda toliko denarja nimam in tudi še mi je zdelo preveč.
  Samo kaj se je zgodilo, klicali so me, da mi bodo denar vrnili.
  Nisem verjela, potem res grem pogledat na net banko, denar so res vrnili, 2200€.
  Samo zgodbe se ni konec, s tipom sem se vedno na pogovorih in prosi, če plačam carino 10.000€,sicer bo vse izgubil, ker ima notri zelo pomembne dokumente.
  Ko se z njemu pogovarjam mi deluje depresivno.
  Nimam slabega občutka, denarja res ne bom nakazala, ker ga tudi nimam.n
  Imela srm pa se izkušnjo, ta pa ni ljubezenskega značaja.
  Tukaj sem se pa opekla po vsej verjetnosti.
  Ali pozna kdo Rapidefinances, g. Gerard Pierrin, Milena Njiko.
  In se donacije?

  • Darja
   Normalno, da so vrnili tistih 2200 EUR, ker so pričakovali, da če si to poslala, jim boš poslala še več denarja. Zakaj pa bi se ukvarjali z manjšo vsoto, ko si jim dala vedeti, da lahko dobijo precej več. In za ta več, so ti tudi vrnili prvi denar. Na koncu, če jim pošlješ vse premoženje, bo tudi romance konec, enako pa pošte in vseh obljub. Ne delajte na tem, da boste razočarani nad seboj z grenko, nepotrebno izkušnjo.

  • Pozdravljeni tudi jaz sem žrtev ljubezenske prevare pišejo sprva lepo potem prosijo za denar ćeprav v opisu so vsi bogati pošiljajo svoje premoženje da se jim smiliš.Sedaj ne vem ali bi šel na policijo na tv in prijavil vse skupaj.

  • Žrtvam tovrstnih prevar svetujemo, da se v primeru oškodovanja obrnejo na organe pregona, prek prijave na lokalni policijski postaji, saj je policija edina pooblaščena za pregon takšnih dejanj. Potrebno se pa je zavedati, da je zaradi države izvora storilca, ter posledično zapletenih mednarodnih postopkih, izid pregona običajno zelo negotov.

   Če ste prevarantom poslali tudi kopijo osebnega dokumenta, bi vas opozorili, da lahko le-tega zlorabijo pri drugih goljufijah. Lahko vam ukradejo identiteto in se predstavljajo v vašem imenu. Zaradi tega imate lahko precej velike težave in se lahko tudi sami znajdete v kazenskih postopkih. V tem primeru vam svetujemo, da osebni dokument na lokalni upravni enoti prekličete in naročite novega, ter s tem preprečite morebitno nadaljnjo zlorabo osebnih podatkov. Pri tem je potrebno na upravni enoti poudariti, da pod opombe napišejo razlog za preklic (npr.: prevara, sum na morebitno zlorabo…). Tam običajno prejmete tudi zapisnik, ki lahko pride prav v primeru, da goljufi zlorabijo kakšne vaše podatke in se zaradi tega sami znajdete v preiskavah.

 • Pozdravček tudi jaz sem imela tako neprijetno izkušnjo kot Jolanda,mislim da je šlo za istega kapitana iz Afganistana.Na Facebooku prijavljen kot sirota vdovec išče ženo.Te omreži z besedami da mu vse verjameš,da prihaja k tebi,zelo dober čustveni in psiho manipulator,tudi profil zelo prepričljiv.Pa seveda ti pošilja denar-nakit preko diplomatske pošte….na srečo mu nisem nič denarja pošiljala ker mi je bilo sumljivo.

 • Tudi jaz se trenutno spopadam s tem. Gospod je doktor,doma iz San Franciska kirurg ki je želel iz Sirije domov in seveda potreboval denar za letalsko karto. Jaz sem to plačala in sedaj so ga v Ancari kao aretirali in potrebno je spet placati.. Vednoveč in več…. Jaz imam pri njem mešane občutke ker sva imela tudi video pogovore..
  Mojega denarja sicer ne bo več videl in tudi prijavo sem naredila na policiji…

 • Ali se nihče ne vpraša kako da doktor nima denarja, da bi plačal letalsko karto??? Doktorji kjer koli na zemeljski obli dobro zaslužijo tudi v gani kaj šele v USA.
  Ko berem komentarje ne vem ali se lažete (sorry če sem koga užalil) ali ste resnično tako nevedni.

 • sprašujem če ima kdo izkušnje z sms zmenkarijami portal kjer po sliki izbereš osebo ki ti je všeč in navežeš stik z njo vsak sms pa stane 0,99centa od začetka je vse super ,ko pa pride do dogovora za zmenek se pa začne zgodba , ki ji ne verjamem več več res sem naiven zato pa sprašujem za nasvet ,ker ne bi rad osebe na drugi strani izgubil če je resnična . vse je tako dvoumno da sem čisto zmeden prosim za pomoč .

  • Po naših izkušnjah z različnimi zmenkarskimi portali, gre v večini teh primerov za uporabniške profile, ustvarjene z namenom zavajanja oz. finančnega oškodovanja uporabnikov.
   Žrtvam tovrstnih prevar svetujemo, da se v primeru oškodovanja obrnejo na organe pregona, prek prijave na lokalni policijski postaji.

 • tudi jaz imam iste zadeve o vezi prevarantov .Meni naj bi bil poslan kovček iz A vganistana z ne vem koliko naj bi bilo denarja in drugih zadev v tem kovčku . Prispelo naj bi v Turčijo in tam naj bi plačala za elektroniko da ni imela deklaracije,plačala sem 2.oooeur in to še ni bilo dovolj.hoteli so za njihovo logistiko ,da bojo kovček poslali na prej še 4.000eur.Potem sem odnehala in blokirala.Nisem prijavila policiji, sedaj sem socialni problem ,ki sem za 4.000eur vzela posojilo.Moram priznati da sem bila čisto zasvojena od lepih besed,ki mi jih je pisal v sako dnevno.Prosim pazite na sebe ,da ne ostanete brez vsega

  • Ista zgodba se mi je zgodila, ko mi je pisal eden vojak iz Afganistana. Locen, zdna ga baje prevarala z njegovim najboljsim prijateljem in sedaj tezko zaupa zenskam svoje srce. Ima sina starega 10 let, ki ga baje njegova bivsa in nov moski noceta in je sina vpisal na vojasko solo. Bil je sedaj samo 3 leta v vojski, in takoj ko sva si zacela pisat, je dal prosnjo za upokojitev in naj bi se ze upokojil pri 45 in prisel zivet v Slovenijo. Da mu je vsec slovenija in bo investiral v posel. Ampak je moral se na zadnjo misijo za 1 mesec in zato mora nekam poslat svoje osebne stvari, dokumente, medalje, ki jih noce izgubit. Denarja prvo ni omenjal. Kontaktirali so me iz universal.losgistics.uk@gmail.com. predvidevam da je ta gmail ustvaril kar sam, ker sedaj kao ne obstaja vec, ko sem mu rekla da je goljuf in vem da me hoce okrog prenest zaradi denarja. Me je blokiral povsod, kjerkoli sva si pisala, instagram, hangouts in email. Pisal mi je 3 mesece, hotel da placam za njegov paket, ker on ne more ker je na misiji in nima stikov z onim ko mu je namesto njega poslal paket, pa da ni vedel prej da je treba nevem kaj placat. Prosil za placilo njegovega paketa, prvo 1500€, pol že 2500€ da bo paket prepisan name, da ga bom lahko prevzela, noter baje poslal denar ki ga je dobil za upokojitev, pa da naj najdem hiso in kupim hiso, se preselim tja dokler ne pride v Slovenijo. Pihal na duso 10000 besed. Posiljal slike, mislim da kr svoje, ker jih je imel velik. Kasneje videla, da je na novo odprl se 2 nova profila na IG in mu ocitala kako lahko odpira profile, ce je na misiji in kao hoce da bi prisel k meni v Slovenijo. Da sedaj vidim da mi laze in mi je takoj nehal pisat v tistem momentu, ni bilo vec glasu od njega in me blokiru takoj.. Njegovo ime na Instagramu je David Meyer ima vec profilov. DAVID MEYER!!!!!! Da se se kera ne opece in nasede lepim in sladkim besedam!
   Ce kateri pise kdo s tem imenom, ji lahko posljem slike, da se preprica da gre za iatega goljufa. Vse imam se shranjen za vsak slucaj , ce se bi treba kaj zagovarjat, dokler se vse ne poleze.

 • Zdravo,
  Mene se je lotil nekdo pod imenom Daniel Smith iz Amerike. Naj bi bil v Afganistanu na misiji, nima dostopa do svojega denarja, itd. Nujno potrebuje 300 $.
  Komu poznano?

  • Prosim za pomoč. Z mano kontaktira Smith Benjamin ortopet v Siriji major izročila sem že ogromno denarja je mogoče še katera ki mu je nasedla. Datum rojstnega dne 8.11.1961 vdovec

  • Gre brez dvoma za ljubezensko prevaro (ki ustreza opisu v pričujočem člnaku); svetujemo vam, da komunikacijo z omenjeno “osebo” takoj prekinete in da na morebitne nove poskuse vzpostavitve stika ne reagirate!

  • Pozdravljeni,
   svetujemo vam, da nemudoma prekinete vso komunikacijo in prenehate z nakazovanjem denarja, saj vam nobena institucija ali organ pregona ne bo mogel pomagati. Denar nakazujete goljufu, ki se nahaja v Afriki, čisto vse, kar napišejo je izmišljeno, ime, rojstni datum, poklic, vse je laž. Lahko preberete številne izkušnje ogoljufanih žensk, ki so nasedle lažem in utrpele hudo finančno izgubo, verjemite, da niste osamljen primer. Vendar denarja ne boste dobili povrnjenega, edino, kar lahko naredite je, da prekinete dopisovanje in prenehate nakazovati denar.

 • Jaz zelo podobno. Preko portala za gej stike se mi je najprej javil en iz Norveške, ki je tik pred tem da zaključi nek projekt in se upokoji ( pri 45l) ter si najbolj na svetu želi živeti.v Sloveniji in, seveda z mano.
  Ni zahteval nobenega denarja, ampak je rekel da bo mi poslal paket, kjer naj bi not bilo veliko gotovine. Vse lepo in prav. Poslje mi celo št paketa in geslo da sledim kje se pošiljka nahaja. Čez pat dni pa sporocilo kurerske službe, da moram za ta paket nakazati 400€.
  Jok brate.
  Cez en mesec se mi javi kapitan neke ladje, kominikacija podobno oz preko Whatsapp. Se tudi pogovarjava, slike, oh in sploh. Seveda tik pred uppkojitvijo, samo eno pot se ima pa pride v slovenijo. Spet paket in je dejal da je not v nekega medvetka skril preko 160 tisoč $ naj pač placam najemnino, nabavim hrano…. Ppgledam za kaksno trosobno stanovanje ki bi ga potem kupila.
  Spet link nekega kurerskega podjetja, geslo in šifra pošiljke….. Spremljam pot…. Par dni je bil paket na letališcu na Floridi, potem pa Malezija in, seveda mail da je treba za carino in ne vem kaksne stroške nakazati cca 800€. Sem odpisal baj se kar z posiljateljem zmenijo….
  Kot zanimivost,stran tistega kurerskega podjetja je v enem dnevu imelo tam od 3 do 9 obiskov. Seveda vsi moji. Na FB niti enega “like”….
  Vse to sporocim temu Jeffu baj uredi, pa mi zacne naj si jaz sposodim, ce ne bodo njegovi prišli do mene…..

  Slike ki jih je pošiljal so bile vse od iste osebe, tudi govorila sva. Posnetki morja z sledmi, ki jih pušca ladja…. Vse

  Zanimivo je bilo tudi to, da je ta Jeff bil brez zgodovine, brez zgodbe. Ko sem ga vprasal kje je odrašcal in to se je spretno izzognil odgovorom.
  Po navadi nisem tako naiven, ampak me je našel ravno v obdobju nekih mojih osebnih kriz in to….
  Tudi geji nismo varni pred taksnimi faloti.
  Pa vso srečo

  • Lepo prosim ne nasedajte,nikomur iz interneta in raznih socialnih omrežjih!
   Za vaše dobro!Naj povem svojo zgodbo,pred letom in pol me je našel na fb ju moški,ki je imel tudi na fbju svoj profil,lep,mlad doktor iz Dublina,po imenu Samson James! Star 48 let,poslal mi je kup lepih “svojih slik”,seveda je vdov,s hčerko,ki študira v ZDA,on pa je bil na misiji v Siriji.Vsak dan,sva so pisala po trikrat,tudi ponoči,potem me je začel klicariti,same lepe besede o ljubezni in kako bova živela skupaj,tudi hčerka mi je pisala,kao…seveda sem mu dala tudi jaz kar nekaj denarja,zahteve so vedno višje z njihove strani ,nikoli ni dovolj,no potem pa po letu in pol odkrijem resnico,da je slike “ukradel z neta” od slavnega ameriškega zdravnika Marka Hymana!! Seveda,sem to odkrila č čisto po naključju,bila sem v šoku,sicer sem že prej sumila,da je nekaj hudo narobe,saj sem najela zasebno detektivsko agencijo,v Dublinu,da bi ga izsledili a le kako,če mi je poslal lažno osebno izkaznico in lažen naslov v Dublinu,saj tam kjer naj bi imel hišo,so poslovni objekti?! Ko sem ga koncno soočila z njegovimi lažmi,je seveda vse hladnokrvno zanikal!!
   Zanimivo pa je to,da zna kar lepo slovensko govoriti,sicer pa govori odlicno anglescino,baje je živel v Kopru dve leti?!
   Kaj naj dodam za konec?
   To so ljudje brez trohice slabe vesti,obžalovanja,sočutja!
   Mislim, da so res odlični psihologi,ciljajo pa na simpatične osamljene in dobre duše!
   Svetovala bi vsem,ne iščite sreče in ljubezni preko socialnih omrežjih,saj ta ni povezana z denarjem!!!
   Kadar,se začnejo prošnje za denar,takoj prekinite vso komunikacijo,kajti hudo je,najhujše,ko se navežes na takšnega goljufa,si zgradis neko neumno iluzijo v glavi,na koncu pa ostaneš brez denarja,s kreditom in veliko žalostjo v duši!
   Pa srečno vsem,kateri ste pa končali kot jaz pa vam želim veliko,veliko sreče v prihodnje,pa glavo pokonci,saj na tem svetu je rek ki drži” vse se vrača,vse se plača!

 • Pozdravljeni.
  A je komu znan Roland David iz Amerike, vojaški zdravnik, star 43, vdovec z 18 letno hčerko, ki je trenutno v internatu v Ameriki, on pa na misiji v Yemnu… Piše mi kakšnih 5 tednov, ves sladek in zaljubljena, zelo rad bi prišel k meni v Slovenijo, pa ne more do svojega denarja, ker iz kampa ne more dostopati do svojeg računa… Sem mu sicer že poslala 2000 USD, zdaj pa rabi 12000 eur za zasebno letalo in dokumentacijo in ne vem kaj vse… Seveda mi je vse skupaj sumljivo in mu nisem več pošiljala denarja… zdaj mi že več kot en teden teži za ta denar in ker mu nisem poslala, je rekel naj mu pošljem vsaj 6000 eur… Je pa vpletena tudi neka organizacija, ki mi piše po e-poštni… Če kdo kaj ve o tem prosim za kakršne koli informacije…

  Lep pozdrav vsem

 • Meni se isto ttenutno dogaja zaljubil se princ dubaja poslal mi je vse dokomente vse je placal ze da pridem na obisk samo jaz moram se 500e nakazat nekemu bogatemu direkturju da pokazem dobrodelno noto ker sem ga vceraj zyvrnila so mi poslali sliko kako ga resujejo ker si je hotel vzeti zivljenje tako dobro vse zaigrano da sem zacela se verjet in dvomit da mogoce je pa res

  • Vaš opis vsebuje elemente t.i. ljubezenske prevare. Vsekakor je pravilno, da vsa morebitna nadaljnja sporočila prevarantov v celoti ignorirate, komunikacijo z njimi enostavno prekinete in na njihova sporočila ali morebitne klice sploh ne odgovarjate. Predvsem pa jim v nobenem primeru ne nakazujte denarja.

 • Ali je komu znan general Arthur Nicolas Campbell, ki je trenutno na misiji v Iraku in zica denar za vsemogoce stroske (skronjica, placilo izrednega dopusta, potecen dokument, podpis dokumenta itd. Itd)

 • Pozdravljeni,
  ali je komu od vas znano ime Alvin Scott ,zdravnik na delu v Jemnu .
  Prevaran in ločen,brez staršev , družine in prijateljev ,s hčerko,ki je v internatu .
  Denar nujno potrebuje za hčerko in zase ,da se bo sploh lahko vrnil iz Jemna.

  • Prav gotovo ste žrtev t.i. ljubezenske prevare. Nemudoma in v celoti blokirajte vso komunikacijo z goljufi in preberite napotke na članku, ki ga komentirate. Priporočamo tudi ogled dokumentarca, ki obdeluje tematiko tovrstnih prevar “Sakawa”, ki je trenutno na voljo na portalu RTV Slovenija: https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-filmi/174690309

 • Ravno danes je dr. Alexander Mark iz Sirije želel, da plačam 6.4oo eur za njegov prihod v Slovenijo. Ali seje še kateri tako predstavil?

 • Pozdravljeni vsi,ki ste ze bili in mogoce se boste na tem portalu.
  Z Vami zelim deliti svojo grenko izkusnjo ljubezenske prevare na spletu.Predvsem zelim posvariti in razjasniti iz svojih izkusenj,kdo so te osebe,ki se skrivajo na spletu,preko ukradenih fotografij,slavnih ali manj slavnih….sicer moram priznati,da ko sedaj prebiram vse te zgodbe tukaj mi gre posteno na smeh,zakaj?Predvsem zato,ker se vedno ne morem verjeti kako naivni in neumni smo ljudje,sama sebi se cudim in predvsem si poskusam oprostiti,da sem vrgla najmanj deset let svojega postenega in trdega dela skozi okno,v Nigerijo,mladim fantom!!! Kajti to so osebe ki Vas prepricujejo,mladi Nigerijski fantje stari od 20 let naprej,delajo v skupinah,imajo sorodnike in prijatelje v Turciji,Italiji,Nemciji,celo ZDA…tudi sama sem posiljala denar v vse te nastete drzave,potem si znesek,ki ga zrtev poslje razdelijo procentualno,glede na vlogo,ki so jo imeli pri prepricevanju zrtve….saj v Nigerijo nihce pri zdravi pameti ne bi posiljal denarja.Tukaj gre za pametne,mlade fante,ki jim je sodobna tehnologija omogocila lahek in velik zasluzek brez dela!!! Imajo dostop do interneta in vseh informacij,vNigeriji je realna placa od 50-80€. Torej kje zasluziti lazje,brez tezaskega dela,povejte mi!?
  Mi Evropejci,Azijci,Kitajci pa smo lahek plen,zaradi svoje zdolgocasenosti,veckrat razocaranosti,osamljenosti….in predvsem zaradi svoje naivnosti,zelje po ljubezni….
  Torej,ne gre za nikakrsno Nigerijsko mafijo,ampak navadne male,pametne mlade ljudi,ki zaradi sistema v svoji drzavi nimajo ze v osnovi nikakrsne pametne prihodnosti….in to s pridom izkoristijo,kakor pac najbolje znajo!
  Zatorej,se enkrat ne nasedajte raznim zdravnikom,inzenirjem in lepim,ukradenim fotografijam,ter sladkim besedam,ker resnica je zelo drugacna, boleca!!!! Na koncu si sam po moznosti brez ficka in se ce si bil dovolj neumen s kreditom,ki ga je treba vrniti!!!
  Pa obilo predvsem zdrave presoje zelim vsem,ki Vas se bodo kontaktirali razni zdravniki na misijah,pa sejki….lp

 • Pozdravljeni, naj z vami delim tudi svojo osebno izkušnjo… Na TWOO sem spoznala sem privlačnega vdovca, starega 55 let iz Canade, po imenu Benjamin Higgies. Privčen, šarmanten vdovec s hčerko, ki ša pa živi v Ameriki. Več kot teden dni sva se le pogovarjala, njegove besede so kod sladek med tekle moja ušesa. Kaj lepšega za osamljeno dušo. Ko sem z njim želela vzpostaviti video klic, se je pričelo… Okvarjena kamera…. Govoril je, kako ima terjatev do nekega podjetja v Južni Afriki, več kot 4,5 mio $, ki mu jih morajo nakazati v teh dneh. Potem pa preobrat, kar naenkrat se je hudo ponesrečila njegova hči, poslal mi je tudi njene slike z ranami na glavi in nogi. Prosjačil, naj
  mu posodim 700 $, ki jih hči potrebuje za operacijo, on pa žal nima dostopa do denarja. Povedala sem mu, da tega denarja nimam in mu ne morem posoditi. Nekaj časa je še vztrajal, potem je znižal vrednost na 400 $. Tudi tega zneska nisem želela nakazati. Še vedno mi je pihal na dušo, dokler mu danes ni ušel sms, da še ni uspel oprat 3,8 mio $!!!! >Prosim? Ob vprašanju, kaj se gre, je vse zanikal, da narobe razumem in da mi bo pojasnil. Potem nekaj ur ni bilo nobenega odgovora, dokler se spet ni zmotil in poslal videa, kjer dve ženski in moški predajajo denar. Iz govora je bilo razvidno, da je ena izmed žensk SLOVENKA, ena NEMKA, ki je izpolnjevala papirje, tretji, katerega obraz pa ni bilo videti, je enemu gospodu po telefonu razlagal, da ravnokar delata transfer denarja… bolano do konca. Žal mi je le gospe, ki je nasedla tej prevari.Zdaj ga bom blokirala, medtem pa sem blokirala še tri enako šarmantne moške, enega doktorja, enega pilota in enega upokojenca… Vsi so hoteli le eno…. Denar…. Polagam vam na srce, ne nasedajte tem spletnim prevarantom, da ne moste ostali brez denarja. Pravočasno končajte vso, res vso komunikacijo, ne glede koliko ste se zaljubili v to osebo. Vedite, da sreča na vas čaka za naslednjim ovinkom v domači deželi.

 • Tudi jaz sem bila ogoljufana na spletu. Najprej mi je pisal nek american kao da je na misiji v Siriji in da ima hcerko v ameriki in da hodi v šolo in potem da je zbolela in nato umrla.
  Prosil me je za denar in seveda jaz sem mu posodila. Naivna pac.
  Kmalu za tem mi je zacel groziti, da bodo prisli njegovi vojaki in odpeljali mojega moža.
  Potem mi pise na facebook se nekdo iz amerike, in prosil da bi nalozila aplikacijo WhatsApp, da bi imela zasebne pogovore. Ko mu cez nekaj dni povem za prvega, kako me izsiljuje za denar in mi grozi, je rekel da ga bo aretiral in da rabi denar, da lahko to stori. In obljubljal, da mi bo vse vrnil, ce mu pomagam. In seveda …. spet jaz posodila. Naivna. Zdaj pa mi ze ta grozi, da bodo prišli policisti do mene in izprasali mojega moza in da bo moral moz placati ostalo, kar jaz ne morem. Ker me spet prosi za 300.
  Zanima me ali res lahko pridejo policaji do nas in kaj naj naredim? Strah me je.
  Sama sebe se sramujem, ker sem nasedla.

  • Tukaj gre za prazne grožnje, ki jih lahko brez skrbi ignorirate. S temi grožnjami vas zgolj skušajo prepričati v ponovno nakazilo denarja, kar pa vam močno odsvetujemo. Na te grožnje ne nasedajte in komunikacijo z goljufi v celoti prekinite. Najbolje bi bilo, da teh sporočil sploh ne berete ampak jih po prejemu enostavno izbrišite.

 • Hvala za odgovor. Res mi veliko pomeni. Samo denarja pa verjetno ne bom nikoli dobila nazaj. Groza kako smo nekateri naivni

 • Ali je možno, da gre za eno in isto osebo? Da se izdaja pod več imeni?
  Ali njihova policija res ne pride, ker mi grozi, da bodo prišli, če ne plačam še 300 eurov?

  • Kot že rečeno, gre tukaj za prazne grožnje s katerimi se ne obremenjujte. Vaša skrb, da bi prišlo do obiska “njihove policije”, je glede na naše dosedanje izkušnje s takimi primeri, povsem odveč.
   Goljufi se predstavljajo z različnimi imeni in igrajo različne vloge, pač naredijo vse, da bi v svoji prevari uspeli in od žrtve prejeli čim več denarja.
   Če ponovimo nasvet, v nobenem primeru, jim zahtevanega denarja ne nakazujte, ker se s tem zadeva ne konča, ampak bodo zahtevali vedno večje zneske, ob tem pa grožnje stopnjevali. Nekatere od žrtev so goljufi tako finančno izčrpali, da so ostale brez čisto vsega.
   Edini pravilni ukrep je, da vsa morebitna nadaljnja sporočila prevarantov ignorirate, komunikacijo z njimi v celoti prekinete in na njihova sporočila ne odgovarjate ter jih po prejemu takoj izbrišite.

   Vsem žrtvam tovrstnih prevar svetujemo tudi, da se v primeru oškodovanja obrnejo na organe pregona, prek prijave primera na lokalni policijski postaji.

  • Prestrasena,dovolite,mi komentar na Vas mail.Ne potrebujete nobenega strahu,niti nobene “njihove policije” ne bo k Vam!!!Verjemite,ker sem dala to vse skozi tudi sama!! To je ena in ista oseba,ki Vas kontaktira z razlicnih laznih mailov in pod razlicnimi,izmisljenimi imeni! Kot sem ze omenila v svojem prejsnjem postu,to so mladi Nigerijski fantje,ki se predstavljajo za razne zdravnike iz Amerike,Canade,”moj zdravnik” je bil iz Irske,Dublina…na spletu obstajajo razni portali,kjer lahko odpres lazne maile brez problema in ravno to pocnejo,to je takoimenovana njihova “vsakdanja sluzba”!!! Od tega zivijo,ce imajo sreco,da naletijo na osamljeno,naivno in po moznosti se osebo,ki ima denar in ga je pripravljena poslati je to jackpot zanje!!
   Vem,tezko je verjeti temu kar sem napisala,ker se enostavno brezglavo navezes in zaljubis v osebo na “drugi strani”,ne razmisljas trezno,vsa logika ti odpove,”pades noter” v zgodbo ,verjames se tako norim in nemogocim stvarem,jaz sem npr,verjela,da bo prisel v Slovenijo,celo rezervirala sobo v hostlu,cakala tisti dan,bila je sobota,njega od nikoder,niti glasu,potem pride nedelja,poklicem ga,se ne javi,kontaktira me zvecer,z izgovorom,da je zaprt na hrvaskem,ko ga vprasam kje mi ne zna razloziti,zacne pripovedovati,da so mu nasli drogo v prtljagi in seveda on ni vedel zanjo….bla,bla.nato mi poslje naslov Zadarske policijske postaje,ces da je tam….mislim,lahko bi napisala knjigo mojih trapastih prigod s tem “zdravnikom”,seveda me je nasel na FBju,s sliko znanega ameriskega zdravnika,kar sem sama odkrila cisto slucajno ampak saj veste kaj pravijo,ni slucajev,vse je z namenom.Tudi meni je obljubljal nebesa na zemlji,poroko,bogastvo…ampak seveda je imel “probleme”,kako priti do svojega “tezko”prigaranega denarja…skratka dozivljala sem podobne stvari in se vec kot vsi moji predhodniki tukaj!
   Poslusajte svojo intuicijo,jaz je zal nisem,kajti ko me je kontaktiral prvic na fbju in prosil za prijateljstvo,sem ga gladko izbrisala,vendar pa sem ga naslednji dan potem jaz prosila za prijateljstvo,trapa,z veliko zacetnico!!
   Ampak kot ze receno,”njegova”profilna slika je bila prevec simpaticna.
   Zatorej prestrasena se enkrat vam polagam na srce in predvsem na um,ne bojte se,kajti to so prazne groznje,zakaj vam grozijo?Enostavno ker vedo,da imate denar,saj ste jim ga ze dala v preteklosti,zato so se “obesili” na vas in seveda ne zelijo izgubiti vira dohodka!!!
   Skoraj prepricana sem,da gre za eno in isto osebo,ki vam grozi pod razlicnimi imeni.
   Prekinite vse kontakte z njimi in pozabite da obstajajo!!

  • Tudi jaz bi rada dodala nekaj, čeprav jaz nisem nasedla tako daleč. Vendar bi rada opozorila vse naj se res temu izogibajo. Mene je kontaktiral nek Nadeem Saleem prav tako vdovec z 11 letnim otrokom. Vojaški zdravnik, ki je v Afganistanu. Tudi lepe besede nato pa naj napišem lažno izjavo v kateri bi napisala, da sem njegova zaročenka in bi s tem bil predčasno upokojen. Namreč trdil je da je v Afganistanu v nevarnosti in da jih pošiljajo v smrt. Seveda bi potrebno to bilo tudi plačat. Vendar sem takoj odkrila, da gre za prevaro in mu to tudi napisala od takrat ni bilo več od njega nobenega sporočila. Tako da bodite previdni, ker jih je res veliko

 • Naivna in prevarana!

  Zeli sem vam hvaležna za te vaše besede. Res sem hvaležna. Ne vem kako nas lahko takole pretentajo, danasedemo in izgubimo ogromno denarja. Jaz sem izgubila skoraj 5000 evrov. Ne vem kako jih bom vrnila, ampak bom.
  Res je kar pravi pregovor:” osel gre samo 1x na led”.
  Zdaj sem bolj pomirjena, ker ste mi vsi vse lepo razlozili.
  Samo upam, da ne bo še kdo nasedel na take prevare.
  Še 1x najlepša vam hvala za spodbudne besede.
  Bog pa naj jim naloži hudo kazen, ker takole sluzijo in kradejo.

 • Uh, tri tedne me je osvajal šarmantni Benjamin Davis (52 let, Swinton, Manchester, civil engeneer). Zgodba je bila tako verjetna, da še danes kljub drobnim razpokam, ki jih sproti nikakor nisem videla, komaj verjamem. Bolj prebiram, kaj mi je pisal “prijatelj” s Tviter-ja, bolj se smejem sama sebi. Ko je prosil za denar (opisana stiska je bila srce parajoča in situacija zeloooo realistična), se mi je posvetilo, a čustveno sem bila že tako vpletena, da je bolelo. Denarja od mene seveda ni dobil in naenkrat mu “moralna podpora” ni bila več dovolj. Zelo všečno in v stilu razočaranega gentlemana je prekinil komunikacijo. Tako všečno, da bi mu skesana odprla vrata, če bi se pojavil pred njimi.
  Pravi mojstri so, psihologija jim ni tuja in dobro vedo, kaj osamljene ženske iščemo na spletu.

 • Je komu znan kapitan Eric M. Wagner iz Afganistana- Kabul, vdovec ima devet let starega sina v internatu oziroma vojaški šoli. Za njegov paket bi morala plačati 5.200 e,. Ker nisem hotela plačati je pretrgal vse stike. Je iz Californije, Los Angeles.

 • Vaš komentar

  Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
  Obvezna polja so označena z *