24.01.2012

Uporabnica Telekomovih storitev je prejela elektronsko sporočilo, v katerem jo pozivajo, naj posreduje podatke za dostop do elektronske pošte:

Uporaba elektronskega naslova @gmail.com, dokaj polomljena slovenščina, vsebinske napake v sporočilu (uporaba besede UPC v povezavi s SIOLom) ter ustrahovanje (grožnje z inšpekcijo) kažejo, da gre za lažno sporočilo.

Če ste prejeli to sporočilo, nanj ne odgovarjajte, v nasprotnem primeru boste podatke posredovali goljufu, ki bo lahko dostopal do vašega poštnega predala!

O zadevi smo obvestili Telekom Slovenije. V takih primerih ponudnikom svetujemo, da v dnevniških datotekah poštenega strežnika preverijo, katerim njihovim uporabnikom je bilo sporočilo poslano, ter uporabnike obvestijo, da gre je sporočilo lažno in da naj nanj ne odgovarjajo. Nadalje lahko ponudniki storitev v dnevniških datotek poiščejo podatke, ali je kateri od uporabnikov odgovoril na sporočilo, ga o tem obvestijo ter mu po potrebi ponastavijo geslo za dostop.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
11

Bodite pozorni, spet želijo vaša gesla

V zadnjem času smo zaznali več primerov podobnih phishing napadov na slovenske uporabnike, s katerimi goljufi želijo pridobiti gesla za dostop do elektronske pošte. Bodite pozorni na email sporočila, ki imajo skupen naslov (subject)  “webmail update” ali “system admin” ter besedilo, ki je zelo očitno prevedeno v slovenščino z Google…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *