Skoči na vsebino

Vsaj preberite navodilo, preden odpošljete verižno pismo

Več o verižnih pismih si lahko preberete v članku na spletni strani časnika Delo, tokratno verižno pismo pa je zanimivo predvsem zato, ker prejemnike celo nagovarja, naj preverijo istovetnost preko spletnega iskalnika google.

Google kot prvi zadetek za iskalni niz “Teresa Fidalgo” vrne spletno stran wikipedije.

Zadetki za ime Teresa Fidalgo
Google zadetki za ime Teresa Fidalgo
Tu lahko preberemo, da se ime pojavi v posnetku, ki ga snema potnik v avtomobilu. Posnetek naj bi prikazoval nesrečo s smrtnim izzidom, ki jo povzroči avtoštoparka z imenom Teresa Fidalgo. Ta naj bi po podatkih policije umra na istem kraju že leta 1983.

Najbolj zanimivo pri tem pa je, da v istem članku lahko najdemo tudi podatek, da gre za povsem izmišljeno zgodbo, kar naj bi potrdil tudi producent tega kratkega filma.

Gre za izmišljeno zgodbo.
Tekst na Wikipediji, ki pove, da gre za izmišljeno zgodbo.
Očitno nekateri uporabniki ne upoštevajo niti samih navodil v verižnem pismu, ampak slepo zaupajo napisanemu in sporočilo pošljejo naprej. Če ste tudi vi prejeli tako sporočilo, lahko pošiljatelja prijazno obvestite, naj drugič vsaj malce razmisli, preden tako pismo pošlje naprej. Tudi če to ni izrecno zapisano v samem sporočilu, ponavadi pomaga, da del besedila vpišete v spletni iskalnik. Na ta način se lahko zelo hitro ugotovi, ali je sporočilo verodostojno ali ne.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.