16.10.2013

Podjetniki morajo nameniti večjo pozornost varni uporabi storitev elektronskega bančništva, saj so še posebej izpostavljene tarče spletnih kriminalcev.

 

  1. Redno spremljajte transakcije na svojih računih, vključenih v poslovanje prek e-banke.
  2. Če za elektronsko poslovanje uporabljate pametne kartice ali USB ključke z nameščenim digitalnim potrdilom, ju ne puščajte v računalniku, ampak ju po zaključku dela izvlecite iz bralnika oz. računalnika ter se odjavite iz spletne banke.
  3. Računalnik, na katerem uporabljate elektronsko banko, ugasnite, ko ga ne uporabljate (izven delovnega časa, v času dopusta…).
  4. Nikoli nikomur ne pošiljajte občutljivih podatkov (gesla, digitalnega potrdila ipd.) prek elektronske pošte, z banko ali hranilnico komunicirajte prek sporočil v e-banki.
  5. Še posebno previdnost svetujemo v primerih, ko bi neznana oseba od vas zahtevala, da ji omogočite oddaljen dostop do vašega računalnika.
  6. Digitalnih certifikatov ne shranjujte na disk računalnika, ampak na t.i. pametno kartico ali pametni USB ključ.
  7. Vsak sum zlorabe računalnika ali elektronske banke takoj prijavite policiji in banki oz. hranilnici.
Vsebine, ki vam lahko pomagajo
1

Naredite backup. Danes!

31. marec je svetovni dan varnostnega kopiranja oz. backupa. Vsako leto znova opozarjamo, da je nujno skrbeti za varnostne kopije pomembnih dokumentov. Količina različnih dokumentov, ki jih ustvarjamo in hranimo na naših računalnikih in v oblaku, še nikoli ni bila tako velika, hkrati pa je tudi možnost izgube vedno večja.…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *