28.06.2010

Več o verižnih pismih si lahko preberete v članku na spletni strani časnika Delo, tokratno verižno pismo pa je zanimivo predvsem zato, ker prejemnike celo nagovarja, naj preverijo istovetnost preko spletnega iskalnika google.

Google kot prvi zadetek za iskalni niz “Teresa Fidalgo” vrne spletno stran wikipedije.

Tu lahko preberemo, da se ime pojavi v posnetku, ki ga snema potnik v avtomobilu. Posnetek naj bi prikazoval nesrečo s smrtnim izzidom, ki jo povzroči avtoštoparka z imenom Teresa Fidalgo. Ta naj bi po podatkih policije umra na istem kraju že leta 1983.

Najbolj zanimivo pri tem pa je, da v istem članku lahko najdemo tudi podatek, da gre za povsem izmišljeno zgodbo, kar naj bi potrdil tudi producent tega kratkega filma.

Očitno nekateri uporabniki ne upoštevajo niti samih navodil v verižnem pismu, ampak slepo zaupajo napisanemu in sporočilo pošljejo naprej. Če ste tudi vi prejeli tako sporočilo, lahko pošiljatelja prijazno obvestite, naj drugič vsaj malce razmisli, preden tako pismo pošlje naprej. Tudi če to ni izrecno zapisano v samem sporočilu, ponavadi pomaga, da del besedila vpišete v spletni iskalnik. Na ta način se lahko zelo hitro ugotovi, ali je sporočilo verodostojno ali ne.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
2

Zaščitite svojo zasebnost na spletu!

Kaj pravi  Google? Ste že poguglali svoje ime in priimek? Leta 2014 je Sodišče EU odločilo, da imamo evropski državljani pravico do izbrisa starih in nepomembnih informacij iz spletnega iskalnika Google oz. imamo pravico do pozabe. Vendar ne boste mogli zahtevati izbris Google zadetkov vsepovprek, uradno lahko zahtevate izbris določenih…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *