Skoči na vsebino

POSTANI AMBASADOR KIBERVARNOSTI!

Evropski mesec kibervarnosti, ki ga organizira Agencija EU za kibernetsko varnost ENISA v sodelovanju z državami članicami, letos praznuje deseto obletnico. V središču kampanje so nasveti in gradiva za delovno aktivno populacijo, ki je tarča phishing napadov in izsiljevalskih virusov.

Zaposleni v podjetjih, predvsem pa vodstvo, postanite ambasadorji kibervarnosti in izvedite vsaj eno aktivnost v podjetju. To je lahko spletni seminar, predavanje ali le elektronsko sporočilo zaposlenim z nekaj ključnimi nasveti.

Gre za majhne korake, ki štejejo, saj je pomembno, da se zaposleni zavedajo, kako velik prispevek imajo pri zagotavljanju informacijske varnosti. Če nimate lastnih gradiv, so vam na voljo že pripravljeni plakati, letaki in video, prav tako pa lahko spodbudite zaposlene, da opravijo brezplačni 30-minutni spletni tečaj o informacijski varnosti.

Gradiva, ki jim lahko uporabite v podjetju ali organizaciji

Plakati o phishing napadih

Plakati o izsiljevalskih virusih

Prenesite in objavite video o phishing napadih in izvabljanju podatkov

Opravite brezplačni spletni tečaj Varni v pisarni, kjer so vsebine zasnovane za različna delovna mesta

“Hej, pa saj ti isto počneš na spletu!”

Z mladima TikTok ustvarjalcema smo tudi posneli serijo videov, v katerih predstavimo nekatere tipične napake, ki jih počnemo na spletu, tako mlajši kot tudi predstavniki »boomer« generacije. Mogoče se na prvi pogled zdi, da ciljamo izključno mlade uporabnike, ampak so povsem življenjske situacije predstavljene na način, da bo marsikdo video poslal mami ali očetu, saj počne točno te napake.

Če kdo od vaših bližnjih potrebuje več informacij, kako prepoznati spletne prevare in druge nevarnosti, ga lahko usmerite na spletno mesto www.varninainternetu.si, kjer smo tekom let zgradili zbirko skoraj 500 nasvetov in opisov prevar.

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

Komentarji / 1

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Pričel se je evropski mesec kibervarnosti – Tehnokrat /

    […] da se zaposleni zavedajo, kako velik prispevek imajo pri zagotavljanju informacijske varnosti. Če podjetje nima lastnih gradiv, so jim na voljo že pripravljeni plakati, letaki in podnaslovljen …, ki so nastali v sklopu meseca kibervarnosti. Prav tako je vsem zaposlenim na razpolago brezplačni […]