12.02.2018

Zimske temperature in sneg niso ovira za načrtovanje spomladanske ureditve vrta, nakup vrtne opreme in otroških igral. Vikend je prinesel več vprašanj uporabnikov, ali je nakup otroških igral v spletni trgovini playsetmart.com varen. Trgovina je vzbudila precej nezaupanja, saj smo se spletni nakupovalci očitno že naučili, da neverjetno nizke cene in 90 % popusti  ne pomenijo nič dobrega. Kaj pa, če se spletna trgovina kiti s številnimi certifikati in se hvali z močno enkripcijo? Ali to predstavlja dodaten znak zaupanja?

Nikakor, do potankosti preverite spletno trgovino in ne zaupajte slepo povezavi HTTPS, ki NI NEDVOUMEN ZNAK,  da gre za zaupanja vrednega trgovca.

Nori popusti in nobenih podatkov o trgovcu

Kot vsaka tipična lažna trgovina, tudi playsetsmart.com ponuja neverjetne popuste, tja do 92-odstotne. Čisto vsi artikli so znižani, dostava je možna na vse konce sveta, vse je na zalogi. Na drugi strani pa ni nobenih konkretnih podatkov o trgovcu, ki stoji za spletno trgovino. Na navedem naslovu v ZDA se nahaja ulica v mirnem predmestju, nikjer v okolici ni ne duha ne sluha o poslovni stavbi ali skladišču. Hitra preverba domene s pomočjo storitve domaintools.com pokaže, da gre za slab mesec staro stran, hkrati pa se na strani hvalijo z izjavami zadovoljnih strank, ki naj bi segale v leto 2015.

Neverjetni popusti, dostava je brezplačna po celem svetu.
Podatki o domeni pokažejo, da ni nobenih informacij, kdo stoji za to spletno trgovino.

Kaj pa varna HTTPS povezava?

Spletna trgovina playsetsmart.com ima vzorno urejeno varno, https povezavo, za katero ves čas opozarjamo, da nam zagotavlja, da bo vnos naše kreditne kartice varen.

To zgolj pomeni, da prenos podatkov o naši kartici poteka prek šifrirane povezave, na drugi strani pa podatki še vedno pridejo v roke goljufom!

S pomočjo certifikata na spletni strani le še bolj zmedejo obiskovalce oz. jih zavedejo, da gre za zaupanja vrednega spletnega trgovca. Vendar certifikat na strani ni v nobeni povezavi s preverjanjem dejanske legitimnosti spletnega trgovca in ne gre za znak garancije, da ta spletni trgovec sploh obstaja!

HTTPS povezava ni garancija, da gre za legitimnega spletnega trgovca!
Naj vas ne zavedejo številni certifikati in podatki o enkripciji, še vedno lahko gre za goljufivo spletno trgovino!

Vedno storite te 3 korake

  1. PREVERITE DOMENO Vedno preverite podatke o domeni, saj ti podatki ne lažejo! Na strani domaintools.com vnesite domeno in preverite, kdaj je bila registrirana, ali so sploh na voljo kakšni podatki o podjetju, ki je registriralo domeno.
  2. POIŠČITE DRUGA MNENJA Na spletu se zelo hitro pojavijo zapisi razočaranih kupcev, ki so že imeli negativne izkušnje s trgovcem. Zato vnesite ime spletne trgovine v Google in poiščite čim več informacij. Če še vedno niste čisto prepričani, nas kontaktirajte na naslov info@varninainternetu.si.
  3. NATANČNO PREVERITE PODJETJE Kdo sploh stoji za spletno trgovino? Katero podjetje je to, kje se nahaja (naslov podjetja)? Veliko lažje je reševati morebitne spore, če gre za podjetje v EU. Če pa sploh ni nobenih podatkov o podjetju, je to znak za previdnost.
Vsebine, ki vam lahko pomagajo
5

Noro poceni, noro sumljivo

V teh dneh se ne bomo mogli izogniti najrazličnejšim ponudbam spletnih trgovecv, ki bodo vabili s super popusti. Ja, začela se je ameriška novembrska nakupovalna mrzlica, najprej  Black Friday in nato Cyber Monday.  Pripravite kreditne kartice, vendar naj vas ne zavedejo neverjetne nizke cene. Pred VSAKIM spletnim si nakupom vzemite dve…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *