Skoči na vsebino

Všečkaj, komentiraj in deli za Playstation 4

Na lažne Facebook nagradne igre smo že opozarjali, nazadnje je bil tak primer, ko naj bi podelili kar 100 MacBook prenosnikov. Tokrat smo naleteli na še eno nagradno igro, ki obljublja vredno nagrado – Playstation 4 – za skoraj nič dela. Vse, kar morate storiti je, všečkati Facebook stran Računalniške in video igre, komentirati, deliti, še elektronskega naslova vam ni potrebno vpisati.

V tem predbožičnem času je resnično veliko raznih nagradnih iger, v katerih lahko osvojite lepe nagrade, vendar gre v tem primeru za prevaro oz. bolj rečeno zavajanje. V kratkem pričakujemo tudi pravo poplavo lažnih obljub “všečkaj, deli in osvoji vinjeto”, zato priporočamo, da prebere naše nasvete.

Všečkaj, komentiraj, deli in osvoji Playstation 4
Primer lažne nagradne igre za Playstation 4 na Facebooku

Kako lahko ločite pravo od lažne nagradne igre?

1. Velike obljube

Če vam nekdo obljublja zelo vredno nagradno (npr. Playstation, najnovejšo tablico, prenosnik, pametni telefon), v zameno pa želi le “Like”, potem je to že prvi sumljiv znak, da gre zelo verjetno za lažno nagradno igro.

2. Kdo je organizator?

Na Facebook straneh, na katerih potekajo nagradne igre, so jasno zapisani vsi podatki o podjetju oz. o organizatorju nagradne igre. Le zakaj bi jih podjetja skrivala?

V našem primeru “Gratis Playstation” vidimo, da na strani ni popolnoma nobenih podatkov o organizatorju oz. o podjetju, ki bo podelilo nagrado (njihova spletna stran, mail, telefonska številka ali vsaj kratek opis). Prav tako je stran nastala pred tednom dni in že prva objava je obljubljala super nagrade.

Na Facebook strani ni popolnoma nobenih informacij o organizatorju nagradne igre, stran pa je bila ustvarjena pred tednom dni.
Posnetek zaslona, ki prikazuje, da na Facebook strani ni popolnoma nobenih informacij o organizatorju nagradne igre.
Že prva objava obljublja super nagrade za skoraj nič dela
Objava, ki obljublja super nagrade za nič dela

3. Kakšna so pravila nagradne igre?

Pravila o pravilih so zelo jasna! Vsaka nagradna igra mora imeti jasno zapisana pravila in pogoje nagradne igre, v katerih si lahko preberete, kako bo nagrada podeljena, kakšni so pogoji sodelovanja (npr., če je vrednost nagrade nad 42 evrov, izžrebanec plača DDV), kako bo potekalo žrebanje oz. izbor zmagovalca itd.

Tudi če nagradna igra ne poteka v ločeni aplikaciji (po novih pravilih lahko uporabite tudi Like), vseeno morajo biti zapisani minimalni pogoji sodelovanja, še posebej, če gre za tako vredne nagrade. Seveda tudi ti podatki manjkajo.

Če povzamemo, ne nasedajte lepim obljubam! Na koncu bo le nekdo izkoristil vaš “Like” in prodal Facebook stran z ogromno všečki najboljšemu ponudniku.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.