Skoči na vsebino

Obeležili bomo svetovni dan informacijske družbe

Leta 2006 je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila 17. maj  za svetovni  dan informacijske družbe. V okviru letošnjega svetovnega dne informacijske družbe, bo pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, organiziran splet dogodkov, ki bodo predstavili dobrobiti in dosežke s področja IKT v Sloveniji.

Tako si lahko 17. maja na ploščadi Maximarketa, med 10.00 in 15.30 uro,  ogledate razstavo in demonstracijo storitev, rešitev in tehnologij, katerim se bo pridružila tudi informacijska točka Varni na internetu.

Svetovni dan informacijske družbe v Sloveniji
Logotip: Svetovni dan informacijske družbe v Sloveniji

Predstavilo se bo več kot 15 civilnih organizacij in ustanov iz področja spletne varnosti, e-šolstva, računalniškega svetovanja, e-javne uprave, robotike in računalništva ter ostale informacijske – telekomunikacijske tehnologije. Širši javnosti bodo tudi predstavljeni tehnični pripomočki za slepe in slabovidne kakor tudi gluhe in naglušne.

Če boste ravno v četrtek pohajkovali po Ljubljani, boste izvedeli, kakšne nevarnosti na vas prežijo na spletu in kako se lahko pred njimi zaščitite. Vsi obiskovalci info točke Varni na internetu bodo prejeli tudi zobno ščetko. Morda se sliši nenavadno, vendar želimo vzpodbuditi k premisleku o varnem geslu, saj je vaše geslo kot zobna ščetka – nikomur je ne posojamo in redno jo menjamo!

Vljudno vabljeni!

Več informacij o dogodku: www.informacijskadruzba.si

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.