Skoči na vsebino

Prepoznate trike spletnih goljufov?

Pregled elektronske pošte, nova objava na Facebook, klik na Twitter, prijatelj priporoča ogled videa, iskanje novega stanovanja, plačilo položnice, oglas za prodajo fotoaparata na bolhi, rezervacija hotela. Nič posebnega, gre za tipičen dan povprečnega spletnega uporabnika.

Dogaja pa se, da so vsebine in storitve, ki so že skoraj nepogrešljive, lahko povezane s tveganji, katera mimogrede spregledamo. Zato smo pripravili interaktivni spletni vprašalnik Si spletni detektiv?, ki opozarja na skrite grožnje.

Vprašalnik je zasnovan tako, da razkriva znake za alarm oz. poda ključne namige, ki so vam lahko v pomoč pri prepoznavanju tveganj.

Komentarji / 2

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Maja Mav /

    Pozdravljeni… imam samo vprašanje zanimam se za neko posojilo preko neta in me zanima ali je to varno ali ne. Dobila že pogodbo gre se za 2000e. Nism se podpisala. Hvala za odgovor

    1. Varni na internetu /

      Vsi tovrstni spletni oglasi za kredite so se v praksi izkazali kot lažni. Edini namen je finančno izčrpavanje (pod pretvezo raznoraznih stroškov). Podpisovanje pogodb in sklepanje posla vam tako močno odsvetujemo!