Skoči na vsebino

Pomisli, preden se slečeš!

Si predstavljaš, da bi te nekdo izsiljeval, da bo poslal tvoje gole fotografije in posnetke vsem sodelavcem in prijateljem, če mu ne nakažeš nekaj tisoč evrov?

Verjetno misliš, da se ti to ne more zgoditi, saj z golimi posnetki izsiljujejo samo slavne. Obenem pa bi sam poskrbel za to, saj bi takšne posnetke pokazal samo zaupanja vredni osebi in ne komurkoli.

Kako je potem možno, da se je ravno to zgodilo več kot 100 Slovencem?

Predstavljaj si, da te  na Facebook doda privlačna študentka iz Francije. Prošnjo zanimive neznanke iz radovednosti sprejmeš. Po začetnem klepetu te povabi na Skype in ko prižgeš kamero, je na drugi strani skoraj naga. Povabi te, da še ti odvržeš oblačila. In seveda obljubi, da bo to vajina mala skrivnost.

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

Opomba: V oddaji Odmevi na TV Slovenija 1, dne 18. oktobra 2016, je bila v prispevku prikazana fotomontaža, ki deluje kot naslovnica časopisa Dnevnik, na katero so goljufi vmestili gole slike žrtve in izmišljeno besedilo članka z namenom izvajanja pritiska nanjo. Gre za manipulacijo goljufov in seveda ne nekaj, kar bi v časopisni hiši Dnevnik res objavili.

Si spletni detektiv?
Naslovna slika: ".SI spletni detektiv?"

Grafika: Posledice izsiljevanja so težke in boleče. Preprečiš jih lahko samo tako, da se nikoli ne slečeš pred kamero neznanca. Za lepo profilno sliko se lahko skriva kdorkoli! Žrtvam izsiljevanja svetujemo."

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.