20.11.2017

Paysafecard je priljubljeno plačilno sredstvo, ki omogoča anonimno plačevanje različnih storitev ali izdelkov na spletu. Vse, kar potrebujete, je 16-mestna PIN koda, ki jo ob koncu nakupa vnesete kot plačilno sredstvo.

Vrednostno Paysafecard PIN kodo je možno zelo enostavno in ugodno kupiti, zato se pojavljajo tudi »ideje«, kako nakazati Paysafecard sredstva na PayPal račun, Bitcoin denarnico, Moneybooker, Neteller, Perfect Money ipd.

Sam ponudnik Paysafecard storitve ne nudi tovrstnega prenosa denarja na druge račune, zato so se že pojavile spletne strani, ki to za vas naredijo celo »brezplačno«. Ena izmed takšnih strani je exchange-paysafecard.org, ki je dostopna tudi na naslovu exchange-paysafecard.gr ter exchange-paysafecard.net.

Spletna stran ponuja možnost, da vrednost iz Paysafecard prenesete na izbrani račun, npr. PayPal. Vse, kar morate vpisati je Paysafecard PIN kodo, znesek, ki ga želite prenesti ter izbrati račun, kamor bo znesek nakazan. Ko potrdite izmenjavo, se vam prikaže obvestilo o uspešni transakciji.

Vendar pa s potrditvijo denar na vaš izbran račun žal ne bo nakazan. Tako ste le omogočili goljufom, da prejmejo 16-mestno PIN kodo in pridobijo »dostop« do vrednosti Paysafecard, vi pa ostanete brez denarja.

Paysafecard sicer lahko uporabljate tudi za plačevanje preko PayPal-a, vendar pa za to potrebujete Paysafecard Mastercard kartico.

S strani SI-CERT smo kontaktirali ponudnika gostovanja omenjene storitve, vendar pa le-ta brez sodne odredbe ne želi ukrepati. Storitev je še vedno na voljo, zato uporabnikom Paysafecard svetujemo previdnost. Upoštevajte pa tudi varnostne napotke, ki jih je za uporabnike pripravil Paysafecard: https://www.paysafecard.com/sl-si/varnost/

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
1

9 top prevar na družbenih omrežjih

Facebook  nam omogoča navezovanje in  razvijanje stikov s širokim krogom ljudi. Vendar bolj je družabno omrežje popularno, bolj se razvijajo tudi goljufije, ki to »povezovanje« in »druženje« izkoriščajo za hitro širjenje prevar. Facebook ni samo zabavo in deljenje videov s kužki. Poplava nagradnih iger in različnega smetenja po časovnici se…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *