Skoči na vsebino

Antivirusni programi

Spodnji seznam je informativne narave in ne predstavlja spiska vseh obstoječih programov. Za način nakupa in ceno se obrnite na proizvajalca, njegovega zastopnika oziroma prodajalca programa. Nekatere od njih lahko uporabljate tudi brezplačno za osebno uporabo.

360 TOTAL SECURITY  (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Qihoo 360 Technology Co. Ltd

AVAST (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Avast Software
Zastopnik: Telem d.o.o.

AVG Antivirus (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: GRISOFT Inc.

Avira AntiVir (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Avira GmbH
Zastopnik: Vizion d. o. o.

Bitdefender

Proizvajalec: Softwin
Zastopnik: Kron Telekom d.o.o

Comodo Antivirus (brezplačna različica za osebno uporabo)

Proizvajalec: Comodo Group

Cynet 360

Proizvajalcec: Cynet Security, https://www.cynet.com/

Zastopnik: CREAplus d.o.o., https://creaplus.com/

Dr. Web

Proizvajalec: Doctor Web

Zastopnik: Koala Forensics Dejan Spasojevic s.p.

Emsisoft

Proizvajalec: Emsisoft
Zastopnik: G server, d.o.o.

F-Secure Antivirus

Proizvajalec: F-Secure
Zastopnik: Amis d. o. o.

Kaspersky Antivirus

Proizvajalec: Kaspersky Lab
Zastopnik: Stebri d.o.o.

McAfee

Proizvajalec: McAfee
Zastopnik: Real security d.o.o.

Microsoft Security Essentials

Proizvajalec: Microsoft
Zastopnik:
Microsoft Slovenija

Eset antivirusne rešitve

Proizvajalec: Eset Software
Zastopnik: SI SPLET d. o. o.

Norman Antivirus

Proizvajalec: Norman

Norton Antivirus

Proizvajalec: Symantec

Panda Antivirus (brezplačna različica Panda Cloud Antivirus)

Proizvajalec: Panda Software
Zastopnik: Anni d.o.o.

Sophos Antivirus

Proizvajalec: Sophos
Zastopnik: Sophos, d. o. o.

Trend Micro

Proizvajalec: Trend Micro
Zastopnik: Real Security, d. o. o.

Komentarji / 13

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Igor /

  Predlagam, da po vzoru tujih spletnih strani opravite test brezplačnih antivirusnih programov in druge programske zaščite računalnika. S tem se izognete preferiranju komercialnih programov, uporabniki pa dobijo neko, vsaj osnovno zaščito. Sam imam po preizkusu različnih AV programov trenutno najboljšo izkušnjo z AVG free. Menim celo, da virusi niso več najpomembnejša grožnja, pač pa to, kar tudi vi opozarjate – nepremišljeno, a zavestno posredovanje raznih podatkov.

  1. Varni na internetu /

   Tega zaenkrat sicer nismo še predvidevali. Teste običajno opravljajo računalniške revije in se jih najde kar nekaj na spletu. Morda bo objava prevoda z dovoljenjem zadoščala. Hvala za predlog.

 2. Tic Tac Ziggy /

  TO SI MORA PREBRATI VSAK NAJMANJ 2x !

 3. Anastasia /

  Najlepša hvala, imam naložen protivirusni program AVG free 2013, ki ga dnevno osvežujem z najnovejšimi podatki o virusih. Imam tudi program anti Rootkins, deluje v okviru AVG 2013. Dvignjen imam tudi požarni zid do maksimuma. Vidim, da ste tukaj nekateri računalniški eksperti. Pa me zanima, če je to dovolj? Za morebitni odgovor – hvala!

  1. Igor /

   Kot rekoč, jaz imam tudi AVG Antifirus Free 2013 (in prejšnje različice že nekaj let), skupaj s požarnim zidom za Windows. Do sedaj nisem dobil še nobenega virusa oz. je AVG zaustavil vse sumljive programe ali spletne strani. Če se boste gibali med naštetimi programi na http://www.techsupportalert.com/best-free-anti-virus-software.htm, ne morete zgrešiti.

   Seveda pa posvetite pozornost predvsem delu z internetom (zavedati se kaj kliknete med pojavnimi okni (pop-up) ter predvsem kakšne programe instalirate in kje ste jih pridobili. Če nisi pozoren Brezplačni programi med instalacijo nemalokrat ponujajo že obkljukano možnost, da “instalirali boste še tole, če ne odstranite kljukice”. Včasih je to zgolj neškodljivi brskalnik Google Chrome, dostikrat pa razne dodatne orodne vrstice, ki mogoče zgolj upočasnjujejo delovanje računalnika (tudi AVG hoče instalirat AVG toolbar), vseeno pa jih v glavnem ne potrebujete.

   Zato menim, da imate zadostno zaščito, le previdno pri brskanju in instaliranju novih programov. 😉

 4. Karmen Hans-Jalšovec /

  Redovito provjeravam antivirusni program i brišem sve nepoznate e-meilove prije čitanja. za sada nisam nikad imala nikakvih problema.

 5. Zoran /

  Na Windowsu 7 Pro 64 bit, imam Microsoft Security Essentials, požarni zid imam vključen, posodabljanje imam vključeno, vendar sem pri obisku nekih spletnih strani preko portala najdi.si, staknil kup reklam. Tu sem si pomagal z JRT_NEW, ki mi je reklame in neželeno naložene orodne vrstice očistil, tako da sedaj računalnik dela brez kakršne koli krame. Seveda JRT_NEW aktiviram vsaj enkrat tedensko, vendar od prvega trenutka uporabe, dobim obvestilo da je računalnik čist. Uporabljam tudi Secunio, za preverjanje potrebnih posodobitev, tu mi se pač pojavila potreba za posodobitev Microsoft XML Core Service 4.x, ki pa se ne more pšosodobiti ? Druge posodobitve se opravljajo avtomatsko, kakor je to nastavljeno.

  1. Varni na internetu /

   Točnega razloga pojavitve težav pri posodobitvi Microsoft XML Core Service ne poznamo, saj je odvisen od stanja sistema, denimo naloženih drugih programov, stanja registra, itd. Rešitev poizkusite najti na spletu, morda z ročnim nalaganjem omenjene komponente.

 6. Andrej Pirman /

  Pozdravljeni,

  predlagam, da med naštete antivirusne progrme dodate še izredno kveliteten,hiter in lahek Webroot SecureAnywhere antivirus. Zastopnik za prodajo je podjetje SGH d.o.o. Vrhnika (http://www.sgh.si/prodaja/webroot-antivirus)

 7. RH /

  Zanimivo se mi zdi, da antivirusnega programa 360 Internet Security oziroma 360 Total Security (tako v brezplačni kot v plačljivi verziji) ni na vašem seznamu …

  1. Varni na internetu /

   Pozdravljeni!

   Seznam antivirusnih programov ustvarjamo glede na podatke, ki nam jih posredujejo zastopniki, ki v Sloveniji ponujajo protivirusno zaščito. Vsak, ki nam sporoči zastopstvo, ga dodamo na seznam, saj sami ne spremljamo toliko ponudbe na trgu, zato verjetno seznam ni ažuriran, kot bi lahko bil. Ni pa nobenih zadržkov in dodajamo tudi 360 Total Security na seznam.

 8. Marko /

  Pozdravljeni.

  Pred časom sem imel nameščen antivirusni program Avast, ki me zdaj redno bombardira s ponudbami za nakup zaščite, rad pa bi uporabil zaščitni sistem AVG. Če je možna brezplačna preizkusna namestitev, se priporočam za navodila, da ga pridobim za PC. Na mobiju interneta za zdaj ne uporabljam. Hvala in lep pozdrav.