Skoči na vsebino

Vse o ponaredkih – originalen.si

10. junija obeležujemo svetovni dan boja proti ponaredkom. Ob tej priložnosti je pod okriljem Urada RS za intelektualno lastnino začelo delovati novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si. V sklopu programa Varni na internetu smo sodelovali pri pripravi vsebin, predvsem pri nasvetih o prepoznavanju lažnih spletnih trgovin in trgovin s ponaredki. Naše znanje in izkušnje črpamo iz 25-letnega delovanja odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, ki koordinira aktivnosti programa Varni na internetu.

Namen spletnega mesta je ozaveščanje javnosti o problematiki ponarejanja in piratstva. Ter tudi gospodarskih in drugih posledicah obeh pojavov za družbo, okolje, imetnike pravic intelektualne lastnine in potrošnike.

Obenem je cilj seznaniti potrošnike s tveganji, ki jih ponarejeno in piratsko blago lahko pomeni za njihovo zdravje in varnost.

Spletno mesto originalen.si vsebuje mnogo informacij o intelektualni lastnini in koristnih nasvetov za potrošnike in podjetja. Med drugim, kako prepoznati ponaredke in se jim izogniti ter kako prepoznati spletne strani z nezakonito vsebino.

Grafika prikazuje domačo stran novega portala www.originalen.si.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.