Skoči na vsebino

PaySafeCard kot priložnost za goljufe

Paysafecard je priljubljeno plačilno sredstvo, ki omogoča anonimno plačevanje različnih storitev ali izdelkov na spletu. Vse, kar potrebujete, je 16-mestna PIN koda, ki jo ob koncu nakupa vnesete kot plačilno sredstvo.

Vrednostno Paysafecard PIN kodo je možno zelo enostavno in ugodno kupiti, zato se pojavljajo tudi »ideje«, kako nakazati Paysafecard sredstva na PayPal račun, Bitcoin denarnico, Moneybooker, Neteller, Perfect Money ipd.

Sam ponudnik Paysafecard storitve ne nudi tovrstnega prenosa denarja na druge račune, zato so se že pojavile spletne strani, ki to za vas naredijo celo »brezplačno«. Ena izmed takšnih strani je exchange-paysafecard.org, ki je dostopna tudi na naslovu exchange-paysafecard.gr ter exchange-paysafecard.net.

Lažna spletna stran, ki naj bi nudila prenos denarja s Paysafecard
Lažna spletna stran, ki naj bi nudila prenos denarja s Paysafecard

Spletna stran ponuja možnost, da vrednost iz Paysafecard prenesete na izbrani račun, npr. PayPal. Vse, kar morate vpisati je Paysafecard PIN kodo, znesek, ki ga želite prenesti ter izbrati račun, kamor bo znesek nakazan. Ko potrdite izmenjavo, se vam prikaže obvestilo o uspešni transakciji.

Goljufi so pravkar prejeli dostop do vašega denarja na paysafecard
Lažno obvestilo o opravljeni transakciji

Vendar pa s potrditvijo denar na vaš izbran račun žal ne bo nakazan. Tako ste le omogočili goljufom, da prejmejo 16-mestno PIN kodo in pridobijo »dostop« do vrednosti Paysafecard, vi pa ostanete brez denarja.

Paysafecard sicer lahko uporabljate tudi za plačevanje preko PayPal-a, vendar pa za to potrebujete Paysafecard Mastercard kartico.

S strani SI-CERT smo kontaktirali ponudnika gostovanja omenjene storitve, vendar pa le-ta brez sodne odredbe ne želi ukrepati. Storitev je še vedno na voljo, zato uporabnikom Paysafecard svetujemo previdnost. Upoštevajte pa tudi varnostne napotke, ki jih je za uporabnike pripravil Paysafecard: https://www.paysafecard.com/sl-si/varnost/

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.