Skoči na vsebino

Nastavljene tekme in stave: prevara na Faceboku

Nastavljene tekme in stave, 100 % dojave, 100 % dobitek ... Ali 100 % prevara?

Uradnim športnim stavam so se pridružile tudi take, ki skušajo športne navdušence prevarati s sprejemanjem stav za nastavljene nogometne tekme. Poleg tega, da nastavljene tekme v športu niso dovoljene, so profili, ki take stave nudijo popolnoma lažni; oglašujejo nelegalne aktivnosti in poleg tega o samih nastavljenih tekmah nimajo nobenih informacij – njihov edini cilj je finančno oškodovati naivnega uporabnika. Slovenske spletne uporabnike goljufi nagovarjajo na forumih in facebooku, kjer se skrivajo za slovenskimi in hrvaškimi lažnimi profili.

Športne stave srejema tudi ta uporabniški profil, ki je v celoti izmišljen, fotografija je iz spletnega mesta: http://www.cyclenews.com/2014/02/article/isle-of-man-tt-michael-dunlop-to-race-bmws-in-tt/
Športne stave pobira lažni uporabniški Facebook profil. Profil je izmišljen, fotografija je ukradena s spleta.
Goljufi z lažnimi uporabniškimi profili vas dodajo med prijatelje in na tak način vabijo v svojo mrežo.
Goljufi z lažnimi uporabniškimi profili vas dodajo med Faceook prijatelje in na tak način vabijo v svojo mrežo.

Tehnika prevare 30 – 10 – 3 – 1

Goljufi najprej na Facebooku naberejo všečke z objavami šopov denarja in dobitnih listkov (ki so jih za ta namen obdelali v Photoshopu). Po potrebi ustvarijo druge lažne profile, iz katerih komentirajo lastne objave, da delujejo resnično in prepričljivo.

Uvodoma sodelujoči za sodelovanje ne rabijo vplačati stave, v naslednjih krogih pa morajo plačilo izvesti prek sistema Western Union ali Money Gram. Spomnimo, oba sistema sta namenjena hitremu prenosu denarja med fizičnimi osebami, ne omogočata pa sledljivosti denarnega toka, razvidna je samo država prejemnika nakazila. Ravno zaradi te lastnosti sta oba sistema še posebej priljubljena pri goljufih, ki na ta način zakrijejo svoje sledi.

Tehniko prevare za lažje razumevanje razložimo po principu 30 – 10 – 3 – 1, možne so seveda tudi večje kvote.

Kako poteka prevara?

Goljuf za začetek prevare potrebuje tekmo s težko napovedljivim rezultatom in 30 sodelujočih, ki jih razdeli v 3 skupine po 10; izhaja iz tega, da so v nogometu možni samo trije izidi: zmaga ekipa A, zmaga ekipa B in neoodločeno. Vsaki skupini nato pošlje navodilo za stavo; prva naj stavi na ekipo A, druga na ekipo B, tretja pa na neodločen izid.

Po prvi tekmi tako ostane 20 oseb, ki so stavo izgubile, te takoj zablokira. 10 preostalih, ki verjamejo, da so informacije o napovedanih stavah resnične, pa gre v naslednji krog. Le da morajo tokrat del stave vplačati vnaprej, del pa po končani tekmi. Preostalih 10 po istem principu razdeli na skupine po 3 in po končani naslednji tekmi še vedno ostanejo 3 sodelujoči, ki verjamejo, da so napovedi resnične. Trojica ‘srečnežev’ na tej točki že verjame, da je našla zlato kokoš.

In tako naprej do zadnjega sodelujočega, ki je po treh uspešnih dojavah rezultata pripravljen vplačati še več. Ko tudi zadnji sodelujoči stavo izgubi je kroga konec: stran se zapre in goljuf ustvari nov profil s katerim nadaljuje pobiranje stav.

Ta uporabniški profil goljufive igralnice očitno igra na noto poštenosti. Njegova objava je všeč tudi osebi ‘Poštene stave’ – ironija je neizmerna.
Posnete kzaslona objave na Facebooku. Goljuf prek lažnega profila trdi, da mu goljufi kradejo slike stav, ki jih zato ne objavlja na Facebooku.

Facebook je priročno orodje za prevarante

Facebook se je znova izkazal za skrajno neprimerno orodje za vzpostavljanje stika z neznanci, ki se lahko skrivajo za popolnoma izmišljenimi profili. V primeru lažnih stav je uradni pregon teh kriminalcev praktično nemogoč. Denar so sprejemali prek neizsledljivega plačilnega sistema, podatkov o lastniku uporabniškega profila pa tudi ni lahko dobiti. Facebook kot zasebno ameriško podjetje podatke o svojih uporabnikih razkriva samo organom pregona in še njim le v izjemnih primerih; če gre za otroško pornografijo, preprodajo orožja in nedovoljenih drog, pomoč pri iskanju pogrešanih oseb.

Naslednjič pomislite; zakaj bi nekdo z vami želel deliti informacije o nameščenih športnih izzidih? Ali ni najbolj donosno, če jih obdrži sam zase?  Seveda že v začetku predpostavljamo neverjetno – to je, da so take informacije neznani osebi sploh na voljo.

Na kratko o prevari

Kaj je cilj prevare z nastavljenimi tekmami?

Goljufi oglašujejo nelegalne aktivnosti in poleg tega o samih nastavljenih tekmah nimajo nobenih informacij – njihov edini cilj je finančno oškodovati naivnega uporabnika.

Kako goljufi nagovarjajo uporabnike?

Slovenske spletne uporabnike goljufi nagovarjajo na forumih in facebooku, kjer se skrivajo za slovenskimi in hrvaškimi lažnimi profili.

Kako pride do prevare z nastavljenimi tekmami?

Goljufi najprej na Facebooku naberejo všečke z objavami šopov denarja in dobitnih listkov (ki so jih za ta namen obdelali v Photoshopu). Po potrebi ustvarijo druge lažne profile, iz katerih komentirajo lastne objave, da delujejo resnično in prepričljivo.

Kako goljufi pridejo do denarja?

Uvodoma sodelujoči za sodelovanje ne rabijo vplačati stave, v naslednjih krogih pa morajo plačilo izvesti prek sistema Western Union ali Money Gram, kjer se sled za denarjem izgubi.

Kako se izognemo prevari?

Pomislite, zakaj bi nekdo z vami želel deliti informacije o nameščenih športnih izzidih? Ali ni najbolj donosno, če jih obdrži sam zase?  Seveda že v začetku predpostavljamo neverjetno – to je, da so take informacije neznani osebi sploh na voljo.

Komentarji / 47

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Dusan /

  No tako sem tudi sam nasedel … Še več … Sedaj uporabljajo Instagram kjer objavljajo fotografije srečnih dobitnikov, kjer se zahvaljujejo za pomoč … Skratka. Postopek ki so ga izvedli pri meni :
  1. Najprej so me kontaktirali po Instagramu, ne vem od kje niti ne vem kako (ali pa dobivajo dobre podatke od mame googla).
  2. Po dolgem prepričevanju pa sem se odločil da vplačam 255€ … Še to ko sem jim omenjal da nekdo enako zahteva za 60€ mi je nemudoma javil da je to goljufija … 🙂
  3. Po nakazilu Western Union na naslov Mostar BiH, ni minilo niti 10 min in oseba je že prejela ta denar … ( dobil sporočilo na SMS )
  4. Ko je ta oseba javila da me bo kontaktiral njihov meneger po Vibru … so me resnično poklicali in verjemite … nisem razumel niti beseda samo to da je moj listek vplačan kot smo se zmenili.
  5. Ponedeljek pa ko bi mi morali izplačati cca 24.000,00€ pa sem prejel neko potrjeno sliko WesternUnion-a in seveda najprej plačilo stroškov. Se pravi najprej moram plačati 450€ za stroške pošiljanja denarja WesternUnion-a
  6. Seveda tega denarja nimam zato jih prosim da mi najprej pošljejo denar (WU obračunava ob nakazilu) Lahko bi nakazali manj in bi bilstrošek že v ceni …
  7. Ja res se to dogaja in če želite objavim vse kontakte Viber in Instagram da boste vedeli da je to resnični “NATEG” !
  Ne verjemite jim, verjemite sebi in svojim občutkom, katere sem sam žal zatrl v upanju da mogoče pa je vse to res. … Dokazal sem si da se resnično motim.

 2. Grega /

  Tudi jaz sem danes dozivel nateg

  1. Marjan /

   Mi lahko posljete kontakte z imeni tudi sin mladoleten je bol żrtev prevare

  2. vidap /

   tudi Anže Sport life Slovenia je en nateg pri stavah

 3. Bojan /

  Tudi jaz od Mihalič Dejan je z hrvaške drugače živi v lj,sicer prej ko sma sklenila dogovor,sem ga prej prosil za osebne podatke kar mi je tudi poslal,ne gre se za veliko denarja,25 ev,dobit pa bi moral nekje okoli 1000 ev,ko sma prišla tak daleč,me je ded blokiral,tako da več ne igram stav preko goljufof lp

 4. Zarja /

  Tega Mihalič Dejana je treba ustavit malo….tudi jaz sem žal nasedla, res da smo si sami krivi ker verjamemo takim budalam, ampak tega Dejana je treba dobit in ga pošteno nalomit

 5. Patrik /

  Paula Liana…..isto z spletnimi stavami.
  Pazite se!!

  1. Tanja /

   Žal iskalniki v Sloveniji, ko želi nekdo preveriti ali je zadeva sporna oz. preverja goljufijo, dokler nima vseh informacij prevare – v brskalniku ne naleti/ najde npr. strani ali foruma, kjer žrtve navajajo konkretne primere (očitno v ta namen moraš že poznati podrobnosti – da najdeš opozorila :/ – in takrat je že ponavadi prepozno, ker goljuf izhaja iz afekta v katerem žrtev deluje – vedo pa, da se jim s previdnostvo vseeno lahko izogne). Vsekakor pa vse, ki smo bili žrtve prevar, poiščemo načine in poti, kako goljufe razkrinkati. In ne ni naša naivnost da zaupamo v korektnost (in priznam, ja čutim sram, da sem padla na podlo igro nekoga) in v ta namen – dogodke objaviti na spletnih stvareh kot je ta in ta https://ec.europa.eu/anti-fraud/olaf-and-you/report-fraud_sl – re finančne inštitucije, preko katerih je prevara stekla, ker verjamem, da je danes vse sledljivo in da so mehanizmi po katerih se najde prevaranta – v vsakem primeru, pa še vedno lahko delujejo kriminalisti pod krinko. Jaz sem bila prevarana na način nakazil preko paysafecard plačilnih storitev – ne pričakujem provračila – pričakume samo – da inštitucije povezano delujejo in najdejo takšne goljufe in bom tudi tam prijavila zlorabo, ker sem prepričana, da tudi oni imajo možnost sledenja.

 6. Anonimno /

  Med njimi so nateguni tudi z lažnimi imeni..- Dragan Maric(BiH), alexsandar petrovic..
  Šlo se je za stave in bile so tudi dobitne..slikajo liste kjer so stave dobitne in zakrijejo 2ali 3 stevilke da nemores jih vidit…nato od tebe zahtevajo denar da ti odkrijejo se 2 številki..če ne plačaš ti pa začnejo z grožnjami da bodo k tebi domov prsli..katastrofa

  1. Anonimno 2 /

   Pozdravljen,

   Kako si zaključil, si samo blokiral povsod?
   So še poizkusili stopiti v stik s tabo?

   Lp

 7. Anonimno5 /

  Imel se podoben primer in se bojim kaj se bo izcimilo. Z razlicnimi groznjami te spravijo v obup. Lahko kdo da te kontakte da vidim če je ta med njimi?

 8. nikotina1 /

  Isto sem nasedel z stavami,ne nakazujte denarja preko WU na naslov:
  HARIS CIMPO,SARAJEVO,BiH!!!
  Facebook profil je bil:MIRKO FUNDUP ki pa je bil ukinjen.
  Toplo priporočam in lp

 9. Anonimno365 /

  Pozdrav. Tudi sama sem zrtev take goljufije. Ime cloveka, ki mi sedaj grozi s policijo itd je Nikola Nenezic iz Beograda. To so podatki iz FB.
  Tudi sama sem poslala PSC (PaySafeCard) v visini 100 EUR. Danes me je obvestil, da sem s sportnimi stavami dobila 15.000 in da zdaj moram najprej njim placat 4500 EUR, potem Bodo pa oni meni izplacali 15.000 eur. Seveda sem rekla da tega denarja nimam, bilo mi je receno, da si vzamejo 30% od dobitka – zato sem sploh nasedla. In mu recem – Zdaj je vasega 30 %, vzemite si od dobitka in zadeva je zakljucena. Ampak clovek je prestopil vse meje, ko je zacel groziti s policijo in da me Bodo zaprli, ker je na bet365 odprt moj racun z mojim podatki in da so stave nelegalne… Kasno sem v soku in v strahu. Ampak konec koncev resnicno nisem vedela, da gre za taksno dejavnost, kljub temu, da zdaj zvenim naivno in kot popolna trapa. Ne morem verjet, da sem nasedla, predvsem pa da taki ljudje sploh obstajajo.
  Seveda sem ga zablokirala in prijavila policiji…

  1. ivo /

   Anonimno365..tudi mene je isti gospod isto nategnil..kako si ga blokirala in kam prijavila…bi naredil isto

  2. Anonimni8 /

   Anonimno 365 kaj si rešila s goljufijo 365

 10. Jan /

  tudi sam sem nasedel, clovek se iz svoje naivnoati veliko nauci…me pa zanima kako sedaj kako se ga znebiti ?

 11. Jest /

  kako ste rešili to

 12. Glorči /

  Jaz ko sem želel naložiti denar na net 365 je ena kopija te strani prisla vmes in pobrala 40 €
  In občutek sem imel, da je to tudi NIKOLA

 13. Nena /

  Anonimn365
  Isti problem imam tudi jaz. Mi das prosim kontakt kako se je potem odvilo s policijo?

  Hvala lp

 14. Anonimno 18888 /

  Tudi sam imam probleme s Nikolo nenezic kako ste rešili problem??? Hvala za odgovor

 15. Anonimni J /

  Zdravo! Ne morem verjet, ampak tudi sam sem se ujel na te k*** stave…
  Na fb je tip objavljal story-je, potem sem preko messeger-ja zelo previdno vprasal za kaj se gre in je nekako tako, da “rezervacija” stane 200€ preko pay save card-a. Stavilo naj bi se preko bet365.
  Napisal je, da 30% od dobitka vzamejo oni. Ni pa bilo nikjer omenjeno, da teh 30% hocejo VNAPREJ, ko je dobitek “dobljen”.
  Je pa vse videt zelo resnicno, celo video sem dobil z mojim imenom na bet racunu…
  Ko je zacel zahtevat denar, so se kmalu zacele tudi groznje.
  Dejansko ne vem, kaj naj naredim, nisem se ga se resil ali prijavil.
  Kakrsnekoli nasvet dobrodosel.

  1. Varni na internetu /

   Žrtvam tovrstnih goljufij svetujemo, da se v primeru oškodovanja obrnejo na organe pregona, prek prijave zadeve na lokalni policijski postaji, saj je policija edina pooblaščena za pregon takšnih dejanj. Vsekakor priporočamo tudi prijavo profila.

 16. Anonimni 6 /

  Zdravo. Tudi sam sem bil delezen prevare, s strani Vladan Vuceljic, isto groznje itd… oz. Luka Kralj… je mogoce ze kdo slisal za njiju…?

 17. AnonimnezJ /

  Pozdravljeni,
  tudi sam sem bil žrtev te prevare. Ne morem verjeti a vse se je slišalo lepo in sem jim popolnoma zaupal. Po klicu na Viber so mi začeli razlagati kako moram biti o temu tiho, kako ne smem nobenemu povedati ker gre za nameščene stave itd. Zanima me, kako ste se teh prevarantov rešili?

  Lep pozdrav

 18. Viking /

  Ja ce je ze kdo opazu mamo nouga na instagramu pa tiktoku. Gre se za stave se pravi placas v naprej potem pa ti poslje listek z tvojim imenom v sliki pa zahteva 30%tega tvojega kao dobicka vnaprej… admin ce te zanima pisi mi na ta email… upam da bom lahk za kak dan se njegovo pravo ime pa preimek snifing uporabu.. ime na instagramu ima Luka____Kralj njegovi osebni podatki pa bancni se sledijo

 19. Aljaz333 /

  Jaz sem na istem. Na instagramu sem našel profil markokovac team oz. Marko Kovač. Vprašal sem za sodelovanje. Vložiti sem moral 200€. Po navodilih sem kupil bitkoin bon za 200€ in mu poslal kodo. Potem je zahteval 30%, sem rekel da nimam in je rekel naj si sposodim 3.000€, kupim za ta denar bitkoin bone (15 bonov po 200€) in mu pošljem kode, on mi bo pa nakazal denar, da ga bom lahko vrnil, po nakazilu pa plačam še ostanek provizije v vrednosti 3.600€, potem pa naj bi dobil 22.000€. Denarja nisem prejel, potem pa je rekel naj plačam še ostanek in bom dobil denar. Zdaj mi diši po prevari in zavlačujem. Sicer mi pa človek ne grozi.

 20. Jelka11 /

  Zdravo, isto sem nasedel na instagramu. Kupil botkoin bome za 200€ in naj bi prejsnji teden zadel. Sedaj hoce 3600 prve provizije ko pa je izplacan denar pa se ostalo. Vse se gre preko bet365 nekako sklepam da je prevara ces da oni ne morejo vzigniti denarja saj je narejen na moj račun in da mu višji ne pustijo. Je pa nek model kao ljubljana zagreb. Zdaj grozi se ne samo pravi da se ne bo dobro koncalo ce kao odkrijejo prirejene stave. Kaj si mislite?

 21. Jelka123 /

  Pozdravljeni ze zadnje sem objavil komentar ker sem v istem problemu kot Aljaz. Sedaj mi je model pisal da so v petek kontrole ker ce dobijo da so stave namescene grem v zapor saj na moj dom pride slo.policija in interpol. Malo se bojim vsega vendar nimam 3600€ da bi mu dal. Toliko hoce in potem naj bi bilo izplacilo.

 22. MirD4 /

  Zdravo, tudi sam sem se v postopku natega iz instagrama placal sem del od provizije. Sedaj pa hocejo se drugi del ? Zdi se mi zelo sumljivo. Nevem kaj narediti ? Mogoce imate imena od teh iz instagrama ? Aljaz ? Jelka ?

 23. Aljaz333 /

  Jelka123 nič ne bo….jaz sem ostal brez 3.000€ ampak jih bom že preživel. Dal sem prijavo na bet365 pa tudi vprašanje če bodo kaj rešili. Me je oa klical tip in se predstavil da je iz beta 365, govoril je srbsko-hrvaško in rekel naj plačam ostali dolg, če ne bo dal na policijo in bom tudi jaz kriv. Sem rekel da bom oa jaz prijavil na policijo da mi je grozil. In je bil tiho. Sem pa tudi telefonsko številko posredoval na bet365. Ampak vsako prijavo ki jo podate na bet365 morate podati na angleški support.

 24. Aljaz333 /

  Jelka123…to kar vam grozijo je samo klatenje prazne slame…s tem nič ne bo…na prevaro ki sem ji nasedel je že minilo 5 mesecev pa nobenega duha ne sluha od policije z njihove strani. S tem te samo prestrašijo, tako da vam svetujem, da če vam grozijo s policijo prijavite vsaj grožnjo če drugega ne. Boste prej imeli mir. Pa še nekaj…ne nakazujte nič ker ne boste dobili NIČ. Bolje loto igrat, je vsaj varno.

 25. Aljaz333 /

  Pa še nekaj…vsi ki ste nasedli in vam grozijo s policijo verjemite da so to prazne obljube. Ker nimajo oni nobenega dokaza, da ste sodelovali pri teh nameščenih stavah. Grozijo samo zato, da se prestrašite, tako da potem najbolje zablokirati, še prej pa prijaviti profil. Ker roko na srce, tudi vi nimate jamstva da dobite denar, ko plačate % provizije. Osebne podatke, ki ste jim jih dali, pa stoprocentno že ve 50 do 100 ljudi. Samo za nasvet. Srečno!

 26. Aljaz333 /

  Evo…po 6 mesecih premora, ko sem mislil da sem se jih rešil me zdaj nadlegujejo po telefonu. So rekli plačaj še ostalih 3.600€, če ne, bodo problemi in ti bomo poslali policijo. Nečete razbojnici!!! Nimajo nobenih dokazov tako da samo jako naprej. Ne ustrašite se groženj s policijo. Same prazne obljube. Skupaj smo močnejši. Če rabi kdo nasvet naj napiše pod komentar. Lep pozdrav!

 27. Anonimnez7 /

  Tudi jaz sem bil prevaran na teg stavah sedaj sem ob 6800€ in se lahko obrisem pod nosom
  Ko bi moral izplacat je rekel da rabi se 200€ kao da ni dobil dosti bitkoinou
  Gre se seveda da sem jaz miral njemu poslati prvo slike bojov po 200€
  Oseba dela na instagramu pod imeno petar horvat offical stalno objavala slike denarja in stavnih listkov
  Hotel je 200€ vnaprej da vplaca potem pa se 30% provizije
  Zmenila sva se da lahko placam 15% pa potem nakaze in potem spet 15%
  Ampak potem je pri njem nastal problem češ da ga je nekdo nategnil in da je hoce celo provizijo
  Seveda ker me je mikal denar in ker sem bil naiven sem dal se 3.200€ v bonih
  Sedaj clovek zahteva od mene 900€ v bonih da izplaca nekej okoli 3000€
  Ko sem rekel da ce nebo denarja na racunu da se bom obrnil drugam oa je takij sam rekel da ce on sam poda prijavo na policijo
  Kaj lahko naredim

 28. Aljaz333 /

  Anonimnez7. Nič ne bo…lahko jim pa vi rečete da jih boste prijavili policiji…odgovor z njihove strani pa bo…a vi meni grozite?….ne sekirajte se in ne pošiljajte jim denarja ker ne bo nič. Tako ali tako pa nimajo nobenega konkretnega dokaza, da bi vas bremenili

 29. Johnny /

  Tudi jaz sem podlegel naivnosti kar se tice teh instagram stavnih prevarantov. Izgubil sem kar nekaj denarja katerega bom moral leta odplacevati. Skratka nobenemu ni za zaupati neglede kako “profesionalno” zgleda njihova stran. Vse je fejk. Bil sem tudi na policiji kjer sem izvedel da nemorejo glede tega nic narediti dokler ne prejmejo vec prijav glede tega. Morali bi se vsi mi zdruzit in oddati prijavo za vsakega nateguna posebej.

 30. Janca12 /

  Tudi jaz sem nasedla Marko Kovac iz instagrama. In tip zaj izsiljuje da bodo prisli na dom iztrzit 3000€.

 31. Lulence /

  Aljaz333 pozdravljen, jaz sem nasedel isti ekipi kot ti. Teamkovac z instagrama. Nakazal sem jim 350 eur kot rezervacijo za stave. Nato jim provizije nisem zelel izplacati v nobenem znesku. Ne odnehajo s sporocili in klici, celo hiso doma so mi poslali ces da bodo problemi… ti si se jih resil? Govoril sem s kriminalistom in policijo pravijo da prekinem vse stike. Izbrisal sem viber in whatsap ampak klicejo tudi na navadno stevilko… kako je pri tebi? Lp

 32. Kitajc /

  Tudi jaz sem nasedel, Marko Kovac team z instagrama, edino kar je, da nisem nakazal nobenega denarja, sedaj mi grozi in zahteva 5500 euru za plačilo, če ne bom poravnal, da me bodo obiskali na domu itd. Janca 12 in Lulence, kako je stanje pri vas, se klicejo in posiljajo sporocila? Lp.

 33. Lulence /

  @Kitajc nikar nicesar nakazovat in prekinit vse stike. Ce je treba zbrisat aplikacije in blokirat stevilke. Samo blokada in ignor. Je pa ocitno skupina kar aktivna, treba jih prijavit…

 34. Aljaz333 /

  Lulence mene so po tem ko sem plačal provizijo zaradi njihovega izsiljevanja še enkrat klicali pa sem rekel da ne bom nič naredil in da sem dal vse na policijo…potem je pa rekel da bo on mene prijavil na policijo ker sem sodeloval v dogovorjenih stavah…sem mu pa rekel da ga bom jaz kazensko ovadil zaradi grožnje in ga bo moj odvetnik odškodninsko stožil. Je pa rekel sprejel si pogoje sem pa odvrnil jaz nisem nič sprejel…če pa hočete to dokazati morate pokazati pogodbo z mojim podpisom tega pa ni…držite se nasvetov policije oni najbolje vedo…in nič jim pošiljat

 35. Aljaz333 /

  @Lulence sem pa videl da ko koga nategenjo se profil npr. @Markokovacteam izbriše za 3 tedne potem pa je čudežno nazaj. Mislim da tudi platforma instagram premalo ukrepa

 36. Aljaz333 /

  @Lulence probajte proti Markokovac team vložiti kazensko ovadbo…z dokazi kod bitcoin bon…mogoče boste še kaj dosegli

 37. Karin /

  Tudi jaz sem bila naivna in nasedla instagram profilu Petar Horvat, dala sem mu 200€ v bitcoin bonih, v ponedeljek zjutraj mi je javil da je bila tekma dobitna 22.100€ in da mu moram dati 30% provizijo(6600€) kar seveda nimam na razpolago mi ne ponudil da lahko najprej placam 4000€ in mi nato izplaca ter njemu nakazem oz kupim bitcoin bone se za 2600€. Ker seveda tudi to ni v moji moci se je razburil in zacel pisati da bom sama odgovarjala za posledice, ki sledijo in da sem ga nategnila in da naj sama resujem svoje tezave, vceraj mi je napisal da so mu shekali instagram profil in malo za tem poslal screenshot da niti on nemore vzeti denarja, ki je na “mojem” bet365 profilu, danes mi je spet pisal in spraseval kaksna je situacija. Pisala sem tudi na support bet365 ki pa so rekli da profila na moje ime oz moje podatke sploh ne najdejo. Vse te komentarje sem prebrala ze vsaj 100x pa se vedno vsakic k se spomnem na to pride obcutek neprijetnosti, neke vrste straha in panike. Upam da se bo tole cimprej koncalo

 38. Mare /

  Aljaz333 meni je mal manjkal da uplacam ampak sam mal brsku in sm najdi vaše komentarje hvala Bogu.

 39. Mare /

  Marko kovač MK team je spet aktiven profil je prijavljen in jih bom dau se javno na FB in insta kašne natege izvajalcu.

 40. Aljaz333 /

  @Karin nič ne bo….če ti omenja policijo mu lepo rečeš da ga boš prijavila zaradi grožnje…