Skoči na vsebino

Ne morem dostopati do Facebook računa!

Geslo ni pravo… a sem ga pozabil/a? Kaj se dogaja, zakaj se ne morem logirati v Facebook profil???

Pravkar ste ugotovili, da ne morete več dostopati do svojega Facebook računa. Ukrepajte takoj, saj lahko nekdo v vašem imenu objavlja spam ali zlorablja vaš račun za širjenje spletnih prevar.

Prvi korak naj bo klik na spodnji link, s katerim takoj začnete postopek ponastavitve gesla:

https://www.facebook.com/hacked

Prijavite krajo računa
Pojavno okno, ki se prikaže, ko želimo ponastaviti geslo

Izberite možnost Someone else got into my account without my permission in v naslednjem koraku vpišete svoj elektronski naslov, s katerim ste prijavljeni v Facebook ali telefonsko številko, ki ste jo vpisali pod vašim računom. Prikazal se vam bo vaš profil, nato pa vpišete vaše staro gesloto je tisto, s katerim ste vi dostopali do Facebook profila.

Če ste imeli vklopljeno večfaktorsko avtentikacijo, bo koda za dostop poslana na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v račun, drugače pa na elektronski naslov. Če kode ne prejmete, lahko spodaj kliknete na Nisi prejel kode? Poskusite ponovno s prejetjem kode na vaš elektronski naslov. Če je ne prejmete, kliknite na Nimaš več dostopa? Izberite I Cannot Access My Email in sledite navodilom.

Če ta možnost ne bi delovala, lahko kontaktirate Facebook prek obrazca na spodnji povezavi, kjer razložite vašo težavo:

https://www.facebook.com/help/contact/357439354283890?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C3857847990

Obstaja sicer tudi možnost, da profil prijavite na Facebook in izberete možnost: Nekdo se izdaja za nekoga drugega, nato pa izberete Jaz. Je pa seveda na strani Facebooka ali bo ta profil potem dejansko tudi odstranil. Navodila za prijavo profila najdete na:

https://sl-si.facebook.com/help/171757096241231

Če ponovno pridobite dostop do svojega računa, nujno naredite to

Če vam bo uspelo pridobiti dostop do Facebook računa, vam predlagamo, da pregledate zadnje prijave v Facebook račun. To lahko storite s klikom na povezavo:

https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

Tam natančneje preverite vnose pod Naprave, v katerih si prijavljen/-a“. Nato se pri sumljivi prijavi z miško postavite nad kraj, da vam prikaže IP naslov, ter naredite posnetek zaslona, kjer bo razviden IP naslov, ter ga nekam shranite za vsak primer (npr. v sliko ali v Word dokument, navodila, kako naredite posnetek zaslona so tu https://cert.si/zajem-zaslonske-slike/ ).

Nato pa preko menija (tri pike na desni strani) izberite “To nisi ti” (Not You?) in sledite navodilom. Pri tem samo opozorilo, da kraja, ki vam ga prikaže, ne smete vzeti za relevanten podatek. Točne lokacije Facebook ne more vedeti, tu gre zgolj za ugibanje, ki pa je lahko tudi povsem napačno.

Preverite naprave, v katere ste prijavljeni
Seznam naprav, s katerimi smo prijavljeni v Facebook

Svetujem vam, da tudi zamenjate Facebook geslo ter za večjo varnost računa vklopite dodatne zaščitne elemente pod “Setting Up Extra Security”. Predvsem svetujemo, vklop večfaktorske avtentikacije, saj s tem močno povečate varnost računa. Vklopite jo lahko prek povezave:

https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=two_fac_auth&view

Vklopite si označene dodatne varnostne elemente
Dodatni Facebook varnostni elementi za večjo zaščito računa

Navodila za obnovitev zlorabljenega Facebook računa ter večfaktorsko avtentikacijo najdete tudi na spletni strani:

https://www.facebook.com/help/203305893040179https://www.facebook.com/help/148233965247823

Komentarji / 7

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Vili Leskovar /

  Zelo koristno, saj večkrat ne veš, kaj bi storil v določenem trenutku.

 2. Tanja Marcijan /

  Zelo koristna informacija – hvala!!

  1. Tadej /

   Zdravo, imam tezavo,da se mi je facebook izbrisal, nikakor ne pridem vec do profila. Ce me prijatelji iscejo profil ne obstaja….
   To se je naredilo samo! Kaj naj storim da pridem nazaj do svojega fb?

  2. Varni na internetu /

   Svetujemo vam, da si podrobno preberete pričujoč članek; drugega načina kakor “pot” prek forme dostopne na naslovu http://www.facebook.com/hacked , mi žal ne poznamo.

 3. Upravljavci družbenih omrežij - ne nasedajte lažnim obvestilom! - Varni na internetu /

  […] do odtujitve gesla in zlorabe računa, TAKOJ sprožite ustrezen postopek za povrnitev računa: navodila in vodič za Facebook, uradna navodila za […]

 4. Tea kuhelj /

  Dober danVašo pomoč radim kako da pridem na moj račun k sem si ga zaščitila moj račun na mojo staro številko ********* in zdej ne morem not pridet ker išče neko kodo da pridem not na moj račun
  Lp Tea