Skoči na vsebino

Otroci cele počitnice visijo na internetu namesto, da pomagali okoli hiše ali preprosto šli na ulico? Se vam je pol bloka obesilo na vaše Wi-Fi omrežje in na vaš račun dol vlečejo filme ter upočasnjujejo prenos? Imate nastavljeno privzeto geslo, ki je daljše kot ponedeljek in si ga nikakor ne morete zapomniti?

Potem je čas, da zamenjate geslo svojega Wi-Fi omrežja! Ampak – kako?

  1. Poiščite omrežni naslov svojega Wi-Fi usmerjevalnika (ruterja), ki se običajno nahaja na spodnji strani. Če podatki manjkajo, poskusite z 192.168.1.1. ali 192.168.0.1. oz. poglejte v navodila.
  2. Omrežni naslov vpišite v brskalnik in odprla se vam bo spletna stran, kamor vnesete administrativno geslo – tudi to se nahaja na dnu ruterja (to ni isto geslo kot za WiFi!)
  3. Na spletni strani kliknite v meniju na zavihek “Wireless”.
  4. Pod okence »password« vpišite željeno geslo in kliknete “Save”

Vsekakor je pomembno, da je vaše brezžično omrežje zaščiteno z geslom, saj lahko v primeru odprtega omrežja pride do številnih zlorab!

Prek vaše povezave lahko neznanec vdira v tuje računalnike, prenaša avtorsko zaščitene vsebine ali, še huje, dostopa do vsebin, ki so dostopne samo v vašem domačem omrežju! Aja, pa seveda – vaše geslo naj bo dolgo in močno!

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve