Skoči na vsebino

Lažna spletna trgovina z nogometnimi dresi

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo spletni goljufi izkoristili največji športni dogodek na svetu – svetovno prvenstvo v nogometu 2014. Pojavila se je spletna trgovina, ki prodaja nogometne drese vseh reprezentanc (pa tudi drese klubov, kopačke), vendar raje ne naročajte, saj gre za lažno trgovino. To pomeni, da boste ostali brez denarja in brez dresov. Domena 2014spnogometnidres.info je bila registrirana 25. marca 2014 in čeprav kaže naslov registranta v Francijo, pa vsi ostali podatki kažejo, da le-ta dejansko prihaja iz Kitajske, stran pa gostuje pri ponudniku iz ZDA.

Lažna trgovina, ostali boste brez denarja in brez dresa
Primer bannerja na lažni spletni trgovini

Tisto, na kar morate prvo postati pozorni, so seveda sumljivo nizke cene.

Sumljivo nizke cene
Primer lažne spletne trgovine z nogometnimi dresi

Tudi sami kontaktni podatki na spletni strani so dovolj zgovorni, npr. spletnega trgovca lahko kontaktirate na elektronski naslov nogometni_dres@163.com, pri čemer je 163.com eden večjih ponudnikov internetnih storitev na Kitajskem. Že to je vsaj malo nenavadno, da se spletna trgovina predstavlja kot slovenska, v resnici pa gre za kitajsko trgovino. Tudi plačevanje poteka prek kitajskega plačilnega sistema shortcutpay, ki ne velja za zanesljivega. Telefonska številka 123456789 (?!) pa dokončno potrdi, da gre za prevaro.

Lažni kontaktni podatki
Lažni kontaktni podatki spletne trgovine

Na istem IP naslovu (69.197.128.108) se nahajata še spletni trgovini za prodajo nogometnih dresov v švedskem in nemškem jeziku ter spletna trgovina s kolesarskimi dresi v francoskem jeziku. Očitno ima spletni goljuf več žezel v ognju, za vsak slučaj.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.