Skoči na vsebino

Ne morem dostopati do Facebook računa!

Geslo ni pravo… a sem ga pozabil/a? Kaj se dogaja, zakaj se ne morem logirati v Facebook profil???

Pravkar ste ugotovili, da ne morete več dostopati do svojega Facebook računa. Ukrepajte takoj, saj lahko nekdo v vašem imenu objavlja spam ali zlorablja vaš račun za širjenje spletnih prevar.

Prvi korak naj bo klik na spodnji link, s katerim takoj začnete postopek ponastavitve gesla:

https://www.facebook.com/hacked

Prijavite krajo računa
Pojavno okno, ki se prikaže, ko želimo ponastaviti geslo

Izberite možnost Someone else got into my account without my permission in v naslednjem koraku vpišete svoj elektronski naslov, s katerim ste prijavljeni v Facebook ali telefonsko številko, ki ste jo vpisali pod vašim računom. Prikazal se vam bo vaš profil, nato pa vpišete vaše staro gesloto je tisto, s katerim ste vi dostopali do Facebook profila.

Če ste imeli vklopljeno večfaktorsko avtentikacijo, bo koda za dostop poslana na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v račun, drugače pa na elektronski naslov. Če kode ne prejmete, lahko spodaj kliknete na Nisi prejel kode? Poskusite ponovno s prejetjem kode na vaš elektronski naslov. Če je ne prejmete, kliknite na Nimaš več dostopa? Izberite I Cannot Access My Email in sledite navodilom.

Če ta možnost ne bi delovala, lahko kontaktirate Facebook prek obrazca na spodnji povezavi, kjer razložite vašo težavo:

https://www.facebook.com/help/contact/357439354283890?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C3857847990

Obstaja sicer tudi možnost, da profil prijavite na Facebook in izberete možnost: Nekdo se izdaja za nekoga drugega, nato pa izberete Jaz. Je pa seveda na strani Facebooka ali bo ta profil potem dejansko tudi odstranil. Navodila za prijavo profila najdete na:

https://sl-si.facebook.com/help/171757096241231

Če ponovno pridobite dostop do svojega računa, nujno naredite to

Če vam bo uspelo pridobiti dostop do Facebook računa, vam predlagamo, da pregledate zadnje prijave v Facebook račun. To lahko storite s klikom na povezavo:

https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

Tam natančneje preverite vnose pod Naprave, v katerih si prijavljen/-a“. Nato se pri sumljivi prijavi z miško postavite nad kraj, da vam prikaže IP naslov, ter naredite posnetek zaslona, kjer bo razviden IP naslov, ter ga nekam shranite za vsak primer (npr. v sliko ali v Word dokument, navodila, kako naredite posnetek zaslona so tu https://cert.si/zajem-zaslonske-slike/ ).

Nato pa preko menija (tri pike na desni strani) izberite “To nisi ti” (Not You?) in sledite navodilom. Pri tem samo opozorilo, da kraja, ki vam ga prikaže, ne smete vzeti za relevanten podatek. Točne lokacije Facebook ne more vedeti, tu gre zgolj za ugibanje, ki pa je lahko tudi povsem napačno.

Preverite naprave, v katere ste prijavljeni
Seznam naprav, s katerimi smo prijavljeni v Facebook

Svetujem vam, da tudi zamenjate Facebook geslo ter za večjo varnost računa vklopite dodatne zaščitne elemente pod “Setting Up Extra Security”. Predvsem svetujemo, vklop večfaktorske avtentikacije, saj s tem močno povečate varnost računa. Vklopite jo lahko prek povezave:

https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=two_fac_auth&view

Vklopite si označene dodatne varnostne elemente
Dodatni Facebook varnostni elementi za večjo zaščito računa

Navodila za obnovitev zlorabljenega Facebook računa ter večfaktorsko avtentikacijo najdete tudi na spletni strani:

https://www.facebook.com/help/203305893040179
https://www.facebook.com/help/148233965247823

Komentarji / 27

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Vili Leskovar /

  Zelo koristno, saj večkrat ne veš, kaj bi storil v določenem trenutku.

 2. Tanja Marcijan /

  Zelo koristna informacija – hvala!!

  1. Tadej /

   Zdravo, imam tezavo,da se mi je facebook izbrisal, nikakor ne pridem vec do profila. Ce me prijatelji iscejo profil ne obstaja….
   To se je naredilo samo! Kaj naj storim da pridem nazaj do svojega fb?

  2. Varni na internetu /

   Svetujemo vam, da si podrobno preberete pričujoč članek; drugega načina kakor “pot” prek forme dostopne na naslovu http://www.facebook.com/hacked , mi žal ne poznamo.

 3. Upravljavci družbenih omrežij - ne nasedajte lažnim obvestilom! - Varni na internetu /

  […] do odtujitve gesla in zlorabe računa, TAKOJ sprožite ustrezen postopek za povrnitev računa: navodila in vodič za Facebook, uradna navodila za […]

 4. Tea kuhelj /

  Dober danVašo pomoč radim kako da pridem na moj račun k sem si ga zaščitila moj račun na mojo staro številko ********* in zdej ne morem not pridet ker išče neko kodo da pridem not na moj račun
  Lp Tea

 5. Rajh d Art /

  V svoj prejšnji profil nikor vec ne morem vedno se izpiše poslali smo vam novo geslo ,gesla pa od nikoder ,ko kliknem dodatno pomoč pa enostavno odjavi .Se vedno dobivam obvestila da je kaksen od prijateljev nekaj objavil zato mislim da mi je nekdo sumim da je moj stari profil ukraden .

 6. Peter /

  Imamo društveni FB profil. Vsi ki so poznali geslo so lahko urejali. Ker je eden nekaj spreminjal sedaj noben ne mora dostopat, ker nam izpiše “vas je večkrat preusmerilo”. Ko piškotke zbrišem je takoj isto.

  Ta stran ne delujeSpletno mesto http://www.facebook.com vas je prevečkrat preusmerilo.
  Poskusite izbrisati piškotke.
  ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

  Kakšen je postopek, da pridem nazaj do profila oz.na koga se lahko obrnem?

  1. Varni na internetu /

   Tukaj vam žal težko konkretno pomagamo. Facebook je namreč zasebno podjetje in kakega vpogleda v delovanje ali vpliva mi nimamo. Če gesla niste spreminjali je potem zagotovo težava lokalne narave (brskalnik). Priporočamo vam, da za test poskusite z drugim ali pa vsaj v načinu “incognito” – brez beleženja zgodovine. V pomoč: https://kinsta.com/blog/err_too_many_redirects/

 7. Lana Lanči /

  rada bi vedela kako naj sem previdna na internetu

  1. Varni na internetu /

   Za začetek vam predlagamo, da si preberete članke in ogledate video vodiče objavljene na tem portalu.

 8. Zavod Hrcek /

  Pozdravljeni,
  zelele sem spremeniti datum rojstva pa so mi blokirali fb.Fb profil imam 2 leti za humanitarno dejavnost zavoda. Preko tega profila zbiramo in podarjamo oblacila, obleko, hrano, solske potrebscine. Zelo potrebujem dostop za svoje delo. Fb je zelel fotografijo dokumenta, kar sem storila. Prosim za vzpostavitev profila cimprej, saj sedaj pred zacetkom sole podarjamo solske potrebscine, hrano in oblacila.
  Najlepsa hvala za pomoc

  Milena Marinic

  1. Varni na internetu /

   Zavedati se je potredno, da je Facebook zasebno podjetje s sedežem v tujini; SI-CERT nima nobenih kontaktov, pristojnosti ali vpogleda, da bi lahko kakorkoli spreminjal ali vplival na delovanje (in pogoje) le-tega. Vsi relevantni nasveti za povrnitev dostopa se tako nahajajo na tej strani. Po našem vedenju verifikacija profila (na podlagi os. dokumenta) lahko traja tudi več dni; svetujemo vam, da počakate na odgovor.

 9. EKOKULT /

  Pozdravljeni,

  ne moramo na našo FB stran. Poskusili smo že vse mogoče od spremembe gesla, postopkov ki so navedeni pa nič.
  Poslali smo tudi sporočilo na Report a Login Issue.

  Prosimo za nasvet oz. pomoč
  Hvala.

 10. Tina /

  Pozdravljeni. Ponesreči sem si zaklenila fb profil. Zahtevajo, da slikam osebno izkaznico. Zanima me če je še kako drugače možno odkleniti profil, ker osebne res ne bi slikala in objavljala?

 11. Marko Arčon /

  Pozdravljeni.skušam odpreti Facebook svojo stran in ne morem.tudi slikam osebno izkaznico,piše da je napaka.prosim za pomoč.hvala in lep pozdrav

 12. Heris /

  Lep pozdrav

  Trenutno sem napaden, posiljal naj bi sporocila vsem fb prijateljem, da so zadeli na neki nagradni igri, od njih naj bi zelel bancne racune, da jim nakazem nagrado. Vse je speljano preko chata na fbju in trenutno me klice 45ti preko telefona, kaj se dogaja. Izbrisal sem aplikacijo po drugem klicu ker nisem mogel v svoj account. ponovno geslo sem dobil na mail, ki ne obstaja. Kako naj se resim te situacije?

 13. Primož /

  Moj facebook racun je onemogocen. Vse kar sem lahko naredil je nek prenos podatkov. Nikakor se ne morem nikamor vpisati. Prijatelji ce me oscejo, enostavno ne obstaja vec. To se je naredilo naenkrat.
  Kaj lahko naredim?

 14. Sandi /

  Najlepša hvala, ker sem lahko s pomočjo vaše spletne strani v manj kot pol ure dobil nazaj svoj Facebook račun.

 15. MaDoPl /

  Pozdrav imam vprašanje.
  Pred nekaj dnevi so mi verjetno vdrli v moj FB profil, ki je bil vezan tudi na poslovni profil podjetja. FB mi je zaradi neprimernih vsebin račun blokiral, sedaj po nekaj dnevih pa dobim SMS da je nekdo hotel nekaj plačati, plačilo je bilo zavrnjeno ker je bil račun prazen. Ta plačilna kartica je sedaj že blokirana. Kaj storiti da pridobim FB profil nazaj, oz kako lahko nekdo upravlja s profilom če ga je FB podjetje Meta blokiralo? Ali pa kako bi lahko sedaj račun izbrisala?

  1. Varni na internetu /

   Komentarji niso namenjeni obravnavam konkretnih težav, zato vas usmerjamo, da s pomočjo iskalnika na strani poiščete odgovor na vaše vprašanje. Na našem portalu je zbranih že več kot 500 opozoril in obravnavanih prevar, zato vnesite v iskalnik ključno besedo za vašo težavo. Če ne boste ustreznega pojasnila, lahko vaše vprašanje naslovite na naslov cert@cert.si.

 16. ziga /

  Pozdravljeni,
  Imam uprašanje nekdo je udrl v facebok mi, in ne morem se prijaviti nazaj in ne v gmail na gmaili pa pise da imam premalo telefonske, ali gesla ali bi kdo znal mi pomagati da pridem notri gesla pa ne vem vec ker sem bil skos samo prijavelen na comp

 17. Klavdija /

  Koristni nasveti. Vredno upoštevati.

 18. MIRSAD HADŽIĆ /

  Lepo pozdravljeni imam problem nikakor ne pridem do fejzbuka imam blokiran ne pridem već do profila ni prijatelji kaj naj strim to se je samo naredilo kaj storim da pridem do svojega fb hvala lepa za pomoč

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni! Komentarji niso namenjeni obravnavam konkretnih težav, zato vas usmerjamo, da s pomočjo iskalnika na strani poiščete odgovor na vaše vprašanje. Na našem portalu je zbranih že več kot 500 opozoril in obravnavanih prevar, zato vnesite v iskalnik ključno besedo za vašo težavo. Če ne boste ustreznega pojasnila, lahko vaše vprašanje naslovite na naslov cert@cert.si.

 19. Martin Jančič /

  Pozdravljeni, zanima me zakaj na telefonu in tablici lahko se prijavim na Facebook na računalniku pa ne morem hoče da menjam geslo, če to naredim moram na telefonu in tablici vse spreminjat ne razumem tega sistema več vem da varnost je na prvem mestu da pa bom kar naprej menjaval gesla mi pa ni jasno zakaj. če je vaše mišljenje da nisem pravi mi napišite da nimam več pravice da se prijavim, ne pa da kar naprej menjaj geslo, hvala za odgovor, lep dan!