Skoči na vsebino

Previdno! Vse več spletnih goljufij pod krinko ugodnih kreditov

Spletne uporabnike bi radi ponovno opozorili na vse številčnejše ponudbe za kredite, ki se pojavljajo na slovenskih spletnih forumih in oglasnikih (izstopata predvsem oglasnika stiska.si in kovanec.com). O lažnih obljubah, ki se končajo z nakazilom vašega denarja goljufom, smo že pisali, tudi Tržni inšpektorat RS je izdal opozorilo. Vendar je trenutna težka finančna situacija, v kateri se nahaja mnogo ljudi idealna priložnost za spletne kriminalce, ki obljubljajo “zakonit posojilo takoj”.

Lažni spletni krediti
Oglas za lažen spletni kredit

Na nas se je obrnila uporabnica, ki je žal postala žrtev tovrstne prevare, v kontakt z goljufom pa je stopila preko portala kovanec.com. Odzvala se je na oglas, v katerem so ponujali kredit, na koncu pa zaradi “nastalih stroškov” ostala brez 320 € (in seveda brez kredita).

Najprej so jo goljufi seznanili, da je za potrebe odobritve kredita potrebno poravnati strošek v višini 80 €, denar pa naj pošlje kar preko plačilnega sistema Western Union.

Najprej so goljufi želeli plačilo v višini 80 €
Primer elektronskega sporočila, ki ga pošljejo goljufi
Western Union je priljubljen pri goljufih
Izsek sporočila, v katerem piše, da želijo goljufi nakazilo preko Western Union
Elektronsko sporočilo
Elektronsko sporočilo

V naslednjem koraku je gospo kontaktirala banka Tesco, v mailu pa so ji sporočili, da je denar pripravljen in ji ga bodo nakazali na račun. Vendar pa mora še prej poravnati davek v višini 250 €, ponovno preko sistema Western Union, kar je tudi storila.

Lažno sporočilo s strani “banke Tesco”
Lažno sporočilo s strani "banke Tesco"

Nato odgovora od “banke Tesco” ni bilo več. Žal je gospa nasedla nigerijski prevari v novi preobleki, ki deluje veliko bolj prepričljivo, kot klasična e-mail sporočila, saj se pojavlja na spletnih oglasnikih kjer si ljudje izmenjujejo informacije o pomoči in ponudbah za delo.

In kateri so znaki, ki kažejo na prevaro?

 • Najbolj resen znak za alarm je, če nekdo od vas zahteva plačilo preko sistema Western Union! Ta sistem je namenjen hitremu prenosu denarja fizičnim osebam, sledenje prejemniku nakazila pa ni možen in je prav zato priljubljeno orodje spletnih goljufov.
 • Bodite pozorni na “polomljeno” slovenščino. Tudi v tem primeru, je vsa komunikacija potekala v slovenščini, vendar so bili odgovori očitno prevedeni s strojnim prevajalnikom Google Translate.
 • Uporaba brezplačnih elektronskih predalov. Vedno preverite elektronski naslov pošiljatelja. Se elektronski naslov ujema z naslovom uradne institucije? Tudi v vzgoraj opisanem primeru je “banka Tesco” pošiljala sporočila iz naslova jennifer-tanner@live.ca. Banka prav gotovo ne bi uporabljala brezplačnega poštnega predala (gmail.com, hotmail.com, blumail.org, yahoo.com)!

Še vedno pa velja najboljši nasvet, ki vas obvaroval pred spletnimi goljufi: “Ne nasedajte pravljicam. Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni!”

Komentarji / 181

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. sebastjan /

  DOBER DAN hvala najprej na vseh teh informacijah glede kreditov iz tujine sam si namrec dopisujem vsaj z petimi ki ponujajo posojila iz tujine vendar pri vseh je potrebno placat vnaprej preko W.U. ALI MONEYGRAMA ne vem ail gre za goljufijo ali je kaj od tega res ker nisem se nikomur placal tega zavarovanja ali garancije kot previjo oni. HVALA LP.

  1. Varni na internetu /

   Če je predhodno potrebno plačati neke stroške preko Western Union ali Moneygram, tu sploh ni dileme, da gre za goljufijo. Pri teh plačilnih sistemih je sledljivost denarja zelo težavna, kar goljufi s pridom izkoriščajo. Uporabnikom nasploh svetujemo, da ne nasedajo ponudbam za kredite, ki jih najdejo na raznoraznih oglasnikih in v komentarjih člankov, sploh če gre za ponudbe iz tujine.

  2. Varni na internetu /

   Tudi v tem primeru gre brez kančka dvoma za prevaro. Nadaljevanje posla vam tako močno odsvetujemo.
   Bi pa na tem mestu še enkrat opozorili vse uporabnike, da gre praktično pri vseh ponudbah za kredite, ki jih dobite od neznancev preko el. pošte in na socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih ter različnih spletnih straneh, za prevaro.

  3. Gregor Sajovec /

   Pozdravljeni jas se dogovarjam za kredit iz Francije BNP Paris z gospodom guissepe serra in sm preveril ali človek zares obstaja v te banki obstaja in me zanima hočejo pristojbino v višini 610 eur zdaj pa nisem siguren več v to ali je on resen ali ni prosim za cimprejsen odgovor hvala za pomoc

  4. Varni na internetu /

   Težko zagotovo rečemo. Morate pa biti previdni, ker goljufi tudi ukradejo identitete resničnim osebam in podjetjem. Če ste na spletu našli podatke o tej osebi in banki, to še ne pomeni, da gre za legitimno zadevo. Če imate dvome, raje ne nakazujte denarja. Lahko pa tudi pošljete dokumentacijo k nam v pregled in vam bomo podali bolj natančno mnenje.

 2. boštjan /

  glejte jaz sem ne znal za te goljufije in sem nasedel in plačal 190 eu!dva dni zatem pa vidim to vse na spletu!šokiran sem!ne vem kaj naj naredim!

  1. gabi /

   mi smo poravnali stroske, v vrednosti 7800eurov in se komaj zdaj seznanjem za golofijo. PAZITE SE BEN LORDDA JE SPLETEN GOLJUF

  2. Simona /

   Tudi sama sem imela zelo slabo izkušnjo in ostala brez 200eurov.ampak ne mormo nič.

  3. urška Kogovsek Bizjak /

   Kako ste se jih rešili? Hvala za odgovor

 3. Sass /

  Pozdravljeni! Tudi jaz si dopisujem z enim gospodom Jackson Dean loan company. .. Vendar ne morem verjeti da so me klicali iz Nigerie in sem se pogovarjal z tipom v angleščini. Poslal mi je svoje slike da je kao legitimen itd.. Se vedno nisem plačal pristojbine ki znasa 217 € preko WU… ali mi lahko poveste ce je kakšna moznost da je stvar realna legitimna.. Hvala

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!
   V vašem primeru gre zagotovo za poskus goljufije. Kakršnokoli nakazovanje
   denarja vam odsvetujemo, sploh prek sistema Western Union, ki ne omogoča
   sledenja transakciji in je ravno zato priljubljeno orodje spletnih goljufov.
   Praktično pri vseh ponudbah, ki jih dobite od neznancev po elektronski pošti,
   ali so objavljene med spletnimi oglasi, gre za goljufije.
   Edina varna možnost pridobitve kredita je še vedno zgolj na znani banki oz.
   pri preverjenih in znanih posojilodajalcih.

 4. emanuel /

  Zivjo.rad bi opozoril na osebo Daniel Djeriou iz Francije ki ponuja posojilo.Ali je kakšna možnost da bi se to osebo izsledilo in ali ima smisel narediti prijavo na policiji?

  1. Varni na internetu /

   Goljufi uporabljajo lažne identitete, zaradi česar jih je težje izslediti. Če ste bili oškodovani to vsekakor prijavite na policiji.

  2. Rok Vrtovšek /

   Mi lahko pošlješ malo obrazložitev kaj se je zgodlo na moj mail? kunazor@gmail.com

  3. MELITA /

   ne nasedajte ker so to zelo veliki prevaranti,ki znajo uporabljati tudi sledeča imenaANDRE PIERRE LUCIEN GUYOTali mojca mikulanda,,HORNEZ MARIA.
   DELUJEJO PRKO BANKE BANQUE POPULAIRE ATLANTIQUE .NE NASEDAJTE KER BOSTE OSTALI BREZ VSEGA.!!!

 5. malacrna /

  Posvarila bi na rogerpero@gmail.com. Daje lažne ponudbe za kredit. Zasledite ga lahko predvsem na facebooku, kjer pod komentarje slovenskih novic dela za njega reklamo ženska iz Celja, pod imenom Helena Borovič.
  Objavljam to sporocilo v podporo prijatelju in ljubljeni osebi. Spoznala sem krasnega moža po imenu Roger. Dal mi je posojilo v višini 9.000 evrov za . Posojilo za 10 let z 2% obrestno mero. Ce potrebujete kredit, se lahko obrnete za vec informacij na ( rogepero@gmail.com )

 6. Uroš /

  Lep pozdrav vsem. Tudi jaz sem v kontaktu z tem g. Daniel Djeriou.
  Tip mi je poslal mail z kopijo “njegove os izkaznice”, češ da je stvar resna in ni prevara. Halo kdo še od ustanov oz posredinikov pošilja kopijo svojega os dokumenta?
  Sem mu poslal mail da ko dobim odgovor od policije in interpola glede preverjanja podatkov, se mu oglasim. hmmm čudno, ni več odgovora..

 7. Mario /

  Pripazite na ime Daniel Djeriou iz francije izposoja denar.Vse vam poslje osebno,pogoddbo o posojilo in vam zahteva na Wester union da nakazete 250€ na ime katero vam pove takoj zihar ne gre potem vam odpise na e-mail in vam pove drugo ime Philippe Chipan mesto Roye francija.
  Kadar vse to naredite potem

  dobijete e-mail da morate se dodatnih 200€ da nakazete da bi transakcija bila izvedena

  1. valerija /

   pozdravljeni tudi moj sin si je sedaj v kratkem dopisoval za kredit iz Francije denis 45desir@gmail.com,obljubljal in dal garancijo da bo denar ,sin mu je plačal že 265 evrov pa nič ,a se lahko na koga obrne ,da ta primer reši hvala

  2. Varni na internetu /

   Tu gre žal za goljufijo. Sin naj komunikacijo s prevarantom takoj v celoti prekine, in zadevo prijavi na policiji. Prijavo se poda na lokalni policijski postaji, priložiti pa je potrebno čim več dokumentov, od tega, kako je sin prišel v stik z goljufom, do kopije elektronskih sporočil, potrdila o nakazilu denarja ipd.

 8. Mario /

  Posvarilo
  posvarilo na ime Daniel Djeriou iz Francije.
  Prvi korak je da nakazete denar na Wester Union 250€ za odobritev posojila al gre za 1000€ al za 10.000€ morate nakazat na Wester na ime. Hospice Sossoukpe, Benin Francija,Banka vam bo zavrnila in potem na E-mail vam poslje drugo IME Phillippe Chipan iz Roye Francija,kadar nakazate denar potem to traja in dobite na E-mail al na Facebook da morate se dodatnih 200€ da nakazete da bi nakazilo bilo zavarovano in kritje stroskov.Moji dragi Slovenija Srbija Bosna Hrvaska in druge drzave ne nasedaj te men so okrog prenesli. Lahko me poklicete na +38631416621. Mario.

 9. matej /

  Pozdravljeni.

  Zanima me za tega rogepero@gmail.com ce je ze kir uzel posojilo preko njega.meni je poslal kopijo osebne ter stevilko trrja in banke da mu nakazem 295eur prisojdbine.pa me zanima ce je resnicno to da se da dobit.kajti na tem portalu sm brau malo nazaj da posoja denar.

  Lp in hvala vam za pomoc matej

  1. Varni na internetu /

   Ugotavljanje verodostojnosti kreditne ponudbe na podlagi elektronskega naslova ponudnika je izredno zahtevno, sploh v danem primeru, ko gre za brezplačni elektronski naslov, pri katerem za pridobitev ni potrebno dokazovanje istovetnosti. Na podlagi preteklih izkušenj splošno odsvetujemo sklepanje kreditov prek spleta, v vseh preteklih tovrstnih primerih je namreč šlo za goljufijo.

 10. Marjeta /

  Ali kdo mogoče pozna denisdesir55@gmail.com, preko interneta ponuja posojilo, mislim da neke krščanske skupnosti, morda je že kdo zaprosil pri njemu in dobil ugodno rešeno, pred nakazilom zahtevajo poravnavo depozita za stroške v višini 120 €. Prosim za informacije če jih kdo ima.
  Lep pozdrav in hvala Vam za pomoč, Marjeta

  1. Varni na internetu /

   Tudi v tem primeru gre za goljufijo, “krščanska skupnost” je le krinka, da bi pridobili zaupanje svojih žrtev. Vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po el. pošti ipd., in za katerimi ne stojijo uradne banke, so goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, celo oropali vas bodo, denarja pa zagotovo ne boste nikoli več dobili nazaj.

 11. luka /

  Gremo v skupno tozbo?vedno se najde osebo?

  1. Varni na internetu /

   Goljufi znajo precej dobro skriti svojo identiteto, po naših podatkih tudi policija veliko večino teh goljufij ne more raziskati. Goljufi uporabljajo lažne identitete, se povezujejo preko anonimizacijskih omrežij, za prenos denarja uporabljajo denarne mule ipd. Velik problem predstavlja tudi dejstvo, da veliko teh goljufij izvira iz Afriških držav (Nigerija, Benin …), kamor pa naša zakonodaja ne seže.

 12. marija /

  tu res ne gre nikomur res nikomur zaupati bila sem žrtev teh prevar

 13. marija /

  tu so imena nikola xxxxxxxx ki naj bi delal v Franciji in tu je Sonja xxxxxxxx ki naj bi dajala kredit iz Švice bank postinance jih je mnogo ki samo kradejo denar

  1. Varni na internetu /

   Imena, ki ste jih navedli, smo delno zakrili. Goljufi se namreč nikoli ne predstavljajo s svojim imenom in priimkom, ampak uporabljajo identitete oseb, ki so jih v preteklosti prevarali. Da žrtev prepričajo v svojo legitimnost, goljufi pošljejo tudi skene osebnih dokumentov, vendar gre tudi v tem primeru za skene osebnih dokumentov njihovih prejšnjih žrtev (dokumente dobijo od žrtev npr. tekom sklepanja lažne kreditne pogodbe).

 14. nagajivček /

  patrice souchard krade denar in obljublja kredite, ki jih nikoli ni ! Kako se ga izsledi, kam naslovim njegove “podatke”?

  1. Varni na internetu /

   Če ste bili žrtev prevare, podajte prijavo na policijo. Najbolje da prijavo podate na lokalni policijski postaji, priložite pa vse dokaze, ki jih imate. Vendar kot že rečeno, goljufi nikoli ne uporabljajo svojih imen, ampak vedno uporabljajo lažne identitete. Ponavadi so to identitete oseb, ki so jih predhodno prevarali. Tudi zato je policijski pregon zelo otežen, dostikrat pa žal tudi povsem neuspešen.

 15. marjeta /

  dopisujem si z g,gunter erich schmid trenutno živi v benin ponuja ugodne kredite je resali prevara

  1. Varni na internetu /

   Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

 16. maja /

  Pozdravljeni….vidim da nekateri se tudi seznanjate s temi spletnimi stranmi za kredite…me pa zanima je ze kdo govoril v bistvu si dopisoval z klein.sebastian…nek ponudnik za kredite preko francoske banke…a gre za zaupati ali ne….

  1. Varni na internetu /

   Goljufi uporabljajo lažna imena, ki jih lahko pogosto menjajo. Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

  2. Bogomil /

   Jaz sem mu preko W.U.nakazal 550 eur,nato sem dobil od banke kot da je transakcija v poteku samo moram plačat 1450 eur stroškov odobritve kredita in dobim nakazilo v 48 urah.Mislim da je to malo preveč saj ti banka stroške kredita odbije avtomatsko in ti nakaže posojilo na račun.Bil sem na svoji baki in prosil če mi povečajo limit da plačam stroške in se mi je svetovalec smejal,češ da kaj se grem da je to prevara preko spleta TAKO DA MISLIM DA SEM 550 EUR VRGEL VSTRAN,ne vem pa če je že kdo drug imel stik s SEBASTIAN.KLEIN bi prosil za kakšen koli odgovor

  3. Varni na internetu /

   Goljufi uporabljajo lažna imena, ki jih lahko pogosto menjajo. Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

  4. Bogomil /

   S tem Sebastianom sem imel kontakt za kredit in me je ogoljufal za 590 € tako da ne pošiljat nobenega denarja prosim

 17. Marjeta /

  Zanima me če je kdo od vas imel kakšen kontakt preko maila Tany Dona, oziroma Marcella Colacrai@chef.net. Gospa ponuja posojila, kot da je delničarka banke in da kredite daje iz svojega sklada. Poslala mi je kopijo potnega lista, potni list je vsaj zdi se mi identičen z osebnimi podatki ki sem jih našla na fb in na internetu, je menda novinarka in pa kot je napisala predsednica uprave v banki, mislim da njo bi se dalo izslediti in najti.
  Ne vem, če ima kdo izkušnje z njo, lepo prosim za kakšen podatek, ker je najprej dala prvi mail (kot hčerkin ???) sedaj pa sem videla na fb in na internetnih straneh da oglaša s svojim imenom, tudi po Hrvaški in Srbiji.

  Hvala za odgovor že vnaprej in STOPIMO NA PRSTE TEM PREVARANTOM IN GOLJUFOM !!!!

  1. Varni na internetu /

   Goljufi uporabljajo lažna imena, Tany Dona je samo eno izmed njih. Vsa potrdila in kopije listin, potnih listov ipd. ki jih goljufi pošiljajo potencialnim žrtvam, so ponarejena.
   Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

 18. Zlatka /

  Ne nasedajte lažni banki oziroma agenciji kot je ta priloga!
  Prejel sem vaše sporočilo in rad bi vam rekel, da bom čakala za
  potrditev prenosa jutri zjutraj kot pravite.
  Nato sem ponovno potrjuje plačilo naslov :

  Vrsta prenosa ………… MONEYGRAM ali WESTERN UNION
  Priimek …………………. ADDA
  Ime ……………………….. CEPHAS
  Državi ……………………. FRANCE
  Mesto ……………………. PARIS
  poštna številka ……….. 75001

  Tako bom čakala za potrditev jutri zjutraj.
  Hvala in dober večer vas je.
  OK, potem pa za plačilo 318,53 evrov, ki jih banka prenese na
  naslednji naslov in mi Pošlji potrditev.
  Tukaj je naslov:

  Ime in priimek : ………… EMELIE YVETTE
  Naslov: ……………………. 25 RUE CATAGLIONNE PARIS 75001
  Ime banke: ………………. CAISSE D’EPARGNE ILE-DE-FRANCE
  IBAN: ………………………. FR76 1751 5900 0004 8545 2615 969
  SWIFT: …………………….. CEPAFRPP751
  Državi ………………………. FRANCE

 19. marija /

  dober dan ali če ti kdo pošlje iz tujine večjo količino denarja preko western union ali rabiš od te države iz katere prihaja policijsko potrdilo in seveda plačati jo moraš vala za odgovor

  1. Varni na internetu /

   Najbolj resen znak za alarm je, če nekdo od vas zahteva plačilo preko sistema Western Union! Ta sistem je namenjen hitremu prenosu denarja fizičnim osebam, sledenje prejemniku nakazila pa ni možen in je prav zato priljubljeno orodje spletnih goljufov.
   Tudi če so vam poslali ‘policijsko potrdilo’ je le-to ponarejeno.

 20. Dejan /

  Jaz mislim da je tole nateg……

 21. Pečnik Suzana /

  Pozravljeni,
  Vse te ponudbe za ta posojila na spletu so velika prevara.
  Sama sem žrtev te prevare.
  Sem plačala g.Angelot Wolker iz Pariza,za veliko denarja me je pokasiral,posojila pa ni dal.
  Same hvale so ga naTwiterju,kak kapital ima in ne vem kaj še,velik prevarant.
  Zato ne nasedajte!!

 22. nena /

  Sedja se pojavlja tudi ime Rotari Laura, ki na enak način ponuja kredite preko francoske banke…..tudi tukaj je prisotna goljufija!!!

 23. Nicol /

  Ima gdo izkusnje s issabelle lopez z parisa? Hvala lp

  1. Varni na internetu /

   Goljufi uporabljajo lažne identitete, Issabelle Lopez iz Pariza je samo eno izmed njih. Vsa potrdila in kopije listin, potnih listov ipd. ki jih goljufi pošiljajo potencialnim žrtvam, so ponarejena.
   Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

 24. cvet /

  Pozdravljeni!
  Kar nekaj časa poteka dopisovanje s Claro Leloup, Clarina Irenka, Karl Demark iz Francije. Za temi tremi imeni je ena sama oseba. Vključuje UBS banko, kjer maila iz katerega piše ne poznajo oz. ni v njihovi povezavi (uradno sem preverila, ampak žal prepozno). Prav tako meša Azur Banko, ki prav tako nima nobene zveze z njenim poslom. Premamilo pa me je, da me je poklicala ga. iz Slovenije in je rekla, da bo med nama kontakt glede prevajanja , če se ne bova razumeli. in zaradi tega sem še posebej očitno nasedla. Ga. iz Slovenije pravi, da jo je ga. Clara prosila za pomoč pri sporazumevanju, da bi pa naj bila goljuf pa ni vedela, saj jo je premalo poznala. Ga. Clara je obljublja kredite, sprejema vplačila, posojila pa od nikoder. Jaz sem jo zasledila na posoja.com. Ker seveda od posojila ne bo nič, sem ji rekla da mi naj vrne moj denar, sicer jo bom prijavila. Predrzno mi je rekla, prijavi me, postopek traja najmanj 6 mesecev in ne vem če boš videla denar. Moram pa povedati, da imam en kup sprintanih sporočil iz različnih mailov, sporazum o posojilu, zavarovalno polico, njeno zaprisego, FB sporočila, vsega skupaj papirja za najmanj 1 kg. Sporočila sem pošiljala tudi njenim FB prijateljem, odgovori so različni.

  1. Varni na internetu /

   Predlagam, da vso komunikacijo z goljufi prekinete, in goljufijo čimprej prijavite na policiji. Prijavo podate na lokalni policijski postaji, priložite pa čimveč dokazov. Se pa morate zavedati, da večina teh goljufij izvira iz manj razvitih držav izven EU, kjer pa naša policija zelo težko ukrepa.

 25. Nicol /

  Saj nisem nasedla nic nisem posiljala ampak sem samo.vprasala.mene je baba kontaktirala in tecna.je ko driskatak da mi gre na zivce.smotanka ena!!!!

 26. Miha Rajterič /

  Ko to berem, me zanima,

  če je kje zabeležena prevara iz Francije s priimkom Natali Vodičar

  1. Nada Hocevar /

   Jast sem Natali Vodicar placala

  2. matjaž /

   in si dobila ali je nateg

  3. MATJAŽ /

   ali ste dobila denar od Natali Vodičar prosim za odgovor HVALA

  4. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!
   Ponovno vam svetujemo, da se ne spuščate v dogovarjanje za kredit. Po naših izkušnjah boste na koncu finančno oškodovani, obljubljenega denarja pa ne boste prejeli.

 27. Miro /

  Tudi sam sem to opazil,da tu nekaj smrdi.
  Prijavil sem se na posoja.com in opisal moje zelje glede kredita.
  V nekaj urah sem dobil kar 4 ponudnike iz Francije in mi je takoj klapnilo,da to nemora biti res,ker danes v teh casih nedobis kredita kar tako celo pa ne iz neke tretje drzave preko spleta.Jaz seveda na te ponudbe nisem odgovoril.
  Tisti,ki pa ste nakazovali denar,pa vam ze ta stvar mora bit jasna,ko negdo zahteva provizije,da je nekaj narobe.Po navadi je tako,da so vsi stroski kredita poravnani takrat ko kredit dobite izplacan,oziroma se stroski odbijejo iz vsote ki ste jo zaprosili.
  Pazite na naslove:(sander.emin.live@autlook.fr , paul-leconte@hotmail.fr).

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!

   Najemanje kreditov prek spleta je zelo tvegano početje. Portal posoja.com je res zbirno mesto ponudnikov kredita in kreditojemalcev, kljub temu pa se vsak najem kredita še vedno začne s podpisom pogodbe. Nikoli ne smete vnaprej nakazovati denarja (recimo stroškov za odobritev), če niste pred tem s kreditojemalcem osebno podpisali in overili kreditne pogodbe. Znak za prevaro je tudi, ko od vas želijo, da denar nakažete prek plačilnega servisa Western Union. Slednji je še posebej priljubljeno sredstvo goljufov, saj ne omogoča sledenja denarnemu toku.

 28. jožica /

  tudi sama sem med njimi sreča nisem do konca šla. morda poznate naslov e-mail. fieuemmanuel7@gmail.com
  pri njemu sem nasledila da posoja,in sem zaprosila nujno ,čudilo se mi je da bi morala plačati 105 eur. na na agenciji Western Union.osebne podatke njegove sem shranila in bi rada pritožila,toda kam. nevem zakaj to delajo tisti ki so v krizi. res sem skoraj nasedla in rada bi posvarila druge ne nasedajo ,to je goljufija. lp

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!

   Prijavo lahko podatke na elektronski naslov cert@cert.si. Kje pa ste zasledili oglas; na Facebooku, v spletnem oglasniku ali kje drugje?

 29. hidajeta karamehić /

  Hvala za nasvet in bogu hvala ker nisem nasedla na te prevare.Ker se več ponudb dobila na mail.

 30. Katarina /

  Banka: Western Union
  ŠE ENA PREVARA, KI DELUJE NA ELEKTRONSKEM NASLOVU PLAVEC.JOZ@GMAIL.COM !!!!!!!! NAJPREJ JE BILO TREBA ZAVAROVATI KREDIT Z 125EUR, SMO PLAČALI, KASNEJE ČUDEŽNO ZAHTEVAJO ŠE KOTIZACIJO KREDITA, V VIŠINI 198EUR. NA ZAČETKU GOVORA O KOTIZACIJI SPLOH NI BILO. MOŠKI JE CELO POSLAL VOZNIŠKO, KI JE OČITNO OD NEKEGA GOSPODA IZ PTUJA. SPOROČILA SO V POLOMLJENI ANGLEŠČINI.
  TEGA OLIVIERJA AMOUZUNA SEM ŽE ISKALA, MISLIM DA SEM CELO NAŠLA NJEGOV FACEBOOK RAČUN.

  Ime: OLIVIER AMOUZOUN

  Država: Bénin

  Mesto: COTONOU

  Naslov: 44, rue de la Paix

 31. Mate /

  sen nasedel na isto foro…
  u primeru da sem podpisal pogodbo o kreditu kaj sledi denarja pa nisem dobil bom imel kakšne dodatne stroške

 32. Mate /

  nakazou pa sem odobritvene stroške seveda ne preko western union ampak preko upn položnice a je možnost da to dobim povrnjeno?

  1. Varni na internetu /

   Na banki preverite, kam ste denar nakazali – trr transakcije so izsledljive. Če boste denar dobili nazaj pa je odvisno od tega, kam ste ga nakazali, morda je bila na drugi strani denarna mula, ki je samo prenakazala naprej itd. Goljufijo prijavite na najbližji policijski postaji.

 33. Nada Hocevar /

  Vse vec jih je nedajajte placila nobenemu se eden Justin Denon dela isto

 34. Tamara /

  Tudi jaz sem se pogovarjala z tem g. fieuemmanuel7@gmail.com za posojilo dobila sem ze vse podatke samo denar 105 € bi se kao mogla nakazati . Skrbi me samo to ker sem poslala slike svojega osebnega dokumenta in bojim se ga bi ga kje sedaj uporabil za goljufijo lahko to se tudi prijavi na policijo?

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!

   Ravno na takšen način goljufi od žrtev pridobijo osebne dokumente. Lahko se zgodi, da bodo tudi vašega izkoristili pri goljufanju naslednjih žrtev. Ker dokument ni bil ukraden, prijava na Policijo ni smiselna, razen če želite s prijavo samo pridobiti uradni dokument o tem, kaj se vam je zgodilo. Lahko bi sicer dali izdelati nov osebni dokument, ki bi imel novo kodo, vendar s tem goljufom ne boste čisto nič otežili njihovega dela.

  2. Varni na internetu /

   Čisto možno, da bo vaš osebni dokument uporabil pri kateri od naslednjih goljufij, na to ne morete vplivati.

 35. Jana /

  Pozdravljeni,

  je kdo že slišal za Valerie Landrin, me sama kontaktirala na fb, da ponuja kredite, sploh nisem nikjer nič iskala, pisala? Res je, da iščem finance za svoj projekt in na moje presenečenje me je sama od sebe našla ta gospa.

  Hvala in lp

  1. Varni na internetu /

   Ne nasedajte nekomu, ki vam kar prek Facebooka ponuja kredit! Hitro se bodo začeli kopičiti razni fiktivni stroški: par sto evrov za odobritev kredita, še nekaj za odprtje posebnega računa, potem še malo več za zavarovanje prenosa denarja itd. Goljufi si izmišljajo cedno nove stroške in ni važno, kolikokrat boste plačali, kredita ne boste nikoli dobili.

 36. marija /

  pozdrav
  ne nasedajte tem goljufom na meil karl.ernst.thomas@outlook.com ta vas bo obral do golega ,je menda Nemec ali mu ne verjamem in dela kot je napisal z BRS bank ali tudi to je velika prevara

 37. Matej /

  Pozdravljeni.
  Verjamem, da marsikdo od uporabnikov, ki ne uporablja pogosto računalnika pade na te fore.Take e-maile dobivamo dnevno, od raznih ponudb za kredite, do nekih zapuščinskih mailov z velikimi vsotami, do phishing strani, ki zahtevajo vpis za dostop do banke, Paypala in podobno, razne ZIP datoteke.
  1. Nikoli ne nakazujte nikomur denarja na podlagi e-maila in podobno
  2. Nikoli na vpisujte uporabniških podatkov na podlagi zahtevka kao banke ali Paypala (že iz e-mail naslova je razvidno, da gre za prevaro)
  3. Ne odpirajte ZIP datotek nepoznanih pošiljateljev
  4. Namestite antivirusni program

  LP

  Matej

 38. tesma /

  Tudi jaz sem bila žrtev posojil iz francije,plačilo prek western union in sem ob denar 6.532 evr,ne nasedajte hunzikersonji ker črpajo denar prek wester union,pol e hvali koliko je bogata.ne kredita ne denarja.Ne vem kako prek bolhe to dajejo podarim oglas ,ker to je čista golfija.Sedaj se moram obrniti na odvetnika in izkati svoj denar če bom dobila.Ne nasedajte bilo kom iz francije ker to so samo prevare.Sploh pa plačevanje prek western union

  1. andreja /

   Tudi jaz sem žal nasedla isti ženski, Sonji Hunziker.Samo ena velika prevara.

 39. Rajko /

  Pozdravljeni,mene zanima ce je kateri ze imel kake iskusne z sonjo hunziker.hvala za odgovor

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!
   Prekinite vso komunikacijo, gre za poskus goljufije! Obljubljenega denarja nikoli ne boste prejeli, od vas bodo zahtevali denar za najrazličnejše stroške – poplačilo odobritve kredita, stroški odvetnika, odprtje bančnega računa, davek pa še kaj se bodo spomnili. Vsa potrdila, certifikate, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. Ne zaupajte in prekinite vso dopisovanje.

  2. andreja /

   Ne nasedajte ji!!!!!!!!!!!!!1

 40. marija /

  jaz sem tudi žrtev prevar velike vsote denarja

  1. Varni na internetu /

   Goljufi uporabljajo lažne identitete in komunicirajo iz različnih e-mail naslovov. Vsa potrdila in kopije listin, potnih listov ipd. ki jih goljufi pošiljajo, da vas prepričajo v svojo zgodbo, so ponarejena.
   Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Nikakor ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

 41. srečko krč /

  srečo
  Na Bolhi je bil objavljen oglas o podaritvi 18 let starega Peugeota 106 ki ga podarja Sonja Hunziker (baje starejša gospa) zaradi smrti pokojnega moža.Daruje tudi stroške prevoza avta v Slovenijo.Ko pa sem prosil za pisno darilno izjavo in fotokopijo prometne je vse potihnilo.K sreči še nisem imel nobenih stroškov.

 42. srečko krč /

  srečo
  Pazi ti njo.
  Najverjetneje vezano na Sonjo Hunziker.
  V nedeljo zvečer sem dobil ponudbo od nepoznane kreditne firme azurfinancio finance – azurfinancio@gmail.com – kjer ponujajo kakršen koli kredi hočeš in zavarovanje ter obroke po tvoji izbiri

 43. Kristina /

  Pozdravljeni! Ko si v financni stiski poskusis vse vec ponujenih priloznosti. Zato sem nasedla oglasu in ostala brez 540€ pri Hunziker Sonji. Ne nasedajte ker bi bilo prelepo da bi bilo res. Ce je kdo ki si je reso kredit preko spleta se najjavi. Lep pozdrav pa ne nasedajte.Kristina

 44. patrick /

  zdravo
  Jaz sem dobil posojilo, ne da bi plačal nič večer z gospo Nevenka
  Tukaj je njegov email
  nevenkastolar@mail.com

  1. Darinka /

   nevenka stolar@mail.com. Tri mesece me je vlekla za nos.. Vsako krat bi ji mogla pošiljati kar neke vsote. Nazadnje sem ostala goljufala za 350 Eur in brez kredita

  2. Darinka /

   Jaz pa sem bila oguljufana za 350 Eur.

 45. danijela /

  Pozdravljeni. Ali mislite da je prevara preko spleta sem nasla osebo ki nudi posojilo. Ta oseba je seveda poslala sliko pogodbe in vse informacije. Poslala mi je tudi svoje podatke osebni dokumetn in potni list,saj sem zahtevala. Placala sem skoraj 300 evrov danes in oseba je rekla da bo jutri denar nakazan. Ali je res? ali sem se opekla in kaj narediti hvala in lep vecer

  1. Varni na internetu /

   Če je predhodno potrebno plačati neke stroške preko Western Union ali Moneygram, tu sploh ni dileme, da gre za goljufijo. Pri teh plačilnih sistemih je sledljivost denarja zelo težavna, kar goljufi s pridom izkoriščajo. Prejeti podatki so najverjetneje lažni oz. pripadajo drugi osebi, pretekli žrtvi goljufa. Uporabnikom nasploh svetujemo, da ne nasedajo ponudbam za kredite, ki jih najdejo na raznoraznih oglasnikih in v komentarjih člankov, sploh če gre za ponudbe iz tujine.

  2. danijela /

   Placala sem preko monegrama.A ta oseba danes hoce od mene spet denar vceraj mi je rekla da bo danes denar in ga tudi ni. Posilja mi gmaile od oseb ki je nudila posojila in mi pisejo da so zadovoljne. Denarja mi seveda noce vrniti saj je rekla da nisem placala nje slo pa je vse na isti naslov kaj zdaj???

  3. Darinka /

   Tako je meni govorila . Dobim kredit in plačajo neki Danijela na koncu iz tega ni bilo nič. Pokvarjeni mi pa naivni

 46. Ana /

  Dobar dan dali je netko imao situaciju sa gospodjom valerie Landrin…dobila sam ugovor na engleskom za potpisati sve ide iz Francuske kad sam potpisala ugovor i poslala zatrazila me da uplatim 375€ biljezniku za legalizaciju ugovora i zajma te da to uplatim putem ria partners transakcije.taj iznos stoji i u ugovoru za legalizaciju i prijenos sredstava…molim vas informacije

  Hvala

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!
   Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. Pogodba, ki ste jo podpisali je popolnoma izmišljena oz. potvorjena in ne zagotavlja, da boste denar prejeli. Ko boste plačali stroške, kredita ne boste prejeli, goljufi bodo enostavno prekinili komunikacijo.

 47. MELITA /

  patrick 04.01.2017 ob 8:26

  zdravo
  Jaz sem dobil posojilo, ne da bi plačal nič večer z gospo Nevenka
  Tukaj je njegov email
  nevenkastolar@mail.com

  NE OPAZITE POLOMLJENO SLOVENŠČINO?TIP VSEKAKOR NA TA NAČIN PRIVABLJA NAIVNEŽE.

 48. Nada Hočevar /

  Nenasedajte ni kreditov verjemite mene zdaj celo kontaktirajo za kredite vsi smo posiljali osebne podatke jast sem bancno prevevetivno zaprla

 49. Mija /

  borut.martin @gmail.com to je njegov meil.. Naj bi dajal posojila.. Ampak se mi zdi čudno ,ker piše pol omejeni slovenščini. NEVEM ČE JE TO ALI JE NATEG.

  1. Jasmina /

   Pozdravljeni!
   Goljufi uporabljajo različne elektronske naslove, prav tako prevajajo besedila v slovenščino, da bi vas prepričali v verodostojnost. Nikakor se ne ne dogovarjajte za kredit, saj gre za goljufijo. Na na koncu bodo od vas zahtevali poplačilo različnih “stroškov” (odprtje računa, odobritev kredita itd.), obljubljenega denarja pa nikoli ne boste prejeli. Nemudoma prekinite dopisovanje z goljufi, saj ste lahko finančno oškodovani.

 50. loyla /

  Pozna kdo ta bojan.martincic?…
  Mislim da sem se opekla… prepozno sem prisla na to stran…

  Lp

  1. MALA /

   Jaz sem tudi z njim kontaktirala in zdaj neven kako je s tem.

 51. maja /

  zdravo.ali kdo pozna gospoda STEFAN Korcon (stefan.korcon@gmail.com) imel ze kdo stik z njim?Obljublja da se placa le eno nakazilo,potem pa se stroske notarja na koncu pa se za placilo prenosa denarja iz banke?Pove tudi da za stroske kateri so nastali,da on ni kriv oziroma ,da ni bil seznanjem da je notar njegov tako rekel oziroma njegova banka???…

  1. Jasmina /

   Pozdravljeni!

   Močno vam odsvetujemo, da nadaljujete komunikacijo, saj se boste zapletli v spletno goljufijo z lažnimi krediti in utrpeli finančno škodo. Goljufi uporabljajo različne elektronske naslove in so polni različnih izgovorov, da bi vas prepričali v verodostojnost. Nikakor se ne ne dogovarjajte za kredit, saj gre za goljufijo. Na na koncu bodo od vas zahtevali poplačilo različnih “stroškov” (odprtje računa, odobritev kredita itd.), obljubljenega denarja pa nikoli ne boste prejeli. Nemudoma prekinite dopisovanje z goljufi, saj ste lahko finančno oškodovani.

 52. Maja m /

  Zivjo.Ne res ne nasedajte chrisbarryfinance@gmai.com..Ta tip si upa posiljat ponarejene listine.Nigerijske kopije transferja.Ajajaj kaj vse si upajo.in po vsem tem se reku da je vse ok da kaksen problem je?Po tem pa da treba se placat za prenos sredstev.MA KAJ SI MISLIJO DA SMO PADLI IZ HRUSKE?…

 53. peter /

  Pazite na osebo rovenska1527@gmail
  Obljubljala posojila v salamonovem oglasniku neka polomana slovescina objublja kredit v 24urah nedobis nodenega denarja sam sem zgubil 900€ ali mal vec

 54. Ljubo /

  Najnovejša “cvetka” od danes zjutraj. Prevod je kar dober, spodletelo jim je čisto na koncu, ko so uporabili tikanje namesto vikanja. (za // so moji komentarji)

  Zadeva: Re:
  Datum: Tue, 27 Feb 2018 02:47:19 +0700
  Od: Petter D.O.O //moha.gov.vn je ministrstvo v Vietnamu, Petter d.o.o. je iz Celja in se ukvarja z avtoprevozništvom (ali pa tudi ne samo s tem, le kdo bi vedel?)
  Odgovori za: info@prestitoplus.org //PRESTITO PLUS SRL – MILANO
  64, VIA MELCHIORRE GIOIA
  Za: Recipients

  Zdravo,
  Posojila posredujemo posameznikom in podjetjem.
  Obrestna mera bo 3% letno.
  Trajanje odplaDila bo 1-30 let.
  Imamo vlagatelje, ki se zanimajo za financiranje projektov velikega obsega in dajamo posojilo brez predhodnega plaDila.
  Odgovori mi za veD informacij.
  ——– ——– ——- ——– ——- ——
  Hello,
  We give out loans to individuals and companies.
  The interest rate will be 3% annually.
  Repayment duration will be 1-30 Years.
  We have investors who are interested in financing projects of large volume and we give out loan without any upfront fee.
  Reply me for more information.

  EU-Copyright 2018�-

 55. Cvetka /

  Ali ima kdo informacije o posojilu ki ga nudi
  social posojilo finance ali so to prevaranti

  1. Varni na internetu /

   Goljufi velikokrat uporabijo slabe strojne prevode, tako da če vam posojilo ponuja nekdo z imenom “social posojilo finance”, se temu raje na veliko izognite.

 56. Cvetka /

  Pozdravljeni,
  ne nasedajte raznim prevarantov, ki preko spleta obljubljajo mamljiva posojila.
  Eden izmed njih je : sander.emin.live@outlook.fr
  Se izdajajo za poslovneže itd,. zahtevajo plačila ( zavarovanja, aktivacije, takse, …) pred odobritvijo posojila, na koncu ni iz vsega nič. Bodite previdni.

 57. Dusica /

  Ne nasedajte, in se izogibajte ter slepo ne verjemite kot sem jaz
  credito-conso@hotmail.com
  in imena SEBASTIEN GOHYT.
  Vedno znova je nekaj bilo in zdaj še morate to plačati potem pa bo še samo 1% do vaše transakcije…

 58. Whiteboy /

  Sabina schultz se tudi pojavlja na facebook in emailu jaz sem nasedel do tega,da sem poslal slike osebnega dokumenta in bančno kartico stevilke.. potem sem jo blokiral ko sem ze poslal podatke.Ali podatki ki sem jih poslal lahko kako uplivajo mogoče bančni račun??

  1. Varni na internetu /

   V primeru, da ste jim poslali kopijo kakšnega vašega osebnega dokumenta, bi vas opozorili da lahko le-tega zlorabijo pri drugih goljufijah. Lahko vam ukradejo identiteto in se predstavljajo v vašem imenu – npr. ponujajo kredite, oddajajo stanovanja ipd. Zaradi tega so lahko precej velike težave in se lahko tudi sami znajdete v kazenskih postopkih. V tem primeru vam svetujemo, da osebni dokument na lokalni upravni enoti prekličete in naročite novega, ter s tem preprečite morebitno nadaljnjo zlorabo osebnih podatkov. Svetujemo vam, da zadevo prijavite na lokalni policijski postaji, saj boste tako imeli zapisnik, kateri lahko pride prav v primeru, da goljufi zlorabijo podatke in se zaradi tega sami znajdete v preiskavah.

 59. Klara /

  Jaz sem bila tudi žrtev teh vrst goljufij in to da so mi uničili življenje, mojo poroko, da sem skoraj umrla zaradi teh se opravilujem klinčevih prevarantov
  pokradli so mi kar za 6000€ če ne več vsi skupaj ne samo eden
  vprašala sem pa na posoja.com dam primer 3000€ plačala 1500€, 3500€ plačala 2230€ 3000€ plačala 1200€
  zdaj so mi pa western union blokirali da ne morem pošiljat moj partner je pa na v tujini kjer sva se spoznala in nameravava poročiti
  zdaj so se mi sanje zrušile v prah poroka naj bi bila pa naslednji mesec denarja pa nimam

  1. Varni na internetu /

   V kolikor tega še niste storili, vam svetujemo, da zadevo prijavite na lokalni policijski postaji, pri tem pa predložite čim več dokazov (komunikacijo z goljufi, potrdila o nakazilih …). Če ste jim morda posredovali tudi kopijo svojega osebnega dokumenta, naj vas opozorimo, da lahko le-tega zlorabijo pri drugih goljufijah. Pri prijavi tako policijo opozorite, da ste goljufom poslali kopijo osebnega dokumenta, tako boste imeli zapisnik, kateri vam lahko pride prav v primeru, da goljufi zlorabijo podatke. Osebni dokument pa na upravni enoti prekličite in naročite novega.

 60. irena /

  sem zato da se enostavno samo jih testira in se jim nič ne plačuje kre nikoli ne dobiš denarja od tujcev so popolnoma vsi prevaranti tudi jasem bila prevarna in sem naredila prevaro na policijo pa jih že eno leto iščejo in nič nemorejo narediti ker so vsi samo skriti prevaranti in od danes dalje ne zaupam nobenemu
  BI PA ŽELELA OPOZORITI VARNI NA INTERNETU DA ZAČNJEO VPLIVATI NA NAPŠE BANKE DA BODO ZAČELE DAJATI KREDTE SVOJIM KOMITENTOM PA TUDI ČE IMAJO NEGATIVNI SISBON IN HOČEJO S KREDITIOM TO NEGATIVNO STANJE POKRITI NE DA SE IZ SVOJIH KOMITENTOV NORČUJEJO IN SO ZAČELI DAJATI TUJCEM DA PONUJAJO KREDITE ZA NAŠE BANKE SEVEDA Z ISTO PTPRETVEZO DA JE POTREBNO PLAČATI PRISTOJBINO

 61. Klara /

  nevenkastolar@mail.com
  ravno ta gospa me je obrala za vprašan kredit 3500€ kar za 2250€
  ne delajte se norca
  pa pokaži ispisek če si res dobil brez da si kaj plačal
  in zdaj hoče da prekliče pogodbo še 150€
  pa da je poštena pa ne vem še kaj prevaranti so vsi ki dajejo kredit iz tujine

 62. Dolores /

  Zanima me ga Agnezija Ambrožič,ki naj bi živela v SLO in ponuja posojila Francoske banke BNP če jo kdo pozna
  hvala
  D

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni, konkretno ime nam ni poznano, vendar take zgodbe običajno vodijo v prevare. Če želite nam lahko več konkretnih informacij pošljete na naslov cert@cert.si in vam povemo povemo bolj natančen odgovor.

 63. Milica /

  Pozdravljeni! Zanimame če kdo ve za Clauda Hanisch ponuja posojilo. BIIC KREDIT FINANZ adresa :Klosterstrabe 62 10179 Berlin

  1. simon /

   Pozdravlejni,
   Ste dobili kakšen odgovor glede vprašanja? Tudi mene zanima omenjena firma
   BIIC KREDIT FINANZ adresa :Klosterstrabe 62 10179 Berlin

 64. Viljem /

  Zanima me ali kdo pozna Isabelle Desaga predstavlja se kot hči umrle Elisaberth Catherine.@gmail.com,ki ponuja posojila preko KOHLER credit union bank naslov Wisconsin 831-SOUTH-TAYLOR-DRIVE/USA ?

  1. Viljem /

   Pozdrav ali je imel že kdo opravek z Marjan Tetičković glede posojila?

  2. Gorazd Božič /

   Gre za goljufa, ne nasedajte njegovim ponudbam.

  3. Varni na internetu /

   Na različnih spletnih portalih in oglasnikih je v povezavi z el. naslovom paulloanfundshelp1@gmail.com moč zaslediti oglase v katerih ponujajo kredite preko spleta.
   Predmetni el. naslov pripada ponudniku brezplačnih el. predalov Google. Tako lahko el. naslov, tudi z lažnimi podatki, registrira vsakdo.
   V tem primeru gre brez kančka dvoma za prevaro pri ponudbi lažnih kreditov preko spleta.
   Uporabnike tudi opozarjamo, da je trenutno edina varna možnost pridobitve kredita, še vedno zgolj na znani banki.

 65. Luka /

  Poln internet teh oglasov da lahko preko email dobim kredit od 5000€ do 1miljona pa take smešne finte. In so večina vsi iz nigerije

 66. Matej /

  Ste ze imeli opravke z banko sinux baque iz francije imajo prov svojo internetno stran??

  1. Varni na internetu /

   V tem primeru gre skoraj zagotovo za lažno spletno banko. Indikatorji, ki nakazujejo, da gre za lažno spletno stran: nobenih podatkov o banki, nobenega naslova in konkretnega kontakta, brez varne https povezave, domena sinux-banque.com je bila registrirana 27.10.2017, iz javno dostopnih podatkov pa je razvidno, da registrant domene prihaja iz države Benin (Zahodna Afrika).
   Ravno tako jo ni mogoče zaslediti v registru francoskih finančnih institucij REGAFI Banque de France.
   Na podlagi teh ugotovitev, vam kakršnokoli poslovanje s to “banko” močno odsvetujemo. Edino varno možnost pridobitve kredita pa še vedno predstavlja najem le-tega na preverjeni banki.

  1. Varni na internetu /

   Pravijo, da ni zastonj kosila. Tudi v vašem primeru bi slej kot prej morali plačati neke stroške. Tu zagotovo ne gre za legitimno ponudbo.

  2. Eva /

   G.Franc, zanima me, kako je z nadaljevanjem tega posla, ali je (bo) do nakazila kredita prišlo. Tudi sama iščem kredit in sem poslala povpraševanje na nek e-mail. Odgovorili so mi, da so zainteresirani in naj pošljem osebne podatke, izpisek TRR in kopijo plačila elektrike. Nisem poslala. Zato me zanima ta vaš primer.
   Hvala!

  3. Varni na internetu /

   Praktično vse ponudbe za kredite, ki jih dobite od neznancev preko el. pošte in na socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih ter v komentarjih na različnih spletnih straneh, se v praksi izkažejo kot lažne.
   Predvsem pa v jim v nobenem primeru ne nakazujte denarja in ne pošiljajte kopije osebnega dokumenta in ostalih dokumentov kot to zahtevajo. Prevaranti namreč lahko kopijo osebnega dokumenta zlorabijo pri izvedbi drugih goljufij. Lahko vam ukradejo identiteto in se predstavljajo v vašem imenu – npr. ponujajo kredite, oddajajo stanovanja ipd. Zaradi tega imate lahko precej velike težave, lahko se znajdete tudi v kazenskih postopkih.
   Naj še enkrat poudarimo; edina varna možnost pridobitve kredita je še vedno in edino zgolj na znani banki oz. pri preverjenih in znanih posojilodajalcih.

 67. Viljem /

  Poznate morda Elisaberth cathérine njen elektronski naslov je celisaberth@gmail.com opeharila me je za veliko vsoto evrov-na veliko je oglaševala sedaj utihnila.Morda ima gdo kakšne podatke o tej pokvarjeni osebi?

  1. Varni na internetu /

   Elektronski naslov celisaberth@gmail.com pripada ponudniku brezplačnih el. predalov Google. Tako lahko el. naslov, tudi z lažnimi podatki, registrira vsakdo. Goljufi se nikoli ne predstavljajo s svojim imenom in priimkom, ampak uporabljajo lažna imena oz. identitete oseb, ki so jih v preteklosti že prevarali. Svetujemo vam, da zadevo prijavite na najbližji policijski postaji, pri tem pa predložite čim več dokazov (komunikacijo z goljufi, potrdila o nakazilih …).

 68. Marko /

  Pozna kdo steev duboit? Isti nacin naj bi biv kredit iz tujine

  1. Varni na internetu /

   Ponudbe za kredite iz tujine, ki jih najdete na različnih socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih in drugih spletnih straneh ter tiste, ki jih dobite od neznancev preko el. pošte, se v praksi vedno izkažejo kot lažne.
   Pomembno je tudi poudariti, da prevaranti v teh goljufijah zberejo dovolj osebnih podatkov, s katerimi lahko ukradejo identiteto žrtve in jo zlorabijo pri izvedbi drugih goljufij. Tako, ob denarnem oškodovanju, obstaja še tveganje, da se na podlagi zlorabe identitete tudi sami znajdete v kakšnih kazenskih postopkih.

   Tukaj velja ponovno opozoriti, da je trenutno edina varna možnost pridobitve kredita še vedno zgolj na znani banki.

 69. Helena /

  Ali kdo pozna transkacije pteko IGN Bank? Ponujajo posojila,…. nujno potrebujem vecjo vsoto denarja i me zanima iz izkusenj laj ste naredili oz na koga se obrnit. Najlepsa hvala za vse odgovore

 70. Alina /

  Jaz sem preko poste 1 slovenco posodil denar 500€ in sem mo preko pošte poslal denar in sma bila zmenjens da mi vaki mesec vrne 50€ pa ga klicem mo podiljam sms in email in mi ne odgovori in niti ne javi se.
  Kaj naj zdaj naredim?

  1. Varni na internetu /

   V primeru suma na goljufijo zadevo prijavite na lokalni policijski postaji, saj je policija edina pooblaščena za pregon takšnih dejanj. Prijavi priložite čim več dokazov.
   Se pa za mnenje, kako ukrepati v tem primeru, lahko obrnete tudi na pravnega strokovnjaka.

 71. Valerija /

  Pozdravljeni.Zanima me ,če kdo pozna Martinčič Borut saj on ureja kredite posojilo.Namreč mi je poslal podatke kam naj nakažem 155€ za stroške vendar jih nisem,ker bi morala poslati na Western Union v državo Francija.Na ime Abdoulaye Ndiaye.Prosim,če ima kdo kakšne podatke ,če je res ali goljufija.Lep pozdrav

  1. Varni na internetu /

   Opozarjamo vas, da ne nakazujete denarja za najrazličnejše “stroške”, saj ne boste dobili obljubljenega posojila. Najbolj resen znak za alarm je, če nekdo od vas zahteva plačilo prek sistema Western Union, saj je le-ta namenjen hitremu prenosu denarja fizičnim osebam, sledenje prejemniku nakazila pa ni možno in je prav zato priljubljeno orodje spletnih goljufov. Goljufije z lažnimi krediti so zelo pogoste, pri čemer se goljufi nikoli ne predstavljajo s svojim imenom in priimkom, ampak uporabljajo identitete oseb, ki so jih v preteklosti prevarali. Da žrtev prepričajo v svojo legitimnost, goljufi pošljejo tudi skene osebnih dokumentov, vendar gre tudi v tem primeru za skene osebnih dokumentov njihovih prejšnjih žrtev (dokumente dobijo od žrtev npr. tekom sklepanja lažne kreditne pogodbe). Vsa potrdila in pogodbe v zvezi s pridobivanjem posojila so ponarejeni oz. bolje rečeno popolnoma izmišljeni, zato ne verjemite dokumentom, ki vam jih pošljejo. Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive, zato ne nakazujte denarja!

 72. Danijela /

  Js sem tuti žrtev, nakazala sem 1305€ am pak na osebni račun.
  Imetnik računa DANIELLE MARIE SAINTE
  EURO- FINANZ
  94 RUE DU BEAUJOLAIS
  71000 MACON
  FRANCE
  Pa so iskali še da nakazem cca 700€, in ko sem rekla da nebom da mi vrnu nazaj moj dinar, so rekli da mi bojo nakazali nazaj dinar v roku 48 ur, am pak nic od tega, na sporučia niso več odpisovali.

  A opstaja možnost sledovanja če mam vse dokaze, imetnika računa, naslov, tuti IBAN,ime banke…?

  1. Varni na internetu /

   Še enkrat opozarjamo, da so vse ponudbe za kredite, ki jih najdete na raznih forumih, spletnih oglasnikih, Facebooku, po elektronski pošti itd, in za katerimi ne stojijo uradne banke, goljufive. Ne samo da kredita ne boste prejeli, na določeni točki bodo od vas zahtevali, da jih pošljete denar za poplačilo različnih stroškov (izmišljenih), obljubljenega denarja pa zagotovo ne boste nikoli prejeli. Še enkrat opozarjamo, ne nakazujte denarja! Vsa potrdila, certifikati, pogodbe, potni listi itd., ki vam jih goljufi pošljejo, so popolnoma izmišljeni ali pa so celo zlorabili identiteto neke druge osebe. E-mail naslov, s katerim komunicira “ponudnik” kredita je povsem nepomemben in se ga ne da preveriti, saj odprejo en kup različnih brezplačnih e-mail predalov, ki jih uporabljajo za dopisovanje.

   Če ste bili oškodovani to vsekakor prijavite na policiji.

 73. Mitja /

  A ima kdo kaksno izkusnjo z finances express? Pravkar so mi poslali obrazec za izpolnitev da pridobim kredit! Hvala

  1. Varni na internetu /

   Praktično vse ponudbe za kredite iz tujine, ki jih najdete na različnih socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih in drugih spletnih straneh ter tiste, ki jih dobite od neznancev preko el. pošte, se v praksi vedno izkažejo kot lažne.

 74. TANJA UJČIČ /

  Zanima me če je kdo najel posojilo pri MARCEL MARAUX IZ PARIZA,ALI JE TO TUDI PREVARA

  1. Varni na internetu /

   Praktično vse ponudbe za kredite, ki jih pridobite prek spleta oz. na socialnih omrežjih so lažne. Sklepanje tovrstnih poslov vam tako odsvetujemo.

 75. Darja /

  Pozdravljeni,

  ali ima kdo izkusnje s tem ponudnikom kreditov: Funding finance group, Corpora Finance? Pisejo iz naslova direction@funding-group-finan.com. Mislim, da so iz Belgije. Ponujajo zelo ugoden kredit, seveda sem pomislila, da gre najbrz za prevaro. Vseeno se priporocam za kakrsnokoli informacijo.

  Hvala!

  Darja

  1. Varni na internetu /

   Praktično vse ponudbe za kredite, ki jih dobite od neznancev preko el. pošte in na socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih ter različnih spletnih straneh, so lažne. Sodelovanje in sklepanje poslov s tovrstnimi “ponudniki” močno odsvetujemo.

 76. Tejc /

  Zanima me ce kdo kaj ve o gospe Homfeldt Marina Ute tu bi mogla nakazat 350€ da bi dobila posojilo pogodbo pa je podpisal Emmanuel Camut pozna kdo

  1. Varni na internetu /

   Nadaljevanje posla vam močno odsvetujemo, saj gre brez dvoma za prevaro in na koncu boste precej denarja nakazali goljufom v Afriko, sami pa kredita gotovo ne boste dobili. Vse, ki berejo komentarje opozarjamo, da gre praktično pri vseh ponudbah za kredite, ki jih dobite od neznancev prek emaila, na družbenih omrežjih, spletnih oglasnikih ter različnih spletnih straneh, za prevaro.

 77. Dejan Kercmar /

  Pozdrvljeni. G. Gregor Sajovec vam je 19. avgusta 2019 postavil vprašanje glede Guissepe Serra s katerim ke stopil v kontakt glede kredita. Zanima me ali ste uspeli ugotoviti kaj v zvezi s tem primerom? Namreč tudi jaz sem stopil z njim v kontakt in stroške odobritve kredita bi naj nakazal na trr odprt v Avstriji… Zanima me ali gre za goljufijo…
  Hvala za vaš odgovor

  1. Varni na internetu /

   Praktično vse ponudbe za kredite, ki jih dobite od neznancev preko el. pošte in na socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih ter različnih spletnih straneh, se v praksi izkažejo kot lažne. Sklepanje posla vam tako odsvetujemo.
   Uporabnike smo o prevarah pri ponudbi kreditov prek spleta že večkrat opozarjali:

   https://vni.si/article/krediti-prek-spleta/
   https://vni.si/ne-nasedajte-laznim-ponudbam-za-kredit-prek-splet/
   https://vni.si/iscete-ugoden-kredit-za-pocitnice-pazite-se-spletnih-goljufov/

   Na teh staneh lahko tudi sami preverite, kako prepoznati znake lažnega kredita prek spleta.

  1. Varni na internetu /

   Praktično vse ponudbe za kredite (in tudi ta), ki jih dobite od neznancev preko el. pošte in na socialnih omrežjih, spletnih oglasnikih ter različnih spletnih straneh, se v praksi izkažejo kot lažne. Sklepanje posla vam tako odsvetujemo.
   Uporabnike smo o prevarah pri ponudbi kreditov prek spleta že večkrat opozarjali:

   https://vni.si/article/krediti-prek-spleta/
   https://vni.si/ne-nasedajte-laznim-ponudbam-za-kredit-prek-splet/
   https://vni.si/iscete-ugoden-kredit-za-pocitnice-pazite-se-spletnih-goljufov/

   Na teh staneh lahko tudi sami preverite, kako prepoznati znake lažnega kredita prek spleta.

 78. Matejci /

  Pozdravljeni!
  Kako ste resili z ponudnico Natali Vodicar?
  Naj bi zivela v Novi Gorici, celo poskeniran potni list mi je poslala, ko sem izrazila dvom.
  Podatke banke,za stroske notarja 155€ pa naj bi bila spanska banka iz Valencie
  Prosim za odgovor ljudi, ki so imeli s to gospo kontakt
  Hvala

  1. Varni na internetu /

   Slike/posnetki osebnih dokumentov (tudi slovenskih državljanov) so pri tovrstnih primerih pridobljenih v predhodnih prevarah in gre zato po vsej verjetnosti za krajo identitete. Sklepanje pogodb z osebami na spletu (ki se “identificirajo” z ukradenimi slikami potnih listov) močno odsvetujemo.

 79. Tomaž /

  Ta spletna posojila so.nateg svetovnega formata…..jaz osebno nisem nasedel sem pa dobil v roku 3 let po mojem enih 25 ponudb itd……samo napišeš da.boš dal preverit na policijo in interpol…..pa.maš mir…….logika če ti posojilojemalec in ti zneska za odobritev ne.morejo odštet.od zahtevanega posojila…..pol je prevara in to svetovnega formata…..zato vsem tem spletnim ponudnikom želim ..ujuj….niste vredni da na tej zemeljski obli zemljo klačite

  1. Varni na internetu /

   Na različnih slovenskih spletnih portalih je v povezavi z el. naslovom dakany.endre@gmail.com moč zaslediti oglase s ponudbo kreditov preko spleta.
   V tem primeru z veliko gotovostjo lahko trdimo, da gre za prevaro. Sklepanje posla vam tako močno odsvetujemo.

 80. Milka /

  Pozdravljeni, tudi jaz sem zrtev goljufa iz Belgije. Pobral mi je vec kot 10.000 evrov Za vse vrste stroskov in kredita nisem dobila. Pazite se ga. Ime mu je Eric Jenno.

 81. Franc modrijan /

  Lep pozdrav
  Zanima me če kdo pozna *********** živela naj bi v Franciji iin eno Pascal tudi iz Francije in eno ********* ta tudi v Franciji super posojilodajalke dokler plačuješ ko morajo dat pa nič

  Hvala za vsak odgovor ali izkušnjo

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni, zapletate se v spletno goljufijo, kjer boste na koncu finančno oškodovani, zato vam svetujemo, da takoj prenehate z dopisovanjem, saj gre za izmišljena imena oseb. Verjetno so celo celo zlorabili osebne dokumente oseb, ki so že nasedle enaki prevari, zato vas še enkrat opozarjamo, da prekinete vso komunikacijo, saj obljubljenega denarja ne boste nikoli prejeli ali dobili povrnjeno, kar boste sami nakazali.

 82. Slavko /

  Pozdravljeni ali pozna kdo emirat-group.com ki ponujajo kredite.Stroski odobritve so 210€ odplacilo naj bi se zacelo tri meseca po odobritvi.Odali smo ponudbo ampak me moti da ni nobenega preverjanja.

  1. Varni na internetu /

   Gre za prevaro. Ne pošiljajte jim osebnih podatkov in denarja.

 83. Tejo /

  Pozdravljeni
  Ze nekaj dni se odpisujem za kredit in mi je sumljivo ter me zanima če kdo pozna Inter loan plus iz Francije?
  Lep pozdrav

  1. Varni na internetu /

   V praksi so se vsi tovrstni spletni oglasi (ki se ponavadi skrivajo za imeni nekih neobstoječih podjetji iz Francije ipd.) za kredite izkazali kot lažni. Edini namen je finančno izčrpavanje (pod pretvezo raznoraznih stroškov). Podpisovanje pogodb in sklepanje posla vam tako močno odsvetujemo.

 84. Andrej /

  Spoštovani vsi, sem iz radovednosti preklikal skoraj vse ponudnike tovrstnih storitev, vsem tudi poslal povpraševanje. To da so vsi “zagrabili” je tako ali tako jasno, so mi tudi vsi poslali ponudbe seveda. Vse so upoštevale mojo željo, 3.000eur, z odplačilno dobo 24mesecev. Razlika v procentih seveda obstaja, nekateri bi od tega posla zaslužili 60eur, največ je bilo 150eur. Seveda je takoj potem prišla želja po dokumentih in sočasno že informacija da bo potrebno plačati notarske ali kakršnekoli podobne stroške. Bolj ko sem drezal, da želim ime odgovorne osebe in seveda pogodbo najprej v vpogled (osnutek, brez podatkov), več jih je izginjalo v temo. Moram pa priznati da se je eden izjemno potrudil in sestavil neko xy pogodbo, katera v glavi nosi zapis “Zakonodaja o človekovih pravicah”. :):):):):):) Svaka mu čast. Škoda da ne morem pripeti slike tukaj. Je pa gospod poslal svoj osebni dokument in prav tako svoj trr, kamor naj bi nakazal denar za stroške. Že samo to, da se je toliko potrudil, je vredno nekih 20eur. Zaključek je pa seveda ta, da so vsi ti ponudniki navadni prevaranti. Na žalost ne obstaja možnost kredita, če kreditno nisi sposoben pri nam. Razen družinskega kroga ali prijateljev seveda.

  Lep pozdrav vsem!

 85. Ado /

  Prosim da mi poveste glede tega posojila
  Z enim se dopisujem in mi posilja slike zadovoljne stranke katera je nakazala denar za zavarovanje kredita na položnici je prejemnik Nicole Hourtal En der grenz 1
  1000 Ljubljana
  Naslov sploh ne obstaja
  Poloznica je sumljiva ker se vidi samo pol poloznice.
  Stranka je mogoče Vahcic Bozidara Ana

  1. Varni na internetu /

   Naslov je seveda izmišljen, kakor so izmišljena tudi posojila, ki naj bi jih najbrž dotični ponujal (kar velja za praktično vse ponudbe na spletu). Svetujemo prekinitev komunikacije oz. nadaljevanja “posla”.

 86. Brigita /

  Kdo kaj ve o global expressu?

 87. Sara /

  Tudi sama sem iskala ponudnike rešitev po spletu,vendar sem nezaupljivi. Pri prvi varianti ugleda vse ok!dokler ne prideš do zavarovalnice. Razumljivo je treba kredit zavarovati,ampak dajo ti nek račun in potem … ne vem no. Spet drugi z
  V pogodbi zapisano,da mora posojilojemalec plačati 170 evrov,ker banke zahtevajo provizijo za posojilne posle,pa da moraš plačati zavarovanje po prejemu nakazila ( ja koliko pa) , poleg tega je podpisana na pogodbi notarka,ki je ni
  Zdaj preverjam še tretjo ,ki se zdi za zdaj najbolj verodostojna