Skoči na vsebino

Program Varni na internetu nagrajen s Slovensko veliko nagrado varnosti

Slovenska velika nagrada varnosti je največja nagrada s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom, za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Nagrado v šestih kategorijah podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Letos je s programom Varni na internetu med nagrajenci tudi SI-CERT, ki je prejel nagrado za najboljši strokovni prispevek s področja korporativne varnosti.

Neodvisna komisija se je odločila, da v tokratnem izboru za najboljši strokovni prispevek na področju varnosti pogleda daljše obdobje in oceni aktivnosti izvajalcev, ki so s svojim prispevki na področju varnosti pomembno sooblikovali strokovni prostor v Republiki Sloveniji.

Jasmina Mešić, koordinatorka programa Varni na internetu
Jasmina Mešić, koordinatorka programa Varni na internetu

Program Varni na internetu že deveto leto zapored dviguje zavedanje o pasteh in nevarnostih, ki smo jim izpostavljeni na internetu. S pomočjo različnih komunikacijskih aktivnosti uporabnike ažurno informiramo o spletnih prevarah ter ponujamo enostavne in praktične rešitve, kako se pred njimi zavarovati, kako varno nakupovati prek spleta in ščititi svojo digitalno identiteto. Poleg nasvetov za splošno javnost poseben sklop vsebin namenjamo tudi manjšim podjetjem. Ta so v zadnjih letih vse pogosteje tarča spletnih kriminalcev.

Okrogla miza na podelitvi
Naša sodelavka na okrogli mizi.

Veseli smo, da je komisija prepoznala naš dolgoletni trud in nagradila program Varni na internetu, ki ga pomaga ustvarjati predana ekipa strokovnjakov s področja kibernetske varnosti. To priznanje je zato predvsem pohvala strokovnim sodelavcem SI-CERT, ki na ta način delijo svoje znanje in dolgoletne izkušnje.

Iskrene čestitke tudi vsem ostalim nagrajencem, ki vsak na svoj način dvigujejo zavedanje o pomenu in pomembnosti informacijske varnosti. Več informacij o podeljenih nagradah in fotografije s podelitve najdete na spletni strani strani Instituta za korporativne varnostne študije.

Letošnji nagrajenci
Na sliki so nagrajenci ob podelitvi nagrad.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.