Skoči na vsebino

Namesto bona za nakup oblačil vaba za nakup Bitcoinov

Prejšnji teden smo na naši Facebook strani opozorili na pojav lažnih Instagram profilov priznanih trgovin z oblačili. Goljufi so sledilcem obljubljali bon za nakupe v vrednosti 150 oz. 125 evrov.

Opozorilo o lažnih instagram profilih
Facebook opozorilo o lažnih instagram profilih

Gre za precej pogosto obliko goljufije, o kateri redno opozarjamo. Do sedaj so bili sicer aktualni lažni profili na Facebooku, zdaj pa se goljufi selijo tudi na druga družabna omrežja.

Če morda prejšnji teden še ni bil povsem jasen namen in motiv goljufov, zdaj ni več dvoma. Več uporabnikov nas je obvestilo, da so s strani lažnega Instagram profila prejeli sledeče obvestilo:

Goljufi želijo od nas kriptokovance
Sporočilo, ki nam ga pošljejo goljufi

Pozdravljeni! Čestitamo vam, ker vam je nas pravočasno uspelo slediti, zaradi česar ste si prislužili bon za 150€. Da bi potrdili vašo identifikacijo in da boste lahko bon unovčili morate poslati sms z vsebino: Bitins 50 na številko 7444 in povratni sms potrdite s klicom na *188#. Čeprav prvotno omeni plačilo, ne gre za plačilo, saj gre v našem primeru samo za pridobitev identifikacijske številke. nato nam pošljite posnetek zaslona (screenshot) da zabeležimo vašo kodo kupona ali pa nam jo samo prepišite. Lep pozdrav.

S poslanim SMS sporočilom boste prek Monete kupili bon za nakup kriptovalut Bitcoin ali Ether ponudnika Bitins. Če boste goljufom poslali prejeto kodo, boste oškodovani za 50 evrov, za kolikor boste kupili dobroimetja. Žrtvam prevare svetujemo, da goljufijo čimprej prijavijo na policiji.

Lažni Instagram profil lahko prijavite tako, da v zgornjem desnem kotu profila kliknete …,  izberete “Report” in sledite navodilom.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.