Skoči na vsebino

Odsvetujemo nakup na teh spletnih straneh!

Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila seznam spletnih strani, na katerih odsvetuje nakupovanje. Strani so se znašle na črni listi, ker plačanih izdelkov po vsej verjetnosti ne boste prejeli, saj gre bodisi za fiktivnega prodajalca bodisi prodajalca, ki prodaja ponaredke. Podpiramo pobudbo ZPS, zato bomo tudi v okviru programa Varni na internetu, sodelovali pri dopolnjevanju seznama.

Že do sedaj smo preko različnih kanalov opozarjali na odkrite lažne spletne trgovine, saj le ažurno obveščanje lahko prepreči, da bi goljufi oškodovali še več kupcev. Enoten seznam pa bo še ena koristna informacija več, ki bo potrošnikom pomagala pri odločitvi.

Bodite pozorni na lažne spletne trgovine!
Prikaz Twitter obvestil Varni na internetu in ZPS o lažnih spletnih trgovinah

Kje se pogosto skrivajo tveganja?

Vsako jesen zasledimo pravo poplavo lažnih UGG spletnih trgovin in upamo trditi, da letos ne bo nič drugače. V predbožičnem času bodite pozorni predvsem pri vabilih k donacijam za dobrodelne namene. Vedno aktualne pa so lažne spletne trgovine priznanih in zelo zaželenih blagovnih znamk in njihovih izdelkov (iPhone, iPad, fotografska oprema). V prihajajočih poletnih mesecih pa pričakujemo drugačne težave. Bodite pozorni predvsem na:

  • lažne turistične agencije, ki ponujajo potovanja po neverjetnih cenah 
  • lažne portale za prodajo letalskih kart
  • lažne portale za rezervacijo hotelskih sob

Preberite tudi:

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.