Skoči na vsebino

Zakaj bi Petrol delil kupone za zastonj gorivo?

V aplikaciji Viber so v zadnjih tednih lažna sporočila o različnih nagradnih igrah že stalnica. Spam sporočila so poslana iz telefonskih številk, ki imajo kitajsko klicno kodo +86. Najprej so nas spemali z obvestili, da smo zadeli Samsung Galaxy S6 Edge, zdaj delijo kupone za gorivo.

Resnica je, da nekdo izkorišča dobro ime slovenskih podjetij za to, da skuša neprevidnega uporabnika prepričati, da se včlani v SMS klub, ki ga bo stal 20 € na mesec. Torej, niste bili izžrebani in ne boste dobili kupona!

Viber: z različnimi lažnimi sporočili o prejeti nagradi skušajo uporabnika ukaniti, da se včlani v brezplačni SMS klub.
Primeri lažnih Viber sporočil o nagradi, s katerimi nas poskušajo ukaniti, da se včlanimo v SMS klub

Organizator te lažne nagradne igre je na Cipru registrirano podjetje Bukugames, ki nima nič skupnega ne s Petrolom, ne Samsungom ali iPhone, niti s spletnimi trgovinami Michael Kors ne. Nič skupnega razen to, da izkorišča ime blagovnih znamk za privabljanje ljudi v SMS sklub.

Lažna nagradna igra Petrola
Lažna nagradna igra Petrola

Če pogledamo drobni tisk, se uporabnik z vpisom svoje telefonske številke pravzaprav prijavi v plačljivo naročniško SMS storitev, ki bo njegov račun olajšala za 4,98 € na teden.

Kaj lahko storite, če ste vpisali svojo telefonsko številko?

Za odjavo od storitve pošljite STOP KUPON na 6060. V prihodnje pa raje razmislite, preden vpišete svojo telefonsko številko. Nihče vam ne bo podaril kupona za 1000 €goriva kar tako.

Komentarji / 1

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Amadej113 /

    Tudi sam sem to prejel, ampak sem ignoriral, saj se mi je zdelo nemogoče, da bi pogovorna aplikacija (Viber) delila kupon za petrol NI LOGIKE!!!

    In če bolj natančno pogledamo za novo leto dobimo sporočilo prek vibra za veselo in srečno novo leto. IN TA, VINRU NEMOREMO NITI HVALA NAPISAT