Skoči na vsebino

Naj bodo tudi starejši varni na internetu

Program Varni na internetu bomo letos prvič predstavili na Festivalu za tretje življenjsko obdobje in tako skušali približati vodila varnosti tudi starejšim uporabnikom spleta.
Festival se bo odvijal v Cankarjevem domu, med 27. in 29. septembrom, letos pa bo rdeča nit dogodka posvečena  medgeneracijskemu sodelovanju in evropskemu letu prostovoljstva.
Že kar prvi festivalski dan, torej v torek, 27. septembra ob 15.30, bomo pripravili predavanje Goljufije na internetu. Gorazd Božič, vodja SI-CERT-a, bo razkril, kaj se skriva za mamljivi poslovnimi ponudbami in obvestili o milijonskih zadetkih na loteriji (pa tudi kaj se zgodi, če naročimo Viagro prek spleta, po super-ugodni-neverjetni ceni).
Vse tri dni festivala nas lahko obiščete tudi na informacijski točki v drugem preddverju Cankarjevega doma, kjer boste dobili vse potrebne “recepte” za varno brskanje po spletu in še zobno ščetko zraven. Ja, čisto pravo zobno ščetko, saj veste, naše geslo je kot zobna ščetka – redno jo menjamo in nikomur ne posojamo.
Ker so leta zgolj številka, ste vabljeni vsi (ne le babice in dedki), ki bi radi izvedeli kaj več o spletnih goljufijah, varnih spletnih nakupih in varnemu spletnemu komuniciranju, vstop pa je za vse obiskovalce brezplačen!

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.