Varne novice

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.

Bodi seznanjen - na naši Facebook strani spremljaj opozorila o novih spletnih goljufijah!   
Meni

Antivirusni programi

Spodnji seznam je informativne narave in ne predstavlja spiska vseh obstoječih programov. Za način nakupa in ceno se obrnite na proizvajalca, njegovega zastopnika oziroma prodajalca programa. Nekatere od njih lahko uporabljate tudi brezplačno za osebno uporabo.

AVAST (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Alwil Software
Zastopnik: M&M, d. o. o.

AVG Antivirus (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: GRISOFT Inc.

Avira AntiVir (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Avira GmbH
Zastopnik: Vizion d. o. o.

Bitdefender

Proizvajalec: Softwin
Zastopnik: Kron Telekom d.o.o

Comodo Antivirus (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Comodo Group

Dr. Web

Proizvajalec: Doctor Web

Zastopnik: Koala Forensics Dejan Spasojevic s.p.

Emsisoft

Proizvajalec: Emsisoft
Zastopnik: G server, d.o.o.

F-Secure Antivirus

Proizvajalec: F-Secure
Zastopnik: Amis d. o. o.

Kaspersky Antivirus

Proizvajalec: Kaspersky Lab
Zastopnik: Stebri d.o.o.

McAfee

Proizvajalec: McAfee
Zastopnik: Real security d.o.o.

Microsoft Security Essentials

Proizvajalec: Microsoft
Zastopnik:
Microsoft Slovenija

Nod32 Antivirus System

Proizvajalec: Eset Software
Zastopnik: SI SPLET d. o. o.

Norman Antivirus

Proizvajalec: Norman

Norton Antivirus

Proizvajalec: Symantec

Panda Antivirus (brezplačna različica Panda Cloud Antivirus)

Proizvajalec: Panda Software
Zastopnik: Ribera d. o. o.

Sophos Antivirus

Proizvajalec: Sophos
Zastopnik: Sophos, d. o. o.

Trend Micro

Proizvajalec: Trend Micro
Zastopnik: Real Security, d. o. o.

Oceni članek
Antivirusni programi

Komentarji (9)

Igor

Predlagam, da po vzoru tujih spletnih strani opravite test brezplačnih antivirusnih programov in druge programske zaščite računalnika. S tem se izognete preferiranju komercialnih programov, uporabniki pa dobijo neko, vsaj osnovno zaščito. Sam imam po preizkusu različnih AV programov trenutno najboljšo izkušnjo z AVG free. Menim celo, da virusi niso več najpomembnejša grožnja, pač pa to, kar tudi vi opozarjate – nepremišljeno, a zavestno posredovanje raznih podatkov.

Varni na internetu

Tega zaenkrat sicer nismo še predvidevali. Teste običajno opravljajo računalniške revije in se jih najde kar nekaj na spletu. Morda bo objava prevoda z dovoljenjem zadoščala. Hvala za predlog.

Tic Tac Ziggy

TO SI MORA PREBRATI VSAK NAJMANJ 2x !

Anastasia

Najlepša hvala, imam naložen protivirusni program AVG free 2013, ki ga dnevno osvežujem z najnovejšimi podatki o virusih. Imam tudi program anti Rootkins, deluje v okviru AVG 2013. Dvignjen imam tudi požarni zid do maksimuma. Vidim, da ste tukaj nekateri računalniški eksperti. Pa me zanima, če je to dovolj? Za morebitni odgovor – hvala!

Igor

Kot rekoč, jaz imam tudi AVG Antifirus Free 2013 (in prejšnje različice že nekaj let), skupaj s požarnim zidom za Windows. Do sedaj nisem dobil še nobenega virusa oz. je AVG zaustavil vse sumljive programe ali spletne strani. Če se boste gibali med naštetimi programi na http://www.techsupportalert.com/best-free-anti-virus-software.htm, ne morete zgrešiti.

Seveda pa posvetite pozornost predvsem delu z internetom (zavedati se kaj kliknete med pojavnimi okni (pop-up) ter predvsem kakšne programe instalirate in kje ste jih pridobili. Če nisi pozoren Brezplačni programi med instalacijo nemalokrat ponujajo že obkljukano možnost, da “instalirali boste še tole, če ne odstranite kljukice”. Včasih je to zgolj neškodljivi brskalnik Google Chrome, dostikrat pa razne dodatne orodne vrstice, ki mogoče zgolj upočasnjujejo delovanje računalnika (tudi AVG hoče instalirat AVG toolbar), vseeno pa jih v glavnem ne potrebujete.

Zato menim, da imate zadostno zaščito, le previdno pri brskanju in instaliranju novih programov. 😉

Karmen Hans-Jalšovec

Redovito provjeravam antivirusni program i brišem sve nepoznate e-meilove prije čitanja. za sada nisam nikad imala nikakvih problema.

Zoran

Na Windowsu 7 Pro 64 bit, imam Microsoft Security Essentials, požarni zid imam vključen, posodabljanje imam vključeno, vendar sem pri obisku nekih spletnih strani preko portala najdi.si, staknil kup reklam. Tu sem si pomagal z JRT_NEW, ki mi je reklame in neželeno naložene orodne vrstice očistil, tako da sedaj računalnik dela brez kakršne koli krame. Seveda JRT_NEW aktiviram vsaj enkrat tedensko, vendar od prvega trenutka uporabe, dobim obvestilo da je računalnik čist. Uporabljam tudi Secunio, za preverjanje potrebnih posodobitev, tu mi se pač pojavila potreba za posodobitev Microsoft XML Core Service 4.x, ki pa se ne more pšosodobiti ? Druge posodobitve se opravljajo avtomatsko, kakor je to nastavljeno.

Varni na internetu

Točnega razloga pojavitve težav pri posodobitvi Microsoft XML Core Service ne poznamo, saj je odvisen od stanja sistema, denimo naloženih drugih programov, stanja registra, itd. Rešitev poizkusite najti na spletu, morda z ročnim nalaganjem omenjene komponente.

Andrej Pirman

Pozdravljeni,

predlagam, da med naštete antivirusne progrme dodate še izredno kveliteten,hiter in lahek Webroot SecureAnywhere antivirus. Zastopnik za prodajo je podjetje SGH d.o.o. Vrhnika (http://www.sgh.si/prodaja/webroot-antivirus)

Tvoj komentar

Vaš email ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *

Uporabljate lahko sledeče HTML tag-e in parametre:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.