26.10.2017

Več uporabnikov se je obrnilo na nas, če lahko preverimo spletno stran gmbmotors.net, kjer prodajajo avtomobile po sumljivo ugodnih cenah. Predstavljajo se kot podjetje iz Anglije, ki naj bi obstajalo od leta 2010, čeprav je bila domena registrirana avgusta letos. Glede na pogoje, objavljene na njihovi spletni strani, se avtomobili prodajajo na dražbi, lahko pa jih kupite tudi prek spleta. Nikjer pa ni razvidno, ali so objavljene cene izklicne cene za avtomobile ali končne cene. Na spletni strani pa ne prodajajo le avtomobilov, temveč tudi kmetijske stroje, tovornjake in motorje.

Spletna prodaja avtomobilov na strani gmbmotors.net (vir: Varni na internetu)

Poskušali smo tudi poklicati na omenjeno številko, vendar se nam po večkratnem poskušanju nihče ni oglasil. Od uporabnika smo prejeli informacijo, da “trgovec” po vzpostavitvi kontakta pošlje pogodbo, ki določa, da je na poljski račun potrebno nakazati 50 % zneska, ki je objavljen ob posameznem vozilu.  Gre še za eno izmed mnogih lažnih spletnih strani z avtomobili in delovnimi stroji. Denar nakažete na bančni račun t.i. denarnih mul, ki sredstva takoj po prejemu dvignejo in po drugi poti pošljejo naprej, vi pa ostanete brez denarja in brez plačanega avtomobila.

Pri spletnem nakupovanju so neverjetno ugodne cene vedno znak za previdnost. (vir: Varni na internetu)

Uporabni nas je opozoril, da se na portalu autoscout24.de pojavljajo identične fotografije in opisi, torej si goljufi očitno “izposodijo” fotografije in opise iz povsem legitimnih spletnih oglasnikov, z nizko ceno pa iščejo žrtve, ki bodo nasedle in nakazale denar. Pomislite,  11.000 € za praktično nov Passat je enostavno prelepo, da bi bilo res, zato ste pri takšnih super ponudbah vedno lahko prepričani, da nekaj stoji v ozadju.

Identične fotografije in opisi na spletnem oglasniku autoscout24.de (vir: Varni na internetu)

Preberite še članek, kako so goljufi prodajali traktorje in delovno mehanizacijo.

Nova lažna trgovina s traktorji in bagri

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Traktorji in bagri po ugodnih cenah

V zadnjih dneh se na več slovenskih spletnih oglasnikih zopet pojavljajo oglasi za zelo ugodne rabljene traktorje in delovne stroje: Prodajalci komunicirajo prek elektronskih naslovov agritehnich@gmail.com, rabljenitraktorji@gmail.com, drees-agrotehnick@hotmail.com ter chandlerslimited@gmail.com. Predstavljajo se kot podjetje z dolgoletnimi izkušnjami DRESS AGROTEHNICK (lahko tudi CHANDLERS LIMITED) iz Velike Britanije, s spletno stranjo www.drees-agrotehnick.com: Naj vas…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *