07.03.2018

Potujete v tujino in iščete ugodno letalsko karto? Pazite na zavajajoče ponudbe, ki se vam prikažejo med brskanjem po spletu za najbolj cenovno ugodno letalsko karto. Uporabnik nas je opozoril na spletno stran flightsticketgo.com, kjer je naročil in s kreditno kartico plačal letalsko karto.

Bodite previdni in naj vas ne zavedejo nizke in super ugodne cene. Letalsko karto rajši kupite pri preverjenem ponudniku.

Takoj po naročilu je uporabnik prejel elektronsko sporočilo, v katerem pa je pisalo, da je z izvedenim plačilom plačal le 55% polne cene, kjer pa že teh 55% ni predstavljalo tako nizek znesek. Razlika zneska pa se plača pred izdajo letalske e-karte.

Med samim naročanjem ni nedvoumno razvidno, da znesek na ekranu predstavlja le 55% vrednosti celotnega plačila. Opozorilo se namreč skriva v malem vprašaju zraven cene, kjer s klikom na “More Information” pridemo do razlage, da je cena na ekranu le 55% vrednosti polne cene karte.

Iskalnik letov na spletni strani opozarja, da je v roku 12 ur od naročila možna brezplačna odpoved in polna povrnitev plačanega zneska.

Po večkratnem poskusu vzpostavitve kontakta, tako prek elektronske pošte kot tudi po telefonu, je uporabnik le uspel na telefon priklicati osebo, ki pa ga je na hitro odslovila, preklic plačila pa seveda ni bil možen.

Na spletu (Trustpilot, Tripadvisor) je možno zaslediti podobna opozorila uporabnikov, ki so prav tako opravili nakup na omenjeni spletni strani, letalskih kart pa niso prejeli.

Smo pa popolnoma identično spletno stran zasledili tudi na drugi domeni, in sicer airlinesticketcorp.com . Na obeh spletnih straneh ni navedeno, katero podjetje nudi storitev naročanja letalskih kart, podatki iz whois pa kažejo, da je bila domena flightsticketgo.com registrirana 21.10.2017, domena airlinesticketcorp.com pa 9.7.2017. Podatki o osebi, ki je domeno registrirala, pa so v obeh primerih zakriti.

Zima se počasi poslavlja in že razmišljamo o soncu, palmah in super poletnem dopustu. Če se odpravljate v kakšne eksotične kraje, boste skoraj zagotovo do svoje destinacije potovali z letalom. Bodite previdni in naj vas ne zavedejo z lepo spletno stranjo in (pre)nizko ceno.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
5

Goljufi tudi na spletnem oglasniku mobile.de

Kupujete avto? Potem vas je spletna pot zagotovo odnesla tudi na znan nemški spletni oglasnik mobile.de. Spletni oglasnik ponuja različna nova in rabljena vozila, ki jih uporabniki sami objavijo. Goljufi ne počivajo in za dosego svojega cilja iščejo različne priložnosti, tako tudi prek spletnih oglasnikov poskušajo priti do žrtev. Ko…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *