Skoči na vsebino

Varna uporaba mobilnikov tudi v tretjem življenjskem obdobju

Če je bil mobilni telefon nekdaj luksuzna dobrina, je danes veliko bolj dostopen tako po cenah naprav kot tudi po cenah mobilnih storitev. Kot pravijo na Si.mobilu, je tudi večina starejših uporabnikov mobilne telefone zelo dobro sprejela, saj z mobilnim telefonom lažje ohranjajo stik z družino, vnuki in prijatelji. Hkrati jim povečuje občutek varnosti, saj ga lahko uporabijo, ko potrebujejo pomoč.

Tudi strah ob uporabi mobilnega telefona je povsem odveč, le opremiti se je treba z ustreznimi informacijami in znanjem. Zato je Si.mobil skupaj s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru, centrom za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki je tudi nosilc projekta Varni na internetu, ter Zavodom Ypsilon in njegovim projektom Simbioza pripravil brošuro, s katero želi generaciji, ki ni odraščala z mobilnimi telefoni, pomagati pri varni uporabi te vse bolj priljubljene naprave.

Brošura vsebuje odgovore na pogosta vprašanja starejših uporabnikov o uporabi in varnosti mobilnega telefona. Knjižico si lahko prenesete na tej povezavi, na voljo bo na vseh prodajnih mestih Si.mobila, prav tako jo bodo dobili vsi udeleženci delavnic Simbioze, ki bo potekala po vsej Sloveniji med 21. in 25. oktobrom.

Varna in brezskrbna uporaba mobilnikov tudi v tretjem življenjskem obdobju
Naslovnica: Varna in brezskrbna uporaba mobilnikov tudi v tretjem življenjskem obdobju

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.