Skoči na vsebino

Spet “čudna” SMS sporočila, tokrat vas lahko udari po žepu

Saga se očitno nadaljuje. Včeraj smo opozarjali na množično spamanje prek SMS sporočil, ki so prihajala iz Gambije. Ko smo poklicali na navedeno številko, smo dobili odgovor, da le-ta ne obstaja. Danes se na nas ponovno obračajo prejemniki SMS sporočil, iz neznanih številk, tokrat pa je zadeva bolj resna. Sumljivi SMS-i prihajajo iz klicnih številk +882 in +881, ki kažeta, da gre za satelitski telekomunikacijski sistem. Nadaljnje številke kažejo na podjetja, ki zagotavljajo storitve satelitskih telekomunikacij, nprTelespazio S.p.a ali Globalstar.

Cena klica v satelitsko omrežje je precej dražja od večine mednarodnih klicev. Zato ponovno opozarjamo, NE VRAČAJTE klicev iz tujine, ne odgovarjajte na sporočila.

Klic na satelitski telekomunikacijski sistem
Primer SPAM sms sporočila

Komentarji / 2

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Irena /

    Kako se lahko zaščitim pred tem

    1. Varni na internetu /

      Najboljša zaščita pred tovrstnimi SMS sporočili je ozaveščenost uporabnikov, da na takšna sporočila ne odgovarjajo ali ne vračajo klicev, ter v primeru, da sporočilo vsebuje povezavo, nanjo ne klikajo. Če prejmete takšno sporočilo je najboljše, da ga enostavno ignorirate ter izbrišete.