30.09.2013

Podjetniki, obrtniki in društva – danes je  že praktično nepredstavljivo, da nimate svoje spletne strani. Vprašanje pa je, ali zanjo tudi ustrezno skrbite? Če  ne poskrbite za vzdrževanje spletnih strani, je samo vprašanje časa, kdaj bo prišlo do takšnega ali drugačnega zapleta. Odpravljanje posledic zlorabe bo terjalo določen čas in denar, nedostopnost vaše strani ali spletne trgovine pa lahko povzroči izgubo strank, poslovno škodo in prav gotovo ne prispeva k vaši dobri podobi. Spletno stran vam res postavijo zunanji partnerji, vendar ste vi odgovorni tako za vsebine kot za delovanje spletnega mesta.

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

Navodila za vzdrževanje spletnih strani

Če sami nimate dovolj znanja, nalogo vzdrževanja podelite strokovnemu izvajalcu. Je pa vsekakor dobro, da se, kot odgovoren lastnik spletne strani vašega podjetja ali društva, seznanite z nekaterimi osnovnimi nalogami in tveganji, ki vas čakajo. Zato smo v sodelovanju z nacionalnim registrom slovenskih domen Register.si pripravili vodič ABC varnosti za lastnike spletnih strani, v katerem boste našli vse na enem mestu – nasvete za vzdrževanje spletne strani, skrb za domeno ter kontaktne naslovi, kamor se lahko v primeru težav obrnete po pomoč.

Nasveti za lastnike spletnih strani
Nasveti za lastnike spletnih strani
Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Tega o .si domeni gotovo niste vedeli

Če vzamemo v zakup, da so bile prve vrhnje domene registrirane že leta 1985, potem je .si domena še dokaj mlada. Lastno vrhnjo domeno smo dobili eno leto po samostojnosti, leta 1992, ko nam je organizacija IANA dodelila .si, čeprav smo si prvotno želeli .sl, ki pa je bila zasedena.…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *