25.09.2014

Menite, da so vdori v elektronsko pošto že tisočkrat prežvečena tema? Žal vas moramo razočarati, saj smo spet pripravili nasvete, kako maksimalno zmanjšati tveganja in zaščiti e-mail račun. Zakaj je to pomembno?

Samo pomislite, ko neznanec pridobi dostop do vašega elektronskega predala, lahko dostopa tudi do vseh povezanih računov (Google Drive, OneDrive, Google +, dostopa tudi vašega imenika na pametnem telefonu, fotografij itd.). Lahko v vašem imenu pošilja lažne prošnje za denarno pomoč ali pa širi spam. Prav tako ogrozite tudi druge spletne servise. Velika večina spletnih storitev od vas zahteva registracijo, kjer si izberete ime (ali pa kar uporabite svoj elektronski naslov) in določite geslo za dostop do storitve. V primeru, da geslo pozabite, vam spletno mesto na dani elektronski naslov pošlje spletno povezavo za nastavitev novega gesla. Kdor ima dostop do vašega poštnega predala, lahko v vašem imenu dostopa tudi do storitev, pri katerih ste svoj elektronski naslov navedli pri registraciji.

Zato pazite na svoj e-mail račun!

Pot do zaščitenega e-mail računa
Pot do zaščitenega e-mail računa
Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Pomembno! Nekaj sem delil z vami na Google Drive

Danes smo prejeli več prijav glede čudnega elektronskega sporočila, razposlanega na številne naslove. Sporočilo je v angleščini, pošiljatelji pa so očitno žrtve vdora v njihove elektronske predale. Sporočilo poziva, naj preverimo dokument, ki je v skupni rabi na Google Drive in že takoj lahko prepoznamo, da gre za poskus phishing kraje gesel,…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *