Skoči na vsebino

Vabe v SMS klub tudi na Instagramu

Razne ankete in nagradne igre, ki obljubljalo bone za nakupovanje, točenje goriva itd. so že stari znanci na Facebooku. Sedaj pa se oglasi, ki obljubljajo vredne nagrade v zameno za en sam klik, selijo tudi na Instagram, zato previdno! Gre za vabe v SMS klub, zelo verjetno ne boste kar tako dobili novega iPhone 7, boste pa imeli na položnici vsak mesec 20 € več!

Kako prepoznate lažne nagradne igre, ki so le krinka za SMS klub?

Takšni oglasi vedno vsebujejo sliko, na kateri vidimo kup dragih telefonov, ki samo čakajo, kdaj bodo odposlani. Zastonj iPhone 7! Dobite enega zastonj takoj! Kaj pa je še danes zastonj?
Slika lažne nagradne igre na Instagramu, kjer je na fotografiji kup iPhonov
Slovnične napake (očiten Google Translate prevod), en sam klik do vredne nagrade… Že to sta 2 znaka, da morate biti pozorni.
Primer lažne nagradne igre za iPhone v polomljeni slovenščini
 Drobni tisk, ki ga žal veliko uporabnikov ne prebere dovolj natančno, razkrije, da gre za starega znanca – SMS klub. Cena storitve je približno 20 € na mesec!
Drobni tisk, ki razkrije, da gre za vpis v drag SMS klub

Več koristnih nasvetov, kako se lahko izognete nenamerni včlanitvi v  SMS klub so pripravili na Agenciji za komunikacijska omrežja. Vedno pa velja pravilo, da dobro preberete pogoje in pravila katerekoli nagradne igre, v kateri sodelujete. Če pa morate vpisati svojo telefonsko številko, bodite še toliko bolj previdni!

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.