Skoči na vsebino

Nikar ne kupujte iPhone telefona v tej trgovini!

Uporabnik nas je opozoril na lažni spletni trgovini, na kateri je naletel, ko je po spletu iskal LED televizorje. Ko smo preverili podatke o domeni smo opazili, da je obe lažni trgovini registrirala ista oseba. Lažni spletni trgovini ponujata kar vse vrste zabavne elektronike; od najnovejšega modela iPhone 6 in Samsung Galaxy S6, do tablic, prenosnih računalnikov, televizorjev in digitalnih kamer. Opazili smo več znakov, ki potrjujejo, da je nakupovanje v takšni spletni trgovini lahko nevarno.

Lažna spletna trgovina s televizorji
Lažna spletna trgovina s televizorji
Lažna spletna trgovina z veliko izbire zabavne elektronike
Lažna spletna trgovina z veliko izbire zabavne elektronike.

3 znaki prevare

1. zelo nizke cene

Vsi izdelki v spletni trgovini so močno znižani, tudi za več kot polovico, ‘trgovina’ pa ob naročilu nad 200 dolarjev ponuja zastonj poštnino.

Poceni iPhone 6 v lažni spletni trgovini.
Poceni iPhone v lažni spletni trgovini.

2. podatki o podjetju.

Če v spletni strani kliknemo na zavihek ‘O nas’ (About us), naletimo na ta precej zanimiv zapis.

Podatki o podjetju: bodite pozorni predvsem na z modro označena besedilo.
Sumljivi podatki o podjetju.

Kot pravijo, so artikli pri njih tako poceni zato, ker njihovo ponudbo ljubeče raziskujejo in oblikujejo osebe, ki nimajo pametnejšega za početi. Taiste osebe obenem to počnejo z veseljem, zaradi česar si lahko privoščijo, da jih plačajo manj, prihranek pa se pozna na kupčevem žepu.

Kaj takega!

V nadaljevanju beremo celo, da objavljene cene veljajo ob nakupu enega izdelka. Pri veleprodaji so cene še veliko nižje, ob nakupu 50 ali več izdelkov pa bomo deležni nekakšne posebne najugodnejše politike.

3. kontaktni podatki

Pomanjkljivi kontaktni podatki
Lažna spletna trgovina

Na spletni strani nikjer nismo uspeli najti lokacije podjetja. Spletna trgovina s tako široko paleto izdelkov, ki se obenem ukvarja tudi z veleprodajo, bi že morala imeti uradno lokacijo. Ampak oni očitno poslujejo samo prek spleta in uporabniku kot edini kontakt ponudijo elektronski obrazec. V oči bode tudi elektronski naslov prodajalca, ki je registriran kar pri brezplačnem ponudniku Hotmail.

Ne verjemite neverjetnim ponudbam, dobro preverite prodajalca. Ko enkrat nakažete denar goljufu, je že prepozno. Vse informacije o varnem spletnem nakupovanju so na voljo na portalu www.varninainternetu.si/beta. Na voljo je tudi prijavni obrazec, prek katerega lahko posredujete več informacij o določeni spletni trgovini in tako pridobite še dodatno mnenje, če gre za zaupanja vredno spletno trgovino.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.