Skoči na vsebino

Še ena sumljiva spletna trgovina

Kolesarji, odsvetujemo vam nakup dresov in čelad v spletni trgovini kolesarskidresi.com. Na nas se je obrnil Jure (hvala za informacije) in podal prijavo glede sumljive trgovine s kolesarsko opremo. Spletna trgovina kolesarskidresi.com nima navedenih nobenih podatkov o podjetju, ki naj bi stalo za trgovino, edini kontakt za kupce pa je telefonska številka 123456789 (nič sumljivo, ne). Vsi opisi artiklov in pogoji poslovanja so značilna Google Translate slovenščina, torej besedila so le avtomatičen prevod.

Na voljo je le telefonska številka, ki pa je zelo zgovorna.
Primer lažne telefonske številke c lažni spletni trgovini

Domena je bila registrirana dobra dva meseca nazaj, podatki o registrantu so zelo sumljivi. Plačilo je možno s kreditno kartico, v procesu plačevanja pa nas usmeri na kitajskega plačilnega posrednika billingcheckout.com, ki ima sloves, da posreduje pri nakupih ponarejenega blaga.

Je pa zanimivo, da pošiljajo prek službe DHL in za to zaračunajo dodatnih 15 EUR. Ponavadi lažne spletne trgovine niti ne zaračunavajo poštnine. V tem primeru gre zelo verjetno za prodajo poceni (ponarejenih?) izdelkov iz Kitajske, kar pa lahko ima posledice za kupce, saj so ponaredki na slovenski carini zaseženi in uničeni, kupcu pa se lahko izda globa za plačilo stroškov uničenja.

Tipičen znak, ki zahteva previdnost, so močno znižane cene.
Primer močno znižanih cen v spletni trgovini

Komentarji / 13

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. janez /

  Spošovani,

  zanima me, ali je možno preveriti spodnje podjetje ali resnično obstaja. Ponuja namreč traktorje in stroje po izjemno ugodnih cenah.

  Pozdrav, janez

  For payment we accept bank transfer, we don’t deliver until payment is confirmed. This is how we work and how we satisfied
  our clients, we are a very well known company in United Kingdom and Europe as well.
  If you want the machine, please provide your full name, delivery address, contact phone numbers, as well a fax number if
  available, if not the sale invoice and sale contract will be sent by email, once this details are provided, we will pass
  them to our financial department, they will start the paperwork, and after is done you will be contacted with further
  instructions on how to complete this sale. We are awaiting your confirmation, in order to move forward.
  Let us know what you decide.
  Thank you,
  Martin Baker
  Direct Import UK Ltd
  Registration Nr: 0625122
  Tel: +44 (0) 127 788 7387
  http://www.direct-machinery.com

  1. Varni na internetu /

   Podjetje ni pravo in stran je že umaknjena, saj smo medtem primer posredovali policiji v Veliki Britaniji, ti pa so kontaktirali ponudnika. Hvala za komentar.

  1. Varni na internetu /

   Nakupa v tej trgovini vam ne priporočamo. Gre za spletno trgovino iz Kitajske s ponarejenimi izdelki ali izdelki zelo nizke kakovosti.

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!
   Spletna trgovina je lažna. Registrirana je bila šele pred kratkim, prav tako ni na voljo nobenih kontaktnih podatkov o prodajalcu. Drugi znak so sumljivo nizke cene. Poleg tega vas podbujajo k plačilu prek sistema Western Union (več na povezavi Secure Payment na dnu strani), ki je priljubljeno plačilno sredstvo spletnih goljufov; ne omogoča sledljivosti denarnega toka in tako niti ne bi vedeli, komu ste denar nakazali.
   ​Odsvetujemo nakup v trgovini.​

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!
   Spletna trgovina je lažna. Registrirana je bila komaj pol leta nazaj, prav tako ni na voljo nobenih kontaktnih podatkov o prodajalcu. Drugi znak so sumljivo nizke cene. Trgovina je locirana na Kitajskem in najverjetneje gre za prodajo zelo slabih ponaredkov. Naj ponovno spomnimo: če naročite ponaredek, ga bodo zasegli na carini in poslali v uničenje.
   ​Odsvetujemo nakup v trgovini.​

  1. varninainternetu /

   Gre za spletno trgovino iz Kitajske. Podatki o podjetju niso jasno razvidni, določeni elementi so skopirani iz drugih spletnih strani, pri plačilu podatke o kreditni kartici lahko lahko vpišete samo preko nezaščitene povezave. Nakup ni ščiten z našo lokalno zakonodajo, kar pomeni da je v primeru reklamacije ta odvisna zgolj od prodajalca. Nakup v tej trgovini vam odsvetujemo.

 2. ana /

  Pozdravljeni,
  Zanima me vaše mnenje glede spletne trgovine http://www.slikarski-material.si/
  Nekako se mi zdi čudna, sem sicer upoštevala vse vaše napotke za preverjanje, ampak me še vedno ne prepriča, tudi nisem dobila na spletu nobenih izkušenj ostalih kupcev.
  Hvala in lep pozdrav,
  Ana

  1. varninainternetu /

   Po javno dostopnih podatkih gre za spletno trgovino, za katero stoji podjetje MY HOME s.r.o. iz Slovaške, gl. http://www.eshopfamily.com/#slovenia. Zaenkrat glede spletnih trgovin tega podjetja nismo prejeli še nobene prijave, seveda pa ne moremo vedeti, ali boste z nakupom tudi zadovoljni. V primeru sporov se lahko obrnete na EPC.