Skoči na vsebino

Brez skrbi, ni virus, le nadležno verižno pismo

Na različnih slovenskih forumih in prek elektronske pošte kroži opozorilo o novem virusu. Uporabnik naj bi po elektronski pošti dobil na prvi pogled neškodljivo Power Point predstavitev “Življenje je lepo” z besedilom “Imam vašo lepo sliko o vas!! Ali stojiš tudi na tej sliki!!”

Primer verižnega pisma, ki obvešča, da kroži virus pod pretvezo PowerPoint prezentacije.
Primer verižnega pisma, ki obvešča, da kroži virus pod pretvezo PowerPoint prezentacije.

Po odprtju priponke naj bi avtor virusa pridobil vse osebne datoteke ter ukradel vaše bančne podatke. V opozorilu piše, da se po odprtju prikaže opozorilo: “To je zdaj prepozno, tvoje življenje ni več lepo.”

V tem primeru gre za potegavščino, ki je samodejno prevedena iz angleškega jezika. E-mail naslov pošiljatelja jamiepemie13@%C5%BEivo.com  je pravzaprav drug zapis za jamiepemie13@živo.com. Živo.com pa je seveda prevod domene live.com. Potegavščina s to vsebino se v obliki verižnega pisma pojavi vsakih nekaj let, pozimi 2012 tudi v slovenskem jeziku. Najdete tudi nizozemske zapise o tej potegavšini iz leta 2008 in reference na prve takšne primere v angleškem jeziku iz leta 2005 (npr.  http://www.hoax-slayer.com/life-is-beautiful-virus-hoax.html)

Skratka, če tudi vi prejmete e-mail, ki opozarja na “Življenje je lepo” virus, ga izbrišete in ne prepošiljajte naprej.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.