08.05.2018

Phishing je zelo enostavna, a hkrati izredno učinkovita prevara, s katero spletni goljuf pridobi osebna uporabniška imena in gesla za dostop do storitev kot so elektronska pošta, Facebook ali PayPal. O phishingu pri nas redno pišemo članke, objavljamo kvize in opozarjamo ob konkretnih napadih. Tokrat smo se odločili za pristop, ki pokaže, kako prevara deluje. Gre za prvi video v naši novi seriji Kaj je zadaj? z Jožetom Robežnikom.

Komentarji (4)
 • Pozdravljeni!

  Zanima me glede spletne prevare, po prebranem sodeč phishing.
  Gre za to, da sem dobil mail iz očitno fake paypalove strani, da moram paket poslati in nato na ta mail nazaj poslati sliko potrdila o poslani pošiljki in da bo potem denar prenakazan na moj paypal račun. To se ni zgodilo, čeprav sem sliko tega potrdila poslal na naslov. Na naslov nisem pošiljal nobenih drugih stvari, kot pa potrdilo o poslani pošiljki. Torej na tem je moje in in naslov, nič drugega. V mailu tudi ni bilo nobenih povezav, ki bi jih moral odpreti in se nato logirati v paypal ali kaj podobnega.
  Zanima me, če je na ta način kakorkoli ogrožen moj paypal oz bančni račun in kaj bi bilo najbolj smotrno narediti?
  S paypalom sem že govoril in to tudi prijavil, tam so rekli naj samo ne opravljam kakršnih koli plačil, če bil dobil zahtevek za to. Na tak način se dejansko samo oškodovan za visoko poštnino in izgubljen predmet, ki sem ga poslal.

  Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

 • Vaš komentar

  Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
  Obvezna polja so označena z *