Skoči na vsebino

Planirate polet z letalom? Pazite na “super ugodne” ponudbe

Potujete v tujino in iščete ugodno letalsko karto? Pazite na zavajajoče ponudbe, ki se vam prikažejo med brskanjem po spletu za najbolj cenovno ugodno letalsko karto. Uporabnik nas je opozoril na spletno stran flightsticketgo.com, kjer je naročil in s kreditno kartico plačal letalsko karto.

Bodite previdni in naj vas ne zavedejo nizke in super ugodne cene. Letalsko karto rajši kupite pri preverjenem ponudniku.

Naj vas ne zavedejo ugodne ponudbe!
Spletna stran flightsticketgo, kjer naj bi ponujali zelo ugodne letalske karte

Takoj po naročilu je uporabnik prejel elektronsko sporočilo, v katerem pa je pisalo, da je z izvedenim plačilom plačal le 55% polne cene, kjer pa že teh 55% ni predstavljalo tako nizek znesek. Razlika zneska pa se plača pred izdajo letalske e-karte.

Uporabnik je dejansko plačal le 55% cene karte, za kar je izvedel naknadno
Elektronsko sporočilo s strani ponudnika, v katerem piše, da smo plačali le 55% cene letalske karte

Med samim naročanjem ni nedvoumno razvidno, da znesek na ekranu predstavlja le 55% vrednosti celotnega plačila. Opozorilo se namreč skriva v malem vprašaju zraven cene, kjer s klikom na “More Information” pridemo do razlage, da je cena na ekranu le 55% vrednosti polne cene karte.

Na strani ni jasno razvidno, da gre za 55% zneska
Pojavno okno na spletni strani, kjer izvemo, da znesek predstavlja le 55% cene karte
Iskalnik letov na spletni strani opozarja, da je v roku 12 ur od naročila možna brezplačna odpoved in polna povrnitev plačanega zneska.
Sporočilo, v katerem iskalnih letov na spletni strani opozarja, da je v roku 12 ur od naročila možna brezplačna odpoved.

Po večkratnem poskusu vzpostavitve kontakta, tako prek elektronske pošte kot tudi po telefonu, je uporabnik le uspel na telefon priklicati osebo, ki pa ga je na hitro odslovila, preklic plačila pa seveda ni bil možen.

Na spletu (Trustpilot, Tripadvisor) je možno zaslediti podobna opozorila uporabnikov, ki so prav tako opravili nakup na omenjeni spletni strani, letalskih kart pa niso prejeli.

Smo pa popolnoma identično spletno stran zasledili tudi na drugi domeni, in sicer airlinesticketcorp.com. Na obeh spletnih straneh ni navedeno, katero podjetje nudi storitev naročanja letalskih kart, podatki iz whois pa kažejo, da je bila domena flightsticketgo.com registrirana 21. 10. 2017, domena airlinesticketcorp.com pa 9. 7. 2017. Podatki o osebi, ki je domeno registrirala, pa so v obeh primerih zakriti.

Zima se počasi poslavlja in že razmišljamo o soncu, palmah in super poletnem dopustu. Če se odpravljate v kakšne eksotične kraje, boste skoraj zagotovo do svoje destinacije potovali z letalom. Bodite previdni in naj vas ne zavedejo z lepo spletno stranjo in (pre)nizko ceno.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.