Skoči na vsebino

Pametna naprava z Android sistemom

Na Android sistemih naj bi funkcija tovarniške ponastavitve načeloma poskrbela tudi za popolni izbris podatkov. Vendar pa, kot je ugotovil že novinar v članku v Delu, mnogi proizvajalci tega ne implementirajo na ustrezen način. V Google tržnici sicer lahko najdete kar nekaj aplikacij, ki obljubljajo varen izbris podatkov. Vendar pa veliko teh aplikacij, vsaj tistih zastonjskih, ne prepiše ravno vseh podatkov ali pa tega ne naredi ustrezno.

Za trajen in zanesljiv izbris podatkov priporočamo, da najprej uporabniške podatke zašifrirate z vgrajeno funkcijo šifriranja naprave (od verzije 3.0 dalje), nato pa napravo ponastavite na tovarniške nastavitve.

1. Če je v napravi spominska kartica, jo odstranite in na njej varno izbrišite vse podatke. Navodila, kako to naredite, najdete tu.

2. Vklopite šifriranje naprave. V navodilih vaše naprave poiščite, kje v nastavitvah se nahaja ta možnost. Npr. za Samsung S3 v Nastavitve ->Več ->Varnost -> Šifriraj napravo.  Za Nexus 7 v Nastavitve ->Varnost-> Šifriraj tablični računalnik.

Šifriraj napravo
Pojavno okno: šifriraj napravo

3. Napravo ponastavite na tovarniške nastavitve. Spet v navodilih poiščite, kako to naredite na svoji napravi. Za Samsung Galaxy S3 v Nastavitve -> Računi->Varnostno kopiranje in ponastavitev ->Ponastavitev na tovarniške podatke. Za Nexus 7 v Nastavitve -> Izdelaj varnostno kopijo in ponastavi -> Ponastavitev na tovarniške nastavitve.

Ponastavitev naprave
Pojavno okno ponastavitev tovarniških nastavitev

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.