Skoči na vsebino

(Pre)poceni avtomobili na gmbmotors.net

Predstavljajo se kot podjetje iz Anglije, ki naj bi obstajalo od leta 2010, čeprav je bila domena registrirana avgusta letos. Glede na pogoje, objavljene na njihovi spletni strani, se avtomobili prodajajo na dražbi, lahko pa jih kupite tudi prek spleta. Nikjer pa ni razvidno, ali so objavljene cene izklicne cene za avtomobile ali končne cene. Na spletni strani pa ne prodajajo le avtomobilov, temveč tudi kmetijske stroje, tovornjake in motorje.

Spletna prodaja avtomobilov na strani gmbmotors.net (vir: Varni na internetu)
Zaslonski posnetek spletne prodaje avtomobilov na strani gmbmotors.net

Poskušali smo tudi poklicati na omenjeno številko, vendar se nam po večkratnem poskušanju nihče ni oglasil. Od uporabnika smo prejeli informacijo, da “trgovec” po vzpostavitvi kontakta pošlje pogodbo, ki določa, da je na poljski račun potrebno nakazati 50 % zneska, ki je objavljen ob posameznem vozilu.  Gre še za eno izmed mnogih lažnih spletnih strani z avtomobili in delovnimi stroji. Denar nakažete na bančni račun t.i. denarnih mul, ki sredstva takoj po prejemu dvignejo in po drugi poti pošljejo naprej, vi pa ostanete brez denarja in brez plačanega avtomobila.

Pri spletnem nakupovanju so neverjetno ugodne cene vedno znak za previdnost. (vir: Varni na internetu)
Pri spletnem nakupovanju so neverjetno ugodne cene vedno znak za previdnost.  Na sliki je viden primer neverjetno ugodnega avtomobila višjega cenovnega razreda.(vir: Varni na internetu)

Uporabni nas je opozoril, da se na portalu autoscout24.de pojavljajo identične fotografije in opisi, torej si goljufi očitno “izposodijo” fotografije in opise iz povsem legitimnih spletnih oglasnikov, z nizko ceno pa iščejo žrtve, ki bodo nasedle in nakazale denar. Pomislite,  11.000 € za praktično nov Passat je enostavno prelepo, da bi bilo res, zato ste pri takšnih super ponudbah vedno lahko prepričani, da nekaj stoji v ozadju.

Identične fotografije in opisi na spletnem oglasniku autoscout24.de (vir: Varni na internetu)
Iz slike je razvidno, da se identične fotografije in opisi nahajajo na še enem oglasniku autoscout24.de (vir: Varni na internetu)

Preberite še članek, kako so goljufi prodajali traktorje in delovno mehanizacijo.

Komentarji / 2

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. edo /

    Pozor: Na enak način deluje sedaj “firma” Collonnadesltd.net, ki se oglašuje na večini avtooglasnikov preko Google ads. Kljub prijavam fishing še kar traja.

  2. RRok /

    In enako velja za spletno “avkcijsko hiso” psautopremium.net. Oglasujejo vozila razlicnih, predvsem belgijskih pa tudi nekaterih italijanskih trgovcev, ki svoja vozila oglasujejo na autoscout24 in na adesa eu (legit avkcijska hisa). Vsa vozila oglasujejo za manj kot pol cene. Po povprasevanju ti v slovenscini odgovorijo, da vozilo lahko kupi kdorkoli po oglasevani ceni, pogoj pa je da ti oni dostavijo vozilo, placas tudi dostavo. Seveda vozila nikoli ne dobis. Ko kontaktiras dejanskega prodajalca vozila, ti odgovori, da te spletne strani ne pozna in da z njimi nimajo nikakrsne pogodbe ali dogovora. Kot povsod drugje, tudi v tem primeru velja nacelo ce zgleda predobro, da bi bilo res, tudi ni res.