06.08.2015

Lažne spletne trgovine znanih blagovnih znamk so še posebej priljubljene, saj smo potrošniki naravnani tako, da želimo priljubljen izdelek znane blagovne znamke dobiti čim ceneje in smo venomer na preži za neverjetnimi ponudbami. Ravno to je razlog, da potrošniki lažnim spletnim trgovinam velikokrat nasedejo. Tokrat smo lažne spletno trgovino s torbicami Michael Kors našli, ker se je oglaševala kar na Facebooku.

 

1. Lažna spletna trgovina, z registrirano domeno www.michaelkors2015shop.com

Lažna spletna trgovina Michael Kors
Lažna spletna trgovina Michael Kors

Spletna trgovina na prvi pogled deluje zelo prepričljivo, vendar naj vas to ne zavede. Kot za vse ostale tudi za to lažno spletno trgovino velja, da je le kulisa z lepimi fotografijami, za spletno predstavitvijo pa ne stoji legitimno podjetje. Če boste nakup opravili v takšni spletni trgovini, boste v najboljšem primeru prejeli ponaredek. Zelo lahko se zgodi celo, da plačanega blaga ne boste nikoli prejeli.

 

1. znak prevare: zelo nizke cene

Torbice v lažni spletni trgovini Michael Kors
Torbice v lažni spletni trgovini Michael Kors

Torbice v naši lažni trgovini so znižane kar za 83 %, dostava pa je brezplačna.

 

2. znak prevare: kontaktni podatki

Na strani ne moremo nikjer najti podatkov o podjetju, telefonske številke, elektronskega naslova ali lokacije, da bi podjetje lahko preverili na Google maps. S prodajalcem lahko stopimo v stik samo prek generičnega kontaktnega obrazca.

 

3. znak prevare: podatki o domeni

Hiter vpogled v podatke o domeni na spletni strani https://whois.domaintools.com/ razkrije, da je bila ta registrirana šele pred kratkim (2. julija) nekje na Kitajskem in z elektronskim naslovom, ki je sklenjen pri brezplačnem ponudniku Yahoo.

Ne verjemite neverjetnim ponudbam, dobro preverite prodajalca. Ko enkrat nakažete denar goljufu, je že prepozno. Vse informacije o varnem spletnem nakupovanju so na voljo na portalu www.varninainternetu.si. Na voljo je tudi prijavni obrazec, prek katerega lahko posredujete več informacij o določeni spletni trgovini in tako pridobite še dodatno mnenje, če gre za zaupanja vredno spletno trgovino.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
2

Prodaja ponaredkov na Facebooku - kaj morate vedeti

Zadnje mesece nas vedno več uporabnikov sprašuje, kako je z nakupovanjem prek Facebook strani, ki prodajajo ponaredke znanih blagovnih znamk. Z današnjim zapisom želimo pojasniti osnovna dejstva, ki jih je dobro poznati, preden se spustite v takšen način nakupovanja.   [caption id="attachment_8603" align="aligncenter" width="539"] Prodaja ponaredkov na Facebooku (vir fotografije: Facebook stran…

Komentarji (2)
  • Prosim vas da mi date nasvet kako da resim spletno prevaro. Sem placal Samsungov TV preko spletne strani. Vse sem prijavil policiji ki me niti ni seznanila kaj so naredili. Osebno sem dobil informacijo da je policistka poslala vprasaj v Nemcijo in so podali odgovor da to podjetje ne obstaja. Ta spletna stran in se ena ista ropa se naprej. Lp

  • Vaš komentar

    Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
    Obvezna polja so označena z *