Varne novice

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.

Bodi seznanjen - na naši Facebook strani spremljaj opozorila o novih spletnih goljufijah!   
Meni

Goljufi in lažni oglasi na Airbnb

Platforma Airbnb je priljubljena med popotniki, ki namesto v hotelih, raje prespijo v stanovanjih lokalnih prebivalcev ter tako izkusijo njihovo gostoljubnost ter obenem nekaj primaknejo v njihov žep. A Airbnb je vse bolj priljubljen tudi pri goljufih. Bi nasedel njihovi vabi?

Predstavljaj si, da na Airbnb najdeš odlično ponudbo; prenovljeno in prostorno stanovanje v centru mesta po odlični ceni, skratka priložnost, ki je ne gre zamuditi. Vse dogovoriš z lastnikom; stanovanje je prosto, ti narediš rezervacijo in že čez nekaj ur iz elektronskega naslova service@airbnb-safe.com dobiš elektronsko sporočilo z navodili za plačilo na TRR račun. Kaj narediš?

  • Ugodne ponudbe ne čakajo, zato greš v akcijo in plačaš.
  • Stanovanje je sumljivo poceni, a ker je Airbnb varen, te ne skrbi.
  • Da se prepričaš, lastniku rečeš, naj ti pošlje sken osebne izkaznice. Šele potem nakažeš.

 

Vsaj ena od zgornjih možnosti velja tudi zate? Potem bi v past padel tudi ti.

 

YouTube Preview Image
detektiv
 kako-prepoznas

 

Oceni članek
Goljufi in lažni oglasi na Airbnb

Komentarji (2)

viktor

Od Airbnb dobis v takem primeru denar nazaj, samo ne vem, ce je ze kdo probal

Varni na internetu

Airbnb res nudi vračilo stroškov v primerih, ko gre kaj narobe, ampak samo, ko uporabniki dosledno upoštevajo pravila in pogoje uporabe portala (celotna komunikacija s ponudnikom nepremičnine in rezervacija potekata izključno na portalu in nikoli prek katerih drugih kanalov, plačilo pa izvedemo neposredno na strani z njihovim sistemom Airbnb payments). V primeru opisane prevare goljufi uporabnike zavedejo k neupoštevanju pravil: z njimi komunicirajo prek elektronske pošte in jih prepričajo, da denar nakažejo kar na TRR račun.

Airbnb jamči za varno uporabo samo v okviru njihovih storitev in ne v ostalih primerih.

Tvoj komentar

Vaš email ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *

Uporabljate lahko sledeče HTML tag-e in parametre:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.