24.10.2016

Platforma Airbnb je priljubljena med popotniki, ki namesto v hotelih, raje prespijo v stanovanjih lokalnih prebivalcev ter tako izkusijo njihovo gostoljubnost ter obenem nekaj primaknejo v njihov žep. A Airbnb je vse bolj priljubljen tudi pri goljufih. Bi nasedel njihovi vabi?

Predstavljaj si, da na Airbnb najdeš odlično ponudbo; prenovljeno in prostorno stanovanje v centru mesta po odlični ceni, skratka priložnost, ki je ne gre zamuditi. Vse dogovoriš z lastnikom; stanovanje je prosto, ti narediš rezervacijo in že čez nekaj ur iz elektronskega naslova service@airbnb-safe.com dobiš elektronsko sporočilo z navodili za plačilo na TRR račun. Kaj narediš?

 • Ugodne ponudbe ne čakajo, zato greš v akcijo in plačaš.
 • Stanovanje je sumljivo poceni, a ker je Airbnb varen, te ne skrbi.
 • Da se prepričaš, lastniku rečeš, naj ti pošlje sken osebne izkaznice. Šele potem nakažeš.

 

Vsaj ena od zgornjih možnosti velja tudi zate? Potem bi v past padel tudi ti.

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

detektiv
kako-prepoznas

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Top 6 spletnih nevarnosti, ki prežijo na dopustnike

Javni računalniki v kampih, kavarnah, knjižnicah skozi dan služijo številnim uporabnikom, vi pa ne veste ničesar o tem, kaj ti uporabniki počenjajo na internetu. Ravno na javnih računalnikih je največja verjetnost, da so okuženi z virusom, trojancem ali črvom. Uporaba okuženega računalnika pomeni, da ima lahko nekdo dostop do vseh…

Komentarji (4)
  • Airbnb res nudi vračilo stroškov v primerih, ko gre kaj narobe, ampak samo, ko uporabniki dosledno upoštevajo pravila in pogoje uporabe portala (celotna komunikacija s ponudnikom nepremičnine in rezervacija potekata izključno na portalu in nikoli prek katerih drugih kanalov, plačilo pa izvedemo neposredno na strani z njihovim sistemom Airbnb payments). V primeru opisane prevare goljufi uporabnike zavedejo k neupoštevanju pravil: z njimi komunicirajo prek elektronske pošte in jih prepričajo, da denar nakažejo kar na TRR račun.

   Airbnb jamči za varno uporabo samo v okviru njihovih storitev in ne v ostalih primerih.

 • Airbnb je začel zahtevati sken osebne izkaznice/vozniške… preden te sploh spusti do rezervacije. Imam močne pomisleke da bi Airbnbju skeniral svojo osebno z vsemi podatki??

 • Vaš komentar

  Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
  Obvezna polja so označena z *