Skoči na vsebino

Močno odsvetujemo nakup v spletni trgovini nikefree.si

Tekači in tekačice, močno vam odsvetujemo nakup športnih copat blagovne znamke Nike v spletni trgovini nikefree.si!

Danes smo prejeli prijavo glede navedene trgovine, saj so vse fotografije in opisi artiklov skopirani iz druge (povsem legitimne) slovenske spletne trgovine, kar pa nikakor ni edini problem. Spletna trgovina nikefree.si nima navedenih nobenih podatkov o podjetju, ki naj bi stalo za trgovino, zakupljena je s slovensko domeno .si, vendar strežnik gostuje na Kitajskem.

Prav tako je pri registraciji domene uporabljen brezplačen elektronski predal hotmail.com, kar je milo rečeno nenavadno, saj vsako legitimno podjetje uporablja lastne elektronske naslove. Edini navedeni kontakt je e-mail (info@nikefree.si), vendar naše sporočilo na ta naslov ni bilo dostavljeno, drugih kontaktnih podatkov pa ni na voljo (telefonska številka, naslov).

Plačilo je možno le s kreditno kartico (VISA ali Mastercard), v procesu plačevanja nas usmeri na nekega tretjega ponudnika (plačilni posrednik iz Kitajske), plačilo po povzetju pa sploh ni možno. Kar je ponovno malo čudno, saj se na strani bohoti logotip Pošta Slovenija in bi jasno sklepali, da lahko plačamo po prevzemu pošiljke (pravijo tudi, da je dostava brezplačna po celi Sloveniji).

Trenutno na SI-CERT še raziskujemo, kaj v resnici stoji za to spletno “kuliso”, vsekakor pa odsvetujemo nakup, saj obstaja zelo velika možnost, da boste prejeli ne ravno poceni Nike ponaredke ali pa gre za lažno spletno trgovino in boste ostali čisto praznih rok.

Ne kupujte v spletni trgovini nikefree.si!
Spletna trgovina nikefree.si

Komentarji / 6

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Amadej /

  Jaz sem se dal “nasrati” in imate prav. Spletna stran je lažna.
  Mogoče ve če lahko sedaj kaj naredim, da dobim denar nazaj?

  1. Denis /

   Zal nic. Pozabi na denar. Kaj ni jasno: if is too good to be true probbaly isnt true!

 2. Varni na internetu /

  Morda še malce počakate. Obstaja možnost, da kupljeno blago celo pošljejo in da ga dobite, seveda če pošiljke ne bodo zasegli na carini. V nasprotnem primeru pa vam žal ne moremo pomagati.

  1. Varni na internetu /

   Domena blackgoto.com je bila registrirana lani novembra, sledi kažejo na Kitajsko, uporabljajo zastonjski kontaktni el. naslov, plačilo opravljajo preko Kitajskega plačilnega posrednika icpayment.com. Žal gre tudi v tem primeru zelo verjetno za lažno spletno trgovino, v najboljšem primeru pa za trgovino s ponaredki. Če ste plačali s kreditno kartico vam svetujemo, da se na banki pozanimate o smiselnosti preklica kartice.

 3. BERNARDA BARIČEVIČ /

  Pozdravljeni,naročila sem superge preko te spletne strani. In res, tako prozorno, da ne bi moglo bit bolj, a me je vendar zapeljalo. Kar mi je pa najbolj smešno, je to, da so mi po enem mesecu poslali na mail, listo z “naročenimi” avtodeli, ki jih nikoli nisem naročila, vendar niti tega nisem dobila, Ne vem kaj naj naredim, najbrž nič. Hotela sem le prijaviti, da ste seznanjeni.
  Bernarda