09.06.2015

V zadnjih dneh se na več slovenskih spletnih oglasnikih zopet pojavljajo oglasi za zelo ugodne rabljene traktorje in delovne stroje:

1

Prodajalci komunicirajo prek elektronskih naslovov agritehnich@gmail.com, rabljenitraktorji@gmail.com, drees-agrotehnick@hotmail.com ter chandlerslimited@gmail.com. Predstavljajo se kot podjetje z dolgoletnimi izkušnjami DRESS AGROTEHNICK (lahko tudi CHANDLERS LIMITED) iz Velike Britanije, s spletno stranjo www.drees-agrotehnick.com:

2

Naj vas ugodna cena ne zavede, gre za goljufijo. Domena drees-agrotehnick.com je bila registrirana šele pred 4 dnevi, se pravi da je njihova spletna stran stara največ toliko časa. Čeprav naj bi šlo za podjetje iz Velike Britanije, imajo na spletni strani objavljeno telefonsko številko iz območja Gdanska na Poljskem, zemljevid pa kaže na neko lokacijo v Nemčiji. Taki primeri lažnih trgovin s traktorji in delovnimi stroji so v zadnjih letih zelo pogosti, žrtve teh prevar so tudi iz Slovenije. Zneski oškodovanj so izredno visoki, tudi po več 10.000 €!

Zanimivo je to, da na spletni strani navajajo zgolj zelo slovenski kontaktni naslov rabljenitraktorji@gmail.com, in sicer ne glede na to, od kje prihaja obiskovalec spletne strani. Pri tem se pojavlja vprašanje, ali morda tokrat ciljajo zgolj na žrtve iz Slovenije? Glede na to, da je Slovenija v samem svetovnem vrhu po številu traktorjev na prebivalca, so mogoče spletni goljufi našli odlično ciljno populacijo 🙂

3

 

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Nova lažna trgovina s traktorji in bagri

Nič nenavadnega niso številne lažne trgovine z oblačili in modnimi dodatki, smo pa zato toliko bolj presenečeni, kolikokrat naletimo na lažne trgovine s traktorji in gradbeno mehanizacijo. Danes nas je uporabnik opozoril na še eno, ki očitno zlorablja ime povsem legitimne poljske trgovine Budo Maszyny. 1. Lažna spletna trgovina, z…

Komentarji (1)
  • NE NASEDAJTE TEM OGLASOM. ŽAL SEM JAZ BIL ŽRTEV TEGA SRANJA. ZDAJ VIDIM, DA SEM BIL PREVEČ NAIVEN. ŠEL JE DENAR IN TRAKTORJA OD NIKODER. NE VEM KAJ STORITI.
    NE NASEDAJTE PREVARAM !!!!

  • Vaš komentar

    Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
    Obvezna polja so označena z *