Skoči na vsebino

6 napotkov za finančno varnost na spletu

V času epidemije novega koronavirusa se je veliko aktivnosti preselilo na splet. Tudi nakupovanje, ki je med karanteno poskočilo za kar 36 %. Ob večji količini spletnih nakupov pa si rok ne manejo samo trgovci, ampak tudi goljufi.

Ti so tekom epidemije postali še bolj aktivni na spletu, kjer poskušajo z raznimi manevri izkoristiti neprevidnost uporabnikov. Da se drugače prijetna izkušnja spletnega nakupovanja ne bi končala klavrno, z vami delimo 6 napotkov za finančno varnost na spletu.

6 napotkov za spletno finančno varnost
6 napotkov za spletno finančno varnost

Komentarji / 1

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Bodite previdni; Vrstijo se spletne prevare! – Bakos /

    […] „V takih primerih nemudoma kontaktirajte svojo banko in preverite ali so bili izvršeni že kakšni dvigi iz vašega računa. Če so bili, nemudoma preko banke zahtevajte blokado na osebnem računu. Policisti svetujemo, da taka obvestila ignorirate in izbrišete iz spletnih sporočil, ker za spremembo podatkov o vašem tekočem računu lahko zahteva le vaša banka in ne dostavljalci pošte. V policiji pogosto opozarjamo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov,“ sporoča Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota in svetuje, da si za več nasvetov obrnete na povezavo: https://www.varninainternetu.si/6-napotkov-za-financno-varnost-na-spletu/ […]