13.12.2010

Abanka opozarja uporabnike, da so 10.12.2010 zaznali phishing napad na uporabnike spletne banke Abanet.

Spletni kriminalci so napad izvedli preko pošiljanja spam sporočil uporabnikom. V sporočilu je bila prikazana povezava na legitimno spletno stran, ki pa je dejansko vodila na ponarejeno vstopno stran spletne banke. Napadalci so besedilo v slovenščino najverjetneje prevedli z enim od strojnih prevajalnikov, zaradi česar je prevaro dokaj lahko opaziti:

V tem primeru napad niti ni bil preveč sofisticiran. Lepo pa nakazuje, da tudi uporabniki slovenskih spletnih bank nismo povsem varni pred phishing napadi. Če prejmete sporočilo banke,  pri katerem niste povsem prepričani, ali je avtentično, takoj kontaktirajte vašo banko ali pa se za nasvet obrnite na SI-CERT.

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
1

Katera oblika elektronskega bančništva je varnejša

Digitalni certifikat ali kalkulatorček? Zelo pogosto vprašanje, ki nam ga zastavijo spletni uporabniki, se glasi: "Kaj izbrati, kaj je je varnejše - kalkulatorček ali digitalni certifikat?" O čem pravzaprav govorimo? O dveh najpogostejših oblikah elektronskega bančništva, ki ju ponujajo slovenske banke. Z izrazom kalkulator še najlažje opišemo obliko e-bančništva, ki za…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *