11.01.2017

Razne ankete in nagradne igre, ki obljubljalo bone za nakupovanje, točenje goriva itd. so že stari znanci na Facebooku. Sedaj pa se oglasi, ki obljubljajo vredne nagrade v zameno za en sam klik, selijo tudi na Instagram, zato previdno! Gre za vabe v SMS klub, zelo verjetno ne boste kar tako dobili novega iPhone 7, boste pa imeli na položnici vsak mesec 20 € več!

Kako prepoznate lažne nagradne igre, ki so le krinka za SMS klub?

iphone7-nagrade
Takšni oglasi vedno vsebujejo sliko, na kateri vidimo kup dragih telefonov, ki samo čakajo, kdaj bodo odposlani. Zastonj iPhone 7! Dobite enega zastonj takoj! Kaj pa je še danes zastonj? 

 

 

 

dobi-iphone-7
Slovnične napake (očiten Google Translate prevod), en sam klik do vredne nagrade…hm, že to sta 2 znaka, da morate biti pozorni.

 

drobni-tisk
Drobni tisk, ki ga žal veliko uporabnikov ne prebere dovolj natančno, razkrije, da gre za starega znanca – SMS klub. Cena storitve je približno 20 € na mesec!

Več koristnih nasvetov, kako se lahko izognete nenamerni včlanitvi v  SMS klub so pripravili na Agenciji za komunikacijska omrežja. Vedno pa velja pravilo, da dobro preberete pogoje in pravila katerekoli nagradne igre, v kateri sodelujete. Če pa morate vpisati svojo telefonsko številko, bodite še toliko bolj previdni!

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Bi zadeli bon 500 € za nakupovanje?

Na spletu sta se pojavili nagradni igri, v katerih lahko zadenete bon za 500 € pri trgovcema Mercator in Leclerc.  Mamljiva nagrada, vendar pozor! Trgovca nima ničesar skupnega s to nagradno igro razen tega, da dejanski organizator zlorablja dobro ime blagovne znamke za privabljanja uporabnikov v plačljiv SMS klub. [caption id="attachment_7167" align="aligncenter" width="1000"]…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *