17.10.2016

Si predstavljaš, da bi te nekdo izsiljeval, da bo poslal tvoje gole fotografije in posnetke vsem sodelavcem in prijateljem, če mu ne nakažeš nekaj tisoč evrov?

Verjetno misliš, da se ti to ne more zgoditi, saj z golimi posnetki izsiljujejo samo slavne. Obenem pa bi sam poskrbel za to, saj bi takšne posnetke pokazal samo zaupanja vredni osebi in ne komurkoli.

Kako je potem možno, da se je ravno to zgodilo več kot 100 Slovencem?

Predstavljaj si, da te  na Facebook doda privlačna študentka iz Francije. Prošnjo zanimive neznanke iz radovednosti sprejmeš. Po začetnem klepetu te povabi na Skype in ko prižgeš kamero, je na drugi strani skoraj naga. Povabi te, da še ti odvržeš oblačila. In seveda obljubi, da bo to vajina mala skrivnost.

 

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

detektiv

 

Opomba: V oddaji Odmevi na TV Slovenija 1, dne 18. oktobra 2016, je bila v prispevku prikazana fotomontaža, ki deluje kot naslovnica časopisa Dnevnik, na katero so goljufi vmestili gole slike žrtve in izmišljeno besedilo članka z namenom izvajanja pritiska nanjo. Gre za manipulacijo goljufov in seveda ne nekaj, kar bi v časopisni hiši Dnevnik res objavili.

 

 

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
3

Sextortion - izsiljevanje z intimnimi fotografijami in posnetki

Izsiljevanje z intimnimi fotografijami poznamo tudi pod izrazom sextortion. Najbolj priljubljena tarča so odrasli uporabniki moškega spola. Kakršnokoli izsiljevanje je sicer formalno kaznivo dejanje, a storilci so večinoma iz afriških držav, kjer je pregon takorekoč nemogoč. Izsiljevanje z intimnimi posnetki je za žrtev ponižujoče in zelo stresno. Izsiljevalci za vaše…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *