10.04.2018

Imate Google račun, pa vas zanima, kdo vse ima dostop do njega? To lahko zelo enostavno preverite, vzelo pa vam bo zgolj minuto ali dve. Google uporabnikom omogoča celovit pregled nad računom preko spletne strani

https://myaccount.google.com/

Čeprav večina uporabnikov uporablja izraz “Gmail račun”, gre dejansko za “Google račun”. Gmail je samo ena od storitev, ki jo lahko s tem računom uporabljate (poleg npr. Youtuba, Google Maps, Hangouts in ostalih).

Nadzor nad Google računom

Izberete povezavo Dejavnosti in varnostni dogodki v napravi. Odpre se vam nova stran, kjer lahko preverite vse naprave in aplikacije, ki imajo dostop do vašega računa.

Pregled naprav

Izberite PREGLED NAPRAV. Če najdete kakšno napravo, ki jo več ne uporabljate, ali pa ne prepoznate, ji onemogočite dostop preko gumba ODSTRANI. Enako lahko storite tudi z aplikacijami, ki ste jim v preteklosti omogočili dostop do računa, pa jih sedaj več ne uporabljate.

Odstrani napravo

Odstrani aplikacijo

Na koncu vam preostane samo še hiter varnostni pregled računa, pri katerem vam Google sporoči, če je zaznal sumljive aktivnosti, ali vas opozori na kakšno pomanjkljivost (npr. če ste pozabili omogočiti zaklepanje zaslona na telefonu, ali če kakšne naprave že dolgo niste uporabljali). Varnosti pregled lahko sprožite preko povezave

https://myaccount.google.com/smartlink/security-checkup

Varnostni pregled

 

Aktivnosti na Microsoft računu (hotmail.com, outlook.com, live.com) lahko na podoben način preverite na spletni strani

https://account.microsoft.com -> Varnost -> PREGLED DEJAVNOSTI

Yahoo račun pa na

https://login.yahoo.com/account/personalinfo -> Recent activity

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *