20.02.2015

Nič nenavadnega niso številne lažne trgovine z oblačili in modnimi dodatki, smo pa zato toliko bolj presenečeni, kolikokrat naletimo na lažne trgovine s traktorji in gradbeno mehanizacijo. Danes nas je uporabnik opozoril na še eno, ki očitno zlorablja ime povsem legitimne poljske trgovine Budo Maszyny.

1. Lažna spletna trgovina, z zelo podobno registrirano domeno www.budo-maszyny.com

Lažna spletna trgovina z bagri in traktroji

 

Na prvi pogled ni nič nenavadnega, kar pa gotovo vzbudi sum so neverjetno nizke cene. Prav tako bodite pozorni na velike obljube, npr. brezplačna dostava po celem svetu. Ta spletna trgovina obljublja brezplačno dostavo, če naročite 2 ali več vozili.

Nizke cene so znak za previdnost, saj se pogosto izkaže, da gr e za lažno ponudbo

 

Vedno tudi preverite navedene kontaktne podatke podjetja. V tem primeru šele pogled v Google Street View razkrije, da se na navedeni lokaciji skriva zapuščeno skladišče.

Preverite tudi lokacijo podjetja

 

2. Legitimna spletna trgovina www.budomaszyny.com

Spletna trgovina z gradbeno mehanizacijo

 

Raje dvakrat dobro preverite, kot da denar nakažete goljufom! Na spletu lahko hitro naletimo na lažno spletno trgovino, ki je zgolj spletna stran z lepimi fotografijami, za predstavitvijo pa ne stoji legitimno podjetje. Takšen nakup predstavlja veliko tveganje, saj plačanega blaga ne boste prejeli, prav tako je možnost, da dobite denar povrnjen, praktično nična. Vse informacije o varnem spletnem nakupovanju so na voljo na portalu www.varninainternetu.si. Na voljo je tudi prijavni obrazec, prek katerega lahko posredujete več informacij o določeni spletni trgovini in tako pridobite še dodatno mnenje, če gre za zaupanja vredno spletno trgovino.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Kako plačati v spletni trgovini?

Na spletu nas do dobre kupčije loči le nekaj klikov, vendar se hitro zgodi, da za super ponudbo stoji spletni goljuf. Žal ne obstaja en sam opozorilni znak, ki bi kazal na spletno prevaro. Izbrskati moraš čim več informacij in se naučiti brati med vrsticami.  Pred vsakim nakupom, naj bo…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *