Skoči na vsebino

Varni na internetu – tudi na počitnicah

Preden se odpravimo na zaslužen dopust, je treba še načrtovati pot, poiskati in rezervirati hotel, kupiti letalske vozovnice ali vstopnice za glasbeni festival. In splet je tu gotovo nepogrešljiv. Marsikdo med nami se brskanju po spletu ne bo odpovedal niti med poležavanjem na plaži. Da pa bi dopust minil čim bolj brezskrbno, smo pripravili kratek e-priročnik Varni na internetu – tudi na počitnicah.

V vodiču boste našli opise najpogostejših počitniških goljufij, na katere lahko naletite, ko na spletu brskate za apartmaji, turističnimi agencijami ali vstopnicami za različne prireditve. Ko boste prispeli na vašo destinacijo, bo verjetno na voljo več možnosti dostopa do interneta (javni računalniki, Wi-Fi, mobilni internet), vendar niso vse enako varne. Zato preverite tudi nasvete, kako varno pregledovati e-pošto, uporabljati družbena omrežja  in plačevati s kreditno kartico.

Pa še en namig – natisnite zadnjo stran vodiča in nato izpišite tiste zelo pomembne številke. To so kontakti, ki vam bodo prišli še kako prav v primeru ukradenega telefona naprave ali pa izgubljene kreditne kartice.

Priročnih Varni na počitnicah
Naslovnica priročnika Varni na počitnicah

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.